Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afacere non-agricola la tara cu bani europeni: fabricarea produselor din beton pentru constructii
Pentru dezvoltarea durabila a zonei rurale a Romaniei este absolut necesara incurajarea initiativelor tinerilor. Astfel, ei capata incredere ca pot incepe propria afacere prin munca si perseverenta si cu ajutorul banilor europeni. Un exemplu este afacerea lui George Ifteme, un tanar intreprinzator din comuna Vulturu, care cu ajutorul fondurilor europene a ridicat o fabrica unde sunt realizate produse de beton folosite in constructii, precum pavele, boltari, borduri si jgheaburi.
Un mare avantaj l-a constituit faptul ca tanarul detinea deja terenul pe care s-a ridicat constructia. In plus, existau si racordurile la principalele utilitati. Un alt avantaj a fost si faptul ca avea cunostinte foarte bune despre politicile si programele de dezvoltare rurala si domeniul in care pornea afacerea.Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cresterea prepelitelor japoneze
Cu bani europeni a achizitionat utilajele pentru realizarea produselor din beton folosite la constructii
Necesitatea investiei a decurs din nevoie de modernizare a infrastructurii, de aici rezultand cresterea cererii pe piata pentru semifabricate din beton. Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea durabila a economiei rurale prin incurajarea activitatilor non-agricole.
Dupa organizarea intr-o microintreprindere, a inceput sa achizitioneze utilaje si echipamente. A fost cumparata o instalatie automata pentru fabricarea produselor din beton pentru constructii, cu o productivitate de 25 de metri cubi de produs finit pe zi, alcatuita dintr-un buncar pentru agregate de 30 de metri cubi, un siloz pentru ciment, doua benzi transportatoare, un malaxor automat de un metru cub, un alimentator pentru paleti, o vibropresa, un paletizor si un panou de comanda. De asemenea, fabrica a fost dotata cu un motostivuitor.
A construit o hala de productie
Pasul urmator a fost construirea unei hale de productie cu suprafata de 272 metri patrati.
Produsele sunt la mare cautare in domeniu si livrate depozitelor de materiale de constructii, persoanelor fizice sau institutiilor publice.
Conform indicatorilor financiari, investitia este sustenabila pe termen mediu si lung, in ciuda faptului ca antreprenorul a intampinat probleme legate de birocratie in implementarea proiectului.
Rezultatele obtinute arata ca proiectul a fost o idee buna de investiei, care poate fi adaptata si in alte contexte, cu castig evident pentru zona rurala a Romaniei.
Surse: Revista Bune Practici, RNDR, anul II, nr. 20, mai 2015
Articole conexe
Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene
de Idei de afaceriAfaceri la tara: cum sa infiintezi o livada de meri cu fonduri europene
de Alina ConstantinescuO antreprenoare din Vrancea a infiintat o ciupercarie cu fonduri europene
de Alina ConstantinescuAfacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit