Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere castigatoare din nesatul romanilor pentru alimente italiene

de Idei de afaceri 29 Dec. 2015 5487
4.54 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ultimul timp, romanii au devenit mari amatori de gusturi rafinate, sofisticate, pe care le aleg, in special de Sarbatori, pentru a-si rasfata gusturile sau a impresiona familia si apropiatii. Incet-incet, au devenit fani ai bucatariei mediteraneene, care este mai sanatoasa, slab calorica, plina de vitamine, nutrienti, Omega 3 si 6. Asa incepe povestea lui Catalin Aelenei, romanul plecat la munca in Italia care si-a deschis un magazin online, doar cu produse autentic italiene.

Magazine online de alimente sunt multe, insa Catalin Aelenei a mizat pe gust si calitate, iar pentru a-i convinge pe romani a avut o strategie foarte bine pusa la punct:.

"Am fost mereu atras de  vanzari. Am studiat la un liceu de comert, am facut o facultate de stiinte economice, am fost agent comercial, supervizor, administrator la o firma de distributie. Asa ca am pus in practica tot ce am invatat in acesti ani.

M-am facut cunoscut ca magazin online de alimente importate direct din Italia. Cu timpul m-am brand-uit, apoi vanzarile au inceput sa vina. in fiecare saptamana aduc ceva nou: fie discounturi, fie produse noi, fie selectii unice. Asa am reusit sa imi castig clienti si sa ii tin aproape."

Singurul magazin online de produse importate direct din Italia

Catalin Aelenei, unul dintre romanii plecati la munca in strainatate, a mizat pe nesatul romanilor pentru alimente italiene de cea mai buna calitate si a tras cartea castigatoare. Din 2008, el a lansat singurul magazin online de produse importate direct din Italia, unde romanii cheltuie, in medie, intre 40-100 de euro.

Inca de la lansarea magazinului Italian Shops, romanii au simtit ca e rost de produse de calitate, la preturi mult mai competitive si cu transport direct la domiciliu. De la lansarea magazinului online, Catalin Aelenei a simtit pe propria piele cat de importanta este calitatea ingredientelor pe care romanii le pun in farfurie, cat si ceea ce priveste produsele de curatenie: romanii au incredere foarte mare in produsele recunoscute la nivel mondial.

In ceea ce priveste produsele de curatenie, romanii aleg intotdeauna  degresantul marca Chanteclair,  detergentul Dash de la P&G,  detergentul  Dixan de la Henkel, precum si Mastro Lindo.

In general, tendinta este de a cauta produsele de renume si calitate recunoscuta, insa romanii sunt si mari amatori de preturi mici. Asa, Italian Shops, a reusit sa se plaseze in topul preferintelor cumparatorilor online pentru ca ofera nu doar produse autentic italiene, cat mai ales seriozitate, discounturi la fiecare comanda si transport gratuit la cele de peste 200 de lei.

In perioada Sarbatorilor tendinta de cumparare a romanilor este legata, in special, de cosuri-cadou, precum si cozonaci autentici italieni panettone, conchide Aelenei, owner Italian Shops.

Pentru aceasta perioada, am facut o selectie de cele mai bune produse de patiserie italiene pentru a le oferi romanilor o placere unica si gospodinele sa nu mai petreaca mult timp in bucatarie. Special pentru Craciun, am adus o gama de panettone care nu se regaseste in niciun hypermarket din Romania, precum cel cu tiramisu, crema de vanilie, lamaie, ciocolata si sampanie.

Desi super si hypermarketurile abunda de cozonaci panettone, Catalin Aelenei atrage atentia asupra unui aspect care este ignorat: multi cred ca un pret ridicat inseamna calitate. Eu va spun ca nu. Sunt magazine care dau la supra-pret panettone, insa nu au nicio treaba cu patiseria italiana. Multe dintre ele sunt copii ale retetelor din Italia, insa gustul nu este nici pe departe la fel de bun.

La fel se intampla si in cazul cosurilor-cadou. Exista selectii care nu indeplinesc nici pe departe standardele de calitate care ar trebui: eu sunt de 10 ani in Italia si, va spun sincer, ca nimeni nu are cosuri-cadou mai aspectuoase si cu produse de calitate asa cum au italienii. De aici a pornit moda acestora, care, intre timp, au devenit cel mai des intalnit cadou de Sarbatori. Pentru ca am vazut care este piata si ce produse au priza la public, am adus si eu in Romania cosuri-cadou, insa mai practice si mult mai gustose, chiar mai bune si la pret.

Pentru ca gusturile difera, Italian Shops are o selectie de cosuri-cadou cu parmezan, ulei de masline, otet balsamic, praline, panettone si biscuiti Mulino: Eu mi-am canalizat atentia pe diversitate. Pentru ca romanilor nu le plac 2-3 produse in cosuri cadou, ci vor multe. in aceasta perioada, cel mai bine vandute sunt cosurile cadou complete, precum cele din setul Elena, Carlo Magno, Excellence sau Sapori Mediterranei, care contin toate produsele pentru o masa rapida, dar gustoasa.  

3 puncte forte: calitate, rapiditate, avantaj in buzunarul clientului

Avand in vedere cele mai bine de 1000 de produse existente, cu livrare rapida, Catalin Aelenei, owner Italian Shops, are grija ca intotdeauna sa existe stocuri pentru fiecare dintre produse: tocmai de aceea, am mai multi furnizori directi. Niciodata nu s-a intamplat sa fie comandat un produs si eu sa nu il am disponibil.

Asa cum ii place sa se prezinte, afacerea lui Catalin Aelenei are 3 puncte forte: calitate, rapiditate, avantaj in buzunarul clientului. Nu ii place sa vorbeasca prea mult despre ceea ce se intampla in spatele afacerii. Se recomanda simplu, Catalin, si lasa faptele sa vorbeasca de la sine.

Din 2008 si pana acum, peste 10.000 de romani au fost atrasi de preturile mici si de produsele de calitate pe care le are disponibile la Italian Shops. Tot de atunci, acestia i-au ramas clienti fideli, pe care nu ezita sa ii surprinda in fiecare zi cu gusturi noi, dar la aceleasi preturi cu care i-au obisnuit.

Pentru afacerea lui, clientul este stapanul, iar nemultumirea lui este o piedica in calea progresului. Pentru 2016 promite si mai multe produse cunoscute la nivel mondial, precum Ferrero Rocher, Baci, Nutella si multe altele.
Sursa: Comunicate de presa www.iagency.ro


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacereafaceriproduse italienealimente italienesarbatoripanetonecatalin aelenei

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.54 din 5 - 13 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]