Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere cu cel mai cautat condiment din lume: sofranul. Pretul de vanzare? Intre 8.000 si 13.000 euro/kg!

de Alina Constantinescu 12 Oct. 2020 10341
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sofranul este cel mai scump si cautat condiment la nivel mondial, cunoscut si sub denumirea "aurul rosu". Este folosit in cele mai exclusiviste restaurante ale planetei si in cele mai gustoase preparate din bucatariile traditionale din diferite zone de pe glob.

Potrivit Ghidului "Cultivarea aurului rosu", sofranul este mai scump decat cel mai tranzactionat metal la nivel mondial, in speta aurul.

Pretul sau de vanzare pe pietele europene variaza intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram! Pentru ca totul se bazeaza pe valoroasele stamine ale florilor de sofran!

Valoarea sa s-a mentinut constant ridicata din cauza metodelor intensive de recoltare, fiind necesara strangerea a peste 200.000 de fire delicate de sofran de la aproximativ 70.000 de flori sofran.

Bucatarii confirma. Sofranul este lux si delicatesa. Spaniolii il folosesc la paella, careia ii da culoarea galben-rosiatica specifica. Italienii il adauga in celebrele lor risotto-uri, iar indienii il pun si la dulciuri.

"Este intr-adevar mai scump decat caviarul, decat vita kobe si decat aurul. Il folosim foarte rar, il folosim la mese speciale pentru ca are o aroma delicata si nu toata lumea stie sa aprecieze.” a declarat Claudia Turbatu, bucatar-sef pentru digi24.ro.

Sofranul necesita soluri lutoase, bine drenate si uscate, obisnuite, de gradina. un sol mediu cu reactii neutre pana la alcaline este potrivit pentru cultivarea sofranului. terenurile care primesc ploaie de 30 pana la 40 cm si sunt acoperite cu zapada in timpul iernii sunt potrivite pentru cultivare. Ploile de primavara sunt favorabile pentru promovarea producerii de noi bulbi, in timp ce un al doilea val de ploi la sfarsitul verii sau la inceputul toamnei incurajeaza inflorirea abundenta.

Foto: pixabay.com

La pregatirea solului este, totusi, foarte importanta evitarea stagnarii apei, ceea ce este foarte periculos pentru aceasta cultura, astfel incat solul este adesea pregatit in creste pentru a scurge apa. Crestele pot fi realizate in diverse moduri, dar cel mai bun este sa puna in aplicare orice fel de creste care, cu un pic de efort, combina masinile folosite pentru plantarea materialului vegetal.

Culegerea florilor de sofran necesita forta de munca intensiva: florile sunt la doar cativa centimetri deasupra solului si sunt in mod frecvent, dar nu intotdeauna, inconjurate de frunze subtiri si lungi, care nu trebuie sa fie deteriorate – pentru a se forma alti bulbi si pentru a inlocui generatia actuala. Inflorirea are loc in toamna, dureaza doar doua pana la trei saptamani si este necesara culegerea aproape zilnica.

Din lucrarea pe CD "Cultivarea aurului rosu" poti afla toate secretele unei afaceri de succes!


Tags: afacere cu sofrancultivare sofranafacere agricolaafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum sa deschizi un atelier de tamplarie cu fonduri europene. Modelul unei afaceri de succes

de Nita Alina
12 Apr 2017
In comuna bucovineana Frumusica, Cornel Balasanu, de profesie economist, a pus bazele unei afaceri pornind de la un mestesug cu traditie in zona,...

Doi intreprinzatori au pus bazele unei afaceri de succes: microfabrica de bere

de Nita Alina
18 Ian 2017
Laurentiu Banescu si Alexandru Geamanu au investit 250.000 de euro in propria fabrica de bere artizanala, in comuna Maneciu-Ungureni. Cei doi...

Cum sa faci bani din cultura de lavanda? Povestea unei afaceri de succes

de Alina Constantinescu
29 Nov 2016
Lavanda este o planta aromatica foarte apreciata pentru calitatile sale terapeutice. Spre deosebire de culturile traditionale de la noi (porumb, grau...

Povestea unei afaceri de succes cu incaltaminte, genti si accesorii

de Alina Constantinescu
14 Nov 2016
Povestea brandului romanesc Denis incepe in 1985 cand Ilie Cornea, inspirat de traditia artizanala din Bucovina, a pus bazele unui mic atelier ce...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]