Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A renuntat la job si a inceput o afacere cu bere artizanala

de Alina Constantinescu 21 Sep. 2016 5847
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Berea artizanala este o alternativa naturala la berea industriala. Spre deosebire de cea din comert, are un gust mai bun si numeroase beneficii pentru sanatate. Este bogata in vitamina B si antioxidanti, iar un studiu recent realizat la Harvard School of Public Health a confirmat ca cei care consuma aceasta bautura au mai putine sanse de a suferi de un atac de cord.

Din pasiune pentru berea de calitate, in 2015, Arnaud Dussaix a renuntat la job-ul sau de director al unui hypermarket din Romania si  a decis sa urmeze calea antreprenoriatului. A pornit totul de la zero impreuna cu doi prieteni si astfel au lansat pe piata o bere artizanala, singura fermentata direct in sticla.

Pornind de la obtinerea avizelor si autorizatiilor, gasirea personalului si pana la dezvoltarea retelei de distributie, au intampinat o serie de obstacole din cauza birocratiei, dar au reusit sa le depaseasca.

Sikaru este o bere nepasteurizata si nefiltrata, maturata si carbonatata natural in sticle. Numele nu a fost ales intamplator, reprezentand denumirea pentru bere data de una din cele mai vechi civilizatii: sumerienii.

Materia prima este de cea mai buna calitate, nu se adauga zahar, conservanti sau alte ingrediente artificiale. Potrivit lui Arnaud, se foloses 9 tipuri de malt si 7 tipuri de hamei.

In prezent, la micro-beraria Ninkasi din Bucuresti se produc 4 sortimente de bere: Wit (alba), Stout (neagra), Golden Ale (blonda) si IPA (roscata).

Berea Wit are la baza maltul din grau si isi are originile in Belgia.
Berea Stout contine arome speciale de cafea, ciocolata, cacao si isi are originile in Irlanda.
Berea Golden Ale se distinge prin amareala moderata si aroma puternica si este inspirata de berile facute in anii de pionierat ai berarilor artizani americani.
Berea IPA are un gust puternic de hamei si isi are originea in secolul XVIII, cand englezii au incercat sa faca o bere menita sa supravietuiasca lungului voiaj pana in coloniile din Indii.

In Romania, competitia pe aceasta nisa este foarte redusa, berile artizanale reprezentand sub 0.5% din piata totala a berii. Printre microberariile cunoscute pe plan local se mai numara Clinica de Bere (Timisoara), Zaganu (judetul Prahova) sau Hophead Brewing (Cluj-Napoca).

Procesul de fabricatie este unul traditional, berea fiind produsa in cantitati mici. Capacitatea de productie pe saptamana este de 1.500 de litri, ceea ce inseamna aproximativ 4.500 de sticle. Este o capacitate mica, deoarece accentul nu este pus pe cantitate, ci pe calitate, spune antreprenorul.

“Avem 6 tancuri de fermentare de 500 de litri si asteptam sa primim inca doua tancuri de 1.000 de litri. Vrem sa intram si pe segmentul draft si cele doua tancuri suplimentare ne vor permite acest lucru. Acesta este un obiectiv pentru anul viitor. Un alt proiect este marirea capacitatii. Problema este a spatiului, trebuie sa gasim o suprafata mai mare. Vrem sa facem o fabrica putin mai mare, un proiect pentru final de 2017”, a declarat Arnaud pentru wall-street.ro.

Cu privire la distributia berii, sunt vizate toate canalele de vanzare relevante pentru aceasta categorie, precum magazinele specializate, hypermarketurile si HoReCa.

Surse: revista-piata.ro, wall-street.ro



Tags: bere artizanalaafacere cu berebere sikaruberarie

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]