Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere de nisa: magazin cu delicatese aduse de peste hotare

de Marinache Paula 07 Mar. 2017 5675
3.82 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Reintorsi in Romania, cei care au lucrat peste hotare au incercat sa adopte tot mai mult din obiceiurile si stilul de viata din afara tarii. Unii romani au fost impresionati de delicatesele din alte tari, asa ca s-au gandit sa puna pe picioare, in Romania, o afacere cu un restaurant sau un magazin cu produset cu specific etnic.

In urma cu 7 ani, Luiza Rudeanu a deschis un magazin in Bucuresti, in Floreasca, cu delicatese aduse din Portugalia. De unde a pornit ideea afacerii? In urma unui concediu petrecut acolo, Luiza s-a indragostit de bucataria portugheza. Ideea afacerii s-a conturat rapid, dar nu stia cum sa o puna in practica, de ce anume are nevoie, cum se va derula aceasta afacere, asa ca a sunat un producator al carui numar de telefon il gasise pe ambalajul unei cutii de sardine pe care o luase din Portugalia.

Producatorul a chemat-o pentru a-i explica ce produse ar avea succes pe piata din Romania si ce inseamna mai exact gastronomia portugheza. Cu ocazia vizitei in Portogalia, acesta i-a prezentat si alti mici producatori locali de la care ar putea cumpara tot ce avea nevoie la un pret acceptabil.

S-a reintors in tara cu dulceturi de rosii, gulii, portocale si migdale, soc sau castane, pateurile de peste, sardine, ulei de masline si vin.

"Mi-am dat demisia, pentru ca lucram intr-o companie, ca finantist, si am gasit un spatiu pe care l-am inchiriat si l-am renovat destul de repede", explica femeia de afaceri pentru businessmagazin.ro.

Mai departe a inchiriat un spatiu, l-a renovat, investitia initiala fiind de 20.000 de euro, jumatate din suma reprezentand achizitia primului stoc de marfa, iar restul au fost folositi pentru renovarea spatiului.

A deschis 2 magazine, unui cu produse culinare si altul cu textile. A avut inca de la inceput planuri mari, dorind sa intre in zona de distributie pentru marile lanturi de magazine, insa nu a mers.

In prezent detine un singur magazin si un wine bar, unde se pot degusta vinurile.

Srategia a fost de a atrage clientii, de a le inveta gusturile si de a-i face sa revina. In topul produselor preferate de clienti se afla conservele de peste si vinurile, urmate de branzeturile de capra si uleiurile de masline, valoarea medie a bonului de casa fiind de 100 de lei.

Antreprenoarea mai spune ca se aprovizioneaza saptamanal cu marfa.


Tags: afacere de nisaafacere profitabilaafacere de succesmagazin cu delicatese

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.82 din 5 - 17 voturi.

Articole conexe

De la sport la antreprenoriat: ce afacere de succes a lansat un fost sportiv de performanta

de Idei de afaceri
15 Mar 2018
Dupa ce a incheiat socotelile cu sportul de performanta, fostul fotbalist al echipei Poli Timisoara si F.C. "Vointa" Sibiu, Iulian-Constantin Pitigoi...

Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu

de Alina Constantinescu
28 Feb 2018
Adoram obiectele handmade pentru ca ne infrumuseteaza locuintele, birourile, pentru ca ne relaxeaza si ne ofera o senzatie de armonie deplina. Apelam...

Florarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila

de Idei de afaceri
06 Feb 2018
Aranjamentele florale au devenit unele dintre cele mai creative moduri de a transmite un mesaj privat sau de business, iar investitiile in aceste...

Afacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille

de Alina Constantinescu
15 Ian 2018
Succesul apartine intotdeauna oamenilor curajosi si vizionari. Iata un exemplu de succes care arata ca o doza de curaj, o idee originala si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]