Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afacere cu fonduri europene: ferma zootehnica
Loredana Dariciuc din Nitchidorf, un sat din judetul Timis, are o ferma zootehnica. Pentru dezvoltarea afacerii, in 2012, a accesat fonduri europene prin masura 112 - "Instalarea tinerilor fermieri".
Prin implementarea acestui proiect in valoare totala de 40.000 euro s-a urmarit dezvoltarea exploatatiei prin cresterea numarului de animale detinute. Loredana Dariciuc si-a propus ca 30% din valoarea sprijinului acordat sa fie folosit pentru extinderea exploatatiei prin achizitia de juninci gestante, iar 70% din sprijinul acordat a fost folosit pentru acoperirea partiala a cheltuielilor exploatatiei. „in ferma lucrez doar eu si cumnata mea, deci PFA-ul Loredana Dariciuc are un singur angajat”. Impactul este mai mult unul social, ferma insemnand „casa”: „clientii nostri au devenit si prietenii nostri”. De la acest principiu a pornit Loredana Dariciuc in momentul in care a dorit elaborarea proiectului: „imi doream o afacere care sa imi permita sa stau cu copiii, sa ducem o viata sanatoasa si sa pot castiga un venit”.
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori

Cultura castravetelui anti-diabet

3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Atunci s-a gandit sa acceseze fonduri europene nerambursabile, despre care auzise de la prieteni si sa dezvolte ferma zootehnica pe care o detinea, printr-o „infuzie” de junici cu inalt potential genetic.
In prezent, ferma produce produse lactate (unt, branza, iaurturi) si le comercializeaza clientilor carora le place sa manance sanatos, prin intermediul comenzilor primite pe e-mail. Livrarea este intotdeauna facuta personal, fapt ce confera siguranta clientilor: „un produs cu gust, miros si culoare este ceea ce isi doreste fiecare om pentru a pune pe masa. Deci, daca aceasta afacere este bine facuta, nu are cum sa nu aiba succes”.
Isi aduce aminte cu emotie momentul in care si-a vazut visul implinit si spune ca singura dificultate pe care a intampinat-o a fost atunci cand a trebuit sa se inscrie intr-o asociatie de producatori: „a fost dificil deoarece in judetul Timis era o singura asociatie de acest gen. Pana la urma, am gasit o asociatie unde m-am si inscris”.
Pe viitor, doreste sa mai acceseze fonduri europene prin PNDR pentru a achizitiona utilaje si pentru a micsora costurile cu prestarea de servicii. Produsul pe care il prefera este untul, insa nu poate spune ca acesta este „specialitatea casei”.
Ce sfaturi are pentru tinerii care doresc sa acceseze fonduri europene:
„sfatul meu pentru cei ce isi doresc sa acceseze fonduri europene este acela de a se informa foarte bine atunci cand pornesc la drum. Pentru a reusi, trebuie sa stii ce iti doresti”.
Sursa: AFIR
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Cultura de sofran
Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume

[GHID PRACTIC] Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aflati cum puteti obtine un castig substantial parcurgand ghidul practic Afacere la cheie cu flori in ghiveci Informatii complete

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Realizati felicitari decupate Avantajul lor Se vand excelent si au o profitabilitate extraordinara la care alte afaceri pot doar visa


Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit