Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A muncit 14 ani peste hotare si s-a intors pentru a deschide o fabrica de biscuiti

de Marinache Paula 08 Feb. 2017 5848
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dupa 14 ani de munca in Italia, Igor Furtuna s-a intors in Moldova si a deschis o afacere cu biscuiti realizati dupa retete italiene. Peste hotare a acumulat experienta necesara pentru a deschide propria afacere, iar cand revenit acasa, printr-un program a beneficiat de instruire si suport financiar necesar pentru initierea business-ului.

Igor Furtuna a muncit in Parma, Italia, timp de 14 ani pentru a-si asigura familia cu un trai mai bun, insa mereu a fost cu gandul de a se intoarce acasa si de a incepe propria afacere cu biscuiti. Nu se vedea imbatranind pe meleaguri straine si dorul de casa era tot mai mare.

Pentru ca economiile nu erau suficiente in demararea afacerii, a accesat un program de finantare. Antreprenorul povesteste ca a ales acest domeniu pentru ca a lucrat cativa ani in Parma la o patiserie de unde a preluat anumite cunostinte si ii placea ceea ce face.

In al doilea rand, si familia sa a contribuit la alegerea viitoarei afaceri. Inainte sa plece peste hotare obisnuia ca in fiecare duinica sa pregateasca cu fiica sa diverse dulciuri (torturi, biscuiti, prajituri). Fetita, acum in varsta de 15 ani, vrea sa devina patiser si, cu timpul, tatal isi doreste sa preia afacerea familiei.

La inceputul anului 2014, Igor a fondat compania „Biscottini” in cadrul careia muncesc 12 persoane care produc peste 22 tipuri de biscuiti dupa retete italiene. Ultimul produs cu care antreprenorul se mandreste sunt gresinele cu ulei de masline si rosii uscate natural.

Din banii primiti in cadrul programul a cumparat cateva utilaje.

Ingredintele folosite la prepararea dulciurilor sunt naturale, fara aditivi sau conservanti. Antreprenorul spune ca majoritatea ingredientele folosite provin de pe piata locala.

Cu timpul, a mai investit intr-un utilaj pentru producerea biscuitilor cu fructe naturale si a realizat ambalaje mai atragatoare pentru produsele sale, care sa capteze atentia clientilor.

 „Utilajul pentru impachetare pe care l-am procurat, intruneste toate criteriile standardelor europene.", explica producatorul pentru timpul.md.

Deocamdata, biscuitii Biscottini ajung doar pe piata din Moldova, iar antreprenorul spune ca in scurt timp vrea sa le promoveze si pe piata din Romania.



Tags: afacere cu biscutifabrica de biscuiti

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]