Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea cu inghetata, perfecta pentru sezonul de vara

de Alexandra Popescu 14 Iun. 2014 8739
4.43 din 36 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vara si-a facut simtita prezenta rapid, zilele toride fiind, de cele mai multe ori, de nesuportat. Mai mult, se anunta o vara cu temperaturi record, asa ca poti profita de acest lucru pentru a-ti deschide o afacere. Ce poate racori oamenii cel mai bine, sa fie delicios, ieftin si care sa aiba o cerere foarte mare?

 
Nu, nu vorbim de suc sau apa, vorbim despre inghetata. In sezonul estival, inghetata este la mare cautare, aceasta consumandu-se in cantitati foarte mari. Ba mai mult, cozile sunt interminabile cand vine vorba despre acest aliment delicios.
De aceea, porneste-ti propria afacere cu inghetata. Va fi nevoie sa investesti bani pentru aparatul special. In ziua de astazi exista tot felul de aparate sofisticate, care mai de care mai performante, care ofera inghetata doar cu topping sau doar simpla ori asortata. Aparatul poate fi gasit pe internet sau in magazine specializate si costa aproximativ 5.000 de euro. 
 
Ingredientele pentru realizarea inghetatei constau in prafuri speciale pentru aparat, care nu contin emulgatori. Cele mai populare si mai folosite sunt masinile pentru prepararea inghetatei cu pasteurizator inclus, ideal pentru a obtine inghetata, spume, creme, serbeturi sau budinci. Acest aparat foloseste sistemul bain-marie, in cuva interioara, ceea ce permite mixarea la cald a amestecurilor, cu ajutorul unor palete ajustabile. Temperatura poate fi setata la diferite valori sau poate fi presetata, prin activarea functiei de pastrare la cald, ramanand astfel in stand by. 
 
Mai exista optiunea unei masini de preparare a inghetatei artizanale, cu o capacitate intre 1,5 si 2,5 litri si o productivitate de 5-10 kilograme de inghetata. Avantajul este ca prezinta in dotare functia de conservare a produsului si sistemul de racire automat, care permite reglarea extrem de simpla a temperaturii inghetatei.
 
Dupa ce rezolvi problema aparatului, trebuie sa tii cont de pasii legali care iti permit sa functionezi. Trebuie sa depui o mentiune la Registrul Comertului, mai apoi trebuie sa obtii autorizarea de la Directia Sanitar Veterinara, Directia de Sanatate Publica, Inspectoratul Teritorial de Munca si Agentia Locala pentru Protectia Mediului, iar mai apoi inregistrarea la Primarie. Pentru a obtine aceste autorizatii trebuie sa ai o calificare ca bucatar, cofetar sau operator de inghetata s.a., care se obtin rapid prin urmarea unor cursuri. Daca detii deja un spatiu de alimentatie publica, nu iti va trebui decat o inregistrare la Registrul Comertului.
 
Dupa ce scapi de birocratie, trebuie sa iti cumperi ingredientele necesare prepararii inghetatei. Mai apoi alege un loc in care sa iti desfasori activitatea, unul public, foarte circulat, care sa te avantajeze. Poate fi in parc, in centrul orasului sau intr-un loc aglomerat. 
Pretul unei inghetate nu este mare, de obicei oscileaza intre 2 si 5 lei.
 


Tags: afaceriidei de afacerioportunitati de afaceriinghetataafacere inghetata

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.43 din 5 - 36 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]