Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea anului: arbustii fructiferi

de Idei de afaceri 08 Iun. 2011 6594
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ce poate fi mai bun, acum cand s-a instalat caldura, decat niste fructe proaspete si gustoase, cultivate in mod ecologic? O afacere cu arbusti fructiferi cultivati chiar de tine! Prin cultivarea arbustilor fructiferi vei avea parte tot anul de fructe si de produse adiacente sanatoase, dar si de un confort financiar pentru tine si familia ta!

O afacere cu arbusti fructiferi prezinta numeroase avantaje. Este o afacere placuta, care nu iti ocupa mult timp. Poti lucra doar in weekend-uri si doar in anumite perioade ale anului, in schimb iti ofera un trai linistit tot timpul. Nu ai nevoie de o investitie initiala mare, de utilaje si echipamente costisitoare, iar eventuale finantari mai poti obtine prin intermediul fondurilor nerambursabile.



O astfel de afacere este si flexibila, se extinde foarte repede. Ce poti cultiva? O multime de specii de plante: capsune, zmeura, mure, coacaze, afine, catina, agrise, coarne, smochine, soc sau chiar trandafir de dulceata.

Cum le valorifici? In nenumarate feluri: le poti vinde in stare proaspata sau congelata, sub forma de dulceturi, marmelade, gemuri, serbeturi sau jeleuri, sucuri si siropuri naturale. Din aceste fructe poti obtine si bauturi alcoolice, oteturi aromatice sau chiar uleiuri si extracte.

Indiferent de modul in care alegi sa le valorifici, piata este intr-o continua crestere. Profita de tendinta cumparatorilor de a se orienta catre produse bio si vinde productia de fructe:

• en-gros-istilor
• comerciantilor cu amanuntul
• cofetariilor, patiseriilor, supermarket-urilor
• restaurantelor si producatorilor de iaurturi, sucuri de fructe, dulceturi, siropuri, produse cosmetice sau medicale

O afacere cu arbusti mici genereaza profituri mari!

Strainii deja au mirosit beneficiile acestei afaceri si profita de faptul ca solul tarii este unul roditor si nepoluat. Numerosi oameni din strainatate au venit la noi in tara si au deschis o astfel de afacere. Spre exemplu, un tanar antreprenor francez, David Hidrot a pus pe picioare o plantatie de afin in zona Foieni, Urziceni, Piscolt.

Rezultate exceptionale din cultura afinului a obtinut si Gonzalo Jara, seful filialei din Romania a companiei Vital Berry, unul dintre cei mai mari producatori de fructe din America de Sud. Aceasta firma vinde productia realizata pe o plantatie de langa Orastie in Germania.

Dar sa nu credeti ca doar antreprenorii francezi pot deschide afaceri in cultivarea arbustilor! Un exemplu de succes este si romanul Nelu Borsan, din Galsa, care are o afacere rentabila din cultivarea capsunelor.

Evident, iti pui numeroase intrebari legate de demararea unei afaceri, mai ales daca esti incepator. Si esti constient de obstacolele pe care le poti intalni, dar noi iti venim in ajutor!

Lucrarea "Cultivarea arbustilor fructiferi" iti ofera toate informatiile necesare demararii afacerii, informatii care ti-ar lua mult timp si bani sa le aduni. Lucrarea este una eleborata, cuprinzand informatii tehnologice scrise de un specialist in domeniu, dar are un text simplu, usor de citit si de inteles, iar sfaturile practice sunt completate de fotografii si tabele edificatoare.

"Cultivarea de arbusti fructiferi" te ghideaza pas cu pas in plantarea si intretinerea capsunilor, zmeurei, murului, coacazului, catinei, agrisului, afinului, cornului, smochinului, socului, trandafirului de dulceata. Fiecare specie de arbust este tratata individual, dupa urmatoarele aspecte:

• importanta, originea si aria de raspandire a arbustului;
• specii importante si principalele soiuri de arbusti;
• particularitati de crestere si fructificare a arbustilor;
• producerea materialului saditor pentru arbusti;
• infiintarea plantatiilor de arbusti;
• intretinerea plantatiilor de arbusti;
• combaterea bolilor si a daunatorilor arbustilor;
• recoltarea si valorificarea fructelor provenite de la arbusti (capsuni, zmeura, mure, coacaze, catina, agrise, afine, corn).

Castiga din deliciile naturii! Afla mai multe informatii despre arbustii fructiferi, modul lor de cultivare, recoltare si valorificare!



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: cultivarea arbustilor fructifericatinacapsunevalorificarea produselor

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]