Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A dat lovitura cu o afacere unica: productia de microplante!

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un tanar intreprinzator prahovean a pus pe picioare o afacere inedita la Gorgota. Este o sera in care creste o diversitate de microplante, sau microgreens, asa cum sunt cunoscute in afara tarii.

Microplantele precum sfecla, varza, ridichea, mazarea sau busuiocul, au proprietati terapeutice datorita unor concentratii mari de vitamine si aminoacizisi dar si calitati estetice foarte apreciate in prezent de marii nostri bucatari: chef Catalin Scarlatescu, Joseph Hadad si pana la chef Adrian Hadean.

Specializarea in horticultura i-a permis lui Cristian Tudor sa dezvolte o astfel de afacere unica . A aflat intamplator, pe internet, despre culturile de microplante si nu a stat prea mult pe ganduri.  

”Microplantele sunt recoltate cand au intre 5 si 10 centimetri, iar studiile arata ca in aceast stadiu de crestere au si pana la 40 de ori mai mare concentratia de nutrienti, vitamine si minerale fata de planta adulta. 

Spre exemplu, floarea soarelui, in varianta microgreens are gustul semintelor luate din palarie de pe camp, in stare pura. in plus, contine toti cei 8 aminoacizi esentiali, vitamina D, pe care noi o asimilam cu ajutorul luminii solare”, afirma Cristian Tudor.

Chef Adrian Hadean, care acum a devenit unul dintre principalii mei clienti

El incearca sa-i invete pe romani sa manance sanatos, iar cu microplantele lui a reusit sa-i cucereasca pe cei mai celebri bucatari.

”Am ajuns in bucatariile unor mari bucatari de la restaurante si hoteluri cu renume. Iar fiecare chef prefera plantute cat mai frumos colorate si mai ales cu forma ciudata.

In farfuriile lor, care sunt adevarate opere de arta, fiecare microplanta isi gaseste locul. Chiar am reusit sa conving un chef celebru sa foloseasca pentru decor, microgreens. Este vorba despre chef Adrian Hadean, care acum a devenit unul dintre principalii mei clienti. Este o onoare pentru mine”, a mai adaugat Cristian .

Sursa: www.observatorulph.ro



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacereafacerimicroplantemicrogreensbucatari

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]