Vara si-a facut simtita prezenta rapid, zilele toride fiind, de cele mai multe ori, de nesuportat. Mai mult, se anunta o vara cu temperaturi record, asa ca poti profita de acest lucru pentru a-ti deschide o afacere. Ce poate racori oamenii cel mai bine, sa fie delicios, ieftin si care sa aiba o cerere foarte mare?
Nu, nu vorbim de suc sau apa, vorbim despre inghetata. In sezonul estival, inghetata este la mare cautare, aceasta consumandu-se in cantitati foarte mari. Ba mai mult, cozile sunt interminabile cand vine vorba despre acest aliment delicios.
De aceea, porneste-ti propria afacere cu inghetata. Va fi nevoie sa investesti bani pentru aparatul special. In ziua de astazi exista tot felul de aparate sofisticate, care mai de care mai performante, care ofera inghetata doar cu topping sau doar simpla ori asortata. Aparatul poate fi gasit pe internet sau in magazine specializate si costa aproximativ 5.000 de euro.
Ingredientele pentru realizarea inghetatei constau in prafuri speciale pentru aparat, care nu contin emulgatori. Cele mai populare si mai folosite sunt masinile pentru prepararea inghetatei cu pasteurizator inclus, ideal pentru a obtine inghetata, spume, creme, serbeturi sau budinci. Acest aparat foloseste sistemul bain-marie, in cuva interioara, ceea ce permite mixarea la cald a amestecurilor, cu ajutorul unor palete ajustabile. Temperatura poate fi setata la diferite valori sau poate fi presetata, prin activarea functiei de pastrare la cald, ramanand astfel in stand by.
Mai exista optiunea unei masini de preparare a inghetatei artizanale, cu o capacitate intre 1,5 si 2,5 litri si o productivitate de 5-10 kilograme de inghetata. Avantajul este ca prezinta in dotare functia de conservare a produsului si sistemul de racire automat, care permite reglarea extrem de simpla a temperaturii inghetatei.
Dupa ce rezolvi problema aparatului, trebuie sa tii cont de pasii legali care iti permit sa functionezi. Trebuie sa depui o mentiune la Registrul Comertului, mai apoi trebuie sa obtii autorizarea de la Directia Sanitar Veterinara, Directia de Sanatate Publica, Inspectoratul Teritorial de Munca si Agentia Locala pentru Protectia Mediului, iar mai apoi inregistrarea la Primarie. Pentru a obtine aceste autorizatii trebuie sa ai o calificare ca bucatar, cofetar sau operator de inghetata s.a., care se obtin rapid prin urmarea unor cursuri. Daca detii deja un spatiu de alimentatie publica, nu iti va trebui decat o inregistrare la Registrul Comertului.
Dupa ce scapi de birocratie, trebuie sa iti cumperi ingredientele necesare prepararii inghetatei. Mai apoi alege un loc in care sa iti desfasori activitatea, unul public, foarte circulat, care sa te avantajeze. Poate fi in parc, in centrul orasului sau intr-un loc aglomerat.
Pretul unei inghetate nu este mare, de obicei oscileaza intre 2 si 5 lei.
Tags: afaceriidei de afacerioportunitati de afaceriinghetataafacere inghetata