Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere cu lavanda: modalitati de valorificare a culturii

de Idei de afaceri 25 Apr. 2023 16321
Afacere cu lavanda: modalitati de valorificare a culturii
4.34 din 66 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fermierii romani sunt tot mai interesati de cultivarea lavandei, planta cu multiple beneficii pentru sanatate, din care se produc uleiuri, sapunuri sau tincturi, care se pot vinde atat in tara cat si peste hotare. Valorificarea productiei de lavanda este cel mai important aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand te hotarasti sa iti infiintezi propria cultura.

Cultivatorii de lavanda au foarte multe posibilitati de a obtine profit din aceasta planta minunata. Prin vanzarea produselor cu valoare adaugata poti obtine venit din lavanda pe tot parcursul anului, nu doar in perioada de recoltare.

Potrivit Ghidului "Lavanda, cultura care iti aduce minimum 8.000 de euro profit", iata modalitatile de valorificare a plantei aromatice:

Ulei de lavanda

Are proprietatii calmante si relaxante, este antiseptic, ajuta la buna functionare a inimii, reducand palpitatiile si tensiunea arteriala. Pentru linistire, se pun cate trei picaturi pe un cub de zahar, care se consuma seara, inainte de culcare.



Pulbere de lavanda

Se obtine prin macinarea plantei cu rasnita de cafea. Praful obtinut se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic, pentru a proteja aroma si proprietatile curative ale plantei.

Infuzie de lavanda

In decursul timpului, infuzia de levantica si-a dovedit o eficienta remarcabila in functionarea normala a ficatului si a vezicii biliare. Se prepara din doua lingurite de flori uscate de lavanda, care se infuzeaza timp de zece minute, in 250 ml de apa clocotita. Se beau zilnic cate doua-trei ceaiuri indulcite cu putina miere.

Buchete de lavanda proaspata

Multi cultivatori vand lavanda direct din gradina sau in pietele din apropiere. In orice caz, merita sa vinzi buchete proaspete pentru ca se vand la un pret foarte bun – 10 lei/buchet 100 fire.

Insa, pentru a reusi sa vinzi o cantitate mare de buchete proaspete de lavanda va trebui sa te pregatesti dinainte: sa cauti cumparatori, sa dai de stire lumii exact unde vor gasi lavanda. Motivul: perioada in care vei putea vinde buchetele proaspete este relativ scurta – maxim o luna.

Buchete uscate de lavanda

Pretul – cam tot acelasi. Dar in piete se vinde un pic mai greu. Avantajul este ca nu trebuie sa-ti faci griji pentru buchetele proaspete pe care le-ai taiat si ti-au ramas in stoc. Agata-le cu capul in jos intr-un loc umbrit, dar cald, pentru a pastra culoarea violet a florilor si iata ca ai un nou produs, gata de vanzare.

Diferenta e ca aceste buchete le poti vinde de-a lungul intregului an. Nu este nevoie sa se faca probleme pentru mirosul buchetelor, se pastreaza mult si bine. Iar daca se observa ca vanzarea buchetelor uscate nu merge cum s-a planuit, se poate trece la pasul urmator.

Saculeti cu lavanda uscata

Saculetii cu lavanda uscata se pot folosi in foarte multe locuri, incepand de la dulapuri si pana la masina sau chiar pantofii care au miros. De obicei, cel care cumpara saculeti va reveni sa mai cumpere, indragostit de parfumul care-i invaluie dulapul sau masina. Iar daca ai un pic de imaginatie si bun-gust, probabil vei confectiona si saculeti care sunt potriviti pentru cadou sau marturie de nunta – deci posibilitatile sunt infinite.



Perne calmante

Perna cu lavanda este una dintre cele mai profitabile produse cu valoare adaugata obtinute din levantica. Stim cu totii de proprietatile calmante ale lavandei. Pornind din faptul ca lavanda ajuta chiar si la calmarea copiilor hiperactivi, un cultivator din Statele Unite a inceput productia unei linii de perne cu lavanda cu modele de animale, iar acum are un profit anual de peste 1 milion de dolari din aceasta afacere. In Cluj, chiar exista o doamna care confectioneaza perne calmante cu lavanda.

Lavanda la ghiveci

Multi cultivatori de lavanda au observat ca vanzarea lavandei la ghiveci este o completare ideala a profitului obtinut din cultivarea acestei plante. Motivul: investitia consta doar in cumpararea ghivecelor si a pamantului.

Pentru a obtine puieti identici cu planta-mama, vanzatorii de lavanda la ghiveci prefera inmultirea prin butasi, adica crengi taiate de pe planta-mama in loc de inmultirea prin seminte.

Sapun de lavanda

Tot mai multi cunoscatori considera sapunul de lavanda un produs cosmetic care nu poate lipsi dintr-o baie. Cum sa incepi? Foarte simplu: pe internet gasesti mii de retete pentru prepararea sapunului de lavanda.

Se poate incepe cu cantitati mai mici, preparate dupa diverse retete si in diferite forme. Un lucru cert: clientul care a cumparat un sapun de lavanda de calitate de la tine sigur va reveni pentru mai mult.

Sirop de lavanda

La prepararea siropului de lavanda se folosesc doi pumni de flori proaspete, bine spalate, doua kilograme de apa, un kilogram de zahar si doua lamai mari. Florile se freaca bine o parte din zahar si cu lamaia taiata felii. Totul se lasa la macerat timp de opt ore, apoi se adauga apa si se lasa 24 de ore.

Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din lavanda cu ajutorul ghidului complet "Lavanda, cultura care iti aduce minimum 8.000 de euro profit"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Dupa acest interval, compozitia se strecoara, storcandu-se bine florile. La siropul obtinut se adauga restul de zahar, se amesteca bine, apoi se toarna in sticle. La fiecare sticla se pune un varf de cutit de salicilat sau aspirina. Sticlele se pastreaza in loc racoros.

Tinctura

Se poate prepara in casa din 100 g de flori uscate, care se macereaza in 500 ml de alcool de secara, vreme de 14 zile. Apoi se toarna in sticlute care se inchid ermetic si se depoziteaza intr-un loc intunecos. Se administreaza cate patru lingurite pe zi – o lingurita se dilueaza in 100 ml de apa fiarta si racita – sau se foloseste sub forma de comprese aplicate pe tample.




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere cu lavandacultura de lavandaafacere agricolaafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.34 din 5 - 66 voturi.

Articole conexe

Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu

de Alina Constantinescu
28 Feb 2018
Adoram obiectele handmade pentru ca ne infrumuseteaza locuintele, birourile, pentru ca ne relaxeaza si ne ofera o senzatie de armonie deplina. Apelam...

Florarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila

de Idei de afaceri
06 Feb 2018
Aranjamentele florale au devenit unele dintre cele mai creative moduri de a transmite un mesaj privat sau de business, iar investitiile in aceste...

Afacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille

de Alina Constantinescu
15 Ian 2018
Succesul apartine intotdeauna oamenilor curajosi si vizionari. Iata un exemplu de succes care arata ca o doza de curaj, o idee originala si...

Cum sa transformi pasiunea pentru vinuri in afacere profitabila

de Alina Constantinescu
16 Oct 2017
Pasionat de vinurile de calitate, Virgil Harabagiu a accesat fonduri europene pentru a pune bazele unei unitati de vinificatie-procesare in comunca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]