Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea de nisa a unui timisorean: cultura de ardei iute

de Alina Constantinescu 06 Dec. 2016 5349
3.7 din 15 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Odata cu explozia restaurantelor cu meniuri asiatice si cresterea popularitatii mancarurilor picante, a crescut si cererea de ardei iute. Asadar, daca esti in cautarea unei afaceri de succes, pentru care sa ai clienti garantat, cultivarea de ardei iute este una dintre cele mai bune optiuni pe care le poti lua in considerare. Un exemplu in acest sens este Predrag Jivici, originar din Timisoara, care in urma cu 4 ani a ales sa cultive soiuri de ardei iute mai putin cunoscute si cultivate in Romania.

Cultivarea ardeilor iuti este o afacere agricola de succes pentru fermierii care detin o suprafata mica de teren. Condimentele iuti sunt foarte apreciate pentru ca au proprietati antioxidante si ajuta organismul uman sa se apere de numeroase boli si afectiuni. Ardeii iuti, proaspeti, uscati sau in otet sunt un antibiotic natural, distrug bacteriile, ne feresc de infectii, intaresc sistemul imunitar.

In perioada studentiei Predrag Jivici crestea ardei iuti in ghivece. Pentru ca simtea nevoia unei schimbari a inceput sa cultive in gradina cele mai cunoscute soiuri la nivel mondial.

Acum 4 ani antreprenorul a achizitionat un teren de 2.000 mp in localitatea Cenad, judetul Timis. Pe o suprafata de 350 mp din acest teren a cultivat ardei iuti din soiurile Jalapeno, Habanero si Cayenne Golden.


Soiul de ardei iuti Cayenne

Primul pas a fost construirea unui solar de 100 metri patrati pentru a obtine rasadurile. Urmatorul pas a constat in procurarea semintelor de ardei iute.

A cumparat diverse soiuri pentru a le urmari evolutia, pentru a vedea daca se adapteaza conditiilor climatice din Romania. Cultivatorul a cumparat 1.000 de fire cu 800 de euro.


Soiul de ardei iuti Habanero

Potrivit antreprenorului, productia anuala medie este de 300 de kilograme si se vinde in restaurante si persoanelor fizice. Preturile sunt intre 40-80 lei/kg, in functie de soi.


Soiul de ardei iuti Jalapeno

Iuteala unui ardei este masurata in Scoville Heat Unit (SHU). Scara Scoville masoara nivelul capsaicinei dintr-un ardei iute. Potrivit clasificarii realizate de World Guiness Book, iata top 5 cei mai iuti ardei din lume:

1. Carolina Reaper
2. Trinidad Moruga Scorpion
3. 7 Pot Douglah
4. 7 Pot Primo
5. Trinidad Scorpion Butch T

Sursa: Agrointel
Foto: pixabay.com


Tags: afacere de nisaardei iutecondimente iuti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.7 din 5 - 15 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]