Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere la tara cu investitie mica, rentabila si de viitor: cresterea prepelitelor

de Alina Constantinescu 01 Aug. 2017 5465
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave de sanatate (afectiuni ale inimii, ale stomacului sau ale sistemului circulator). Piata este complet deschisa acestui tip de produse, fapt care constituie un argument cu greutate in favoarea demararii afacerii cu cresterea prepelitelor.

In urma cu 5 ani, in Bucuresti, fratii Sorin si Cristian Surcel au pus bazele unei ferme de prepelite. In timp, cu ajutorul fondurilor europene si-au dezvoltat afacerea de familie.

Tinerii cumparau oua de prepelite din supermarket, asa ca s-au gandit sa puna bazele unei ferme de prepelite. Au cumparat un incubator, cateva baterii de crestere a prepelitelor si au demarat o mica afacere de familie, sub numele de Bio Prepelita.

Pentru ca afacerea a inceput sa ia amploare, si era imposibila obtinerea unei autorizatii pentru ferma din Bucuresti, fratii Surcel au fost nevoiti sa mute activitatea in localitatea Radovanu, judetul Calarasi.

"Este o afacere din care se poate trai, dar trebuie sa te ocupi de ea bine, si cand spun asta ma refer la faptul ca nu trebuie sa mai ai o alta ocupatie. Atunci cand te apuci de ea, trebuie sa gandesti pe termen lung. Noi asa am gandit-o", spune Sorin Surcel pentru publicatia Romania Rurala.

Accesarea fondurilor europene, un pas important in cresterea afacerii de familie

"Acum, pe piata sunt multe microferme de prepelite, dar foarte putine se pot numi ferme in adevaratul sens al cuvantului, in afara de cativa crescatori care au aparut in ultimii ani si care au reusit cu ajutorul fondurilor europene. (...), a subliniat Sorin Surcel.


Foto: pixabay.com
 
"Consumatorii pe care ii avem noi sunt prieteni, prietenii prietenilor nostri, etc., veniti prin recomandari", a mai explicat Sorin Surcel.

 Afacerea poate fi lansata in trepte, pornind de la un efectiv care sa acopere nevoile familiale (20-50 de pasari in 1-4 custi), continuand cu organizarea crescatoriei ca o activitate auxiliara in gospodarie (100-500 de exemplare) si incheind cu dezvoltarea ei la standardele unei mici industrii (peste 10.000 de exemplare).

Iata cum puteti demara aceasta afacere cu o investitie de doar 300 de lei!
 
1. Achizitionati 15 de prepelite ouatoare, pret total 180 de lei
2. Achizitionati o cusca/baterie pentru 15 de prepelite, pret 80 de lei
3. Achizitionati furaj pentru prepelite (o prepelita consuma doar 1 kg de furaj pe luna, adica cca 30 g pe zi!)
4. Amplasati bateria cu prepelite intr-un spatiu linistit, uscat, calduros si fara curenti de aer, in suprafata de 1 metru patrat (atat ocupa bateria)
5. Asigurati-va ca pasarile au furaj si apa (cantitatile sunt nesemnificative)
6. Incepeti sa recoltati ouale.
 
Asadar, cu o investitie totala de 250-300 de lei, ati devenit crescator de prepelite, obtineti deja o productie zilnica de oua si v-ati familiarizat cu procedurile – foarte simple, de altfel – pe care le presupune aceasta afacere.

Ghidul "Cresterea prepelitelor japoneze” va ofera informatii complete despre demararea si gestionarea acestei afaceri, bazate pe experienta practica a unor crescatori de succes din Romania. Detalii aici>>


Sursa: Romania Rurala, RNDR, nr. 28, anul II, mai 2015


Tags: cresterea prepelitelorafacere cu prepelite japonezeafacere la taraafacere de familieferma de prepelite

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum sa castigi bani din cresterea prepelitelor. O afacere cu un potential urias

de Alina Constantinescu
16 Nov 2017
Doi soti din Bucuresti, profitand de un teren agricol mostenit, s-a retras in satul Vadu, comuna Corbu (judetul Constanta) pentru a pune bazele...

Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene

de Idei de afaceri
02 Oct 2017
Serviciile au fost si vor ramane intotdeauna tipul de activitate care nu presupune in mod obligatoriu existenta unor resurse materiale considerabile...

Afacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare

de Alina Constantinescu
29 Aug 2017
Piata produselor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa. Daca aveti un...

Afacere de familie - producerea de sapunuri si cosmetice naturale

de Alina Constantinescu
22 Aug 2017
Pasionata de plante medicinale si aromaterapie, in urma cu 6 ani, Ioana Matei a demarat afacerea numita Jovis Homemade Beauty - marca romaneasca de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]