Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare

de Alina Constantinescu 29 Aug. 2017 8822
3.88 din 54 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Piata produselor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa. Daca aveti un teren undeva la tara, practic ati scapat de cea mai mare parte a investitiei initiale.

Prin implementarea proiectului „Modernizare ferma de pasari - gaini ouatoare si centru de ambalare oua”, finantat prin Programul National de Dezvoltare Rurala, Masura 121 - „Modernizarea exploatatiilor agricole”, antreprenorul Ertim Tomuta din satul Beriu, judetul Hunedoara, a pus bazele propriei afaceri cu o ferma de gaini.

Titlul proiectului: Modernizare ferma de pasari – gaini ouatoare – si centru de ambalare oua
Proiect finantat prin Masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole”
Buget total: 161.790,06 euro
Finantare nerambursabila: 81.322,11 euro
Cofinantare (contributia beneficiarului): 80.467,94 euro
Teme abordate: valorificarea potentialului agricol si/ sau cresterea productivitatii fermelor agricole, incurajarea inovatiei, cresterea competitivitatii in sectorul agricol si forestier

Inainte de accesarea banilor europeni, antreprenorul crestea pasarile intr-o hala de aproximativ 500 mp, in baterii. Nu existau echipamente tehnologice pentru furajarea si sortarea oualor, totul se facea manual.

Societatea infiintata de Ertim Tomuta functioneaza dupa un sistem de exploatare de tip "totul plin - totul gol", ceea ce inseamna ca se vinde tot efectivul de gaini o data, dupa un ciclu de 70 de saptamani. Urmeaza apoi o dezinsectie generala, si se pregateste hala pentru puii de saptamani care vor incepe urmatorul ciclu de productie.

Ca urmare, antreprenorul a achizitionat utilaje si a dezvoltate tehnologii performante - o masina de sortat si o alta de inscriptionat oua si un sistem complet de crestere a gainilor ouatoare.

Sistemul nou implementat este complet automatizat si asigura furajarea, necesarul de apa, evacuarea dejectiilor, crfearea microclimatului si a iluminatului necesar.

De asemenea, dupa finalizarea investitiei, a crescut numarul de gaini de la 6.000 la 13.600.

Elementul inovativ al acestui proiect a constat in introducerea si dezvoltarea de tehnologii noi, prin schimbarea in totalitate a sistemului de exploatare a gainilor ouatoare cu un sistem complet automatizat care imbunatateste conditiile din ferma, avand impact pozitiv asupra calitatii si cantitatii productiei.

Asadar, conditiile minie care trebuie indeplinite sunt existenta unei unitati de productie pentru gaini ouatoare, detinerea resurselor umane si materiale necesare si elaborarea unui proiect bine structurat, care sa prevada clar si realist etapele de implementare.


Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 22, anul II, iunie 2015


Tags: ferma de gaini ouatoarecresterea gainilorferma apicola

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 5 - 54 voturi.

Articole conexe

Cresterea gainilor Brahma: investitie mica si profit din primul an

de Alina Constantinescu
04 Nov 2020
Stim cu totii importanta pe care produsele de origine animala le au in alimentatia noastra. O ferma ecologica de gaini este o afacere cu un viitor...

Pasionat de cresterea albinelor inca din adolescenta, un tanar din Arges a dezvoltat o ferma apicola

de Alina Constantinescu
14 Iun 2017
Romania detine o traditie indelungata in domeniul cresterii albinelor si realizarii de produse apicole (miere, polen, laptisor de matca, propolis,...

Ferma apicola: un antreprenor a accesat 16.000 de euro fonduri nerambursabile pentru cresterea albinelor

de Alina Constantinescu
09 Mai 2017
Romania detine o traditie indelungata in domeniul cresterii albinelor si realizarii de produse apicole, apicultura impunandu-se ca ocupatie de sine...

Ferma apicola: un antreprenor a accesat 16.000 de euro fonduri nerambursabile pentru cresterea albinelor

de Alina Constantinescu
09 Aug 2017
Romania detine o traditie indelungata in domeniul cresterii albinelor si realizarii de produse apicole, apicultura impunandu-se ca ocupatie de sine...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]