Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afacerea de nisa a unui timisorean: cultura de ardei iute
Odata cu explozia restaurantelor cu meniuri asiatice si cresterea popularitatii mancarurilor picante, a crescut si cererea de ardei iute. Asadar, daca esti in cautarea unei afaceri de succes, pentru care sa ai clienti garantat, cultivarea de ardei iute este una dintre cele mai bune optiuni pe care le poti lua in considerare. Un exemplu in acest sens este Predrag Jivici, originar din Timisoara, care in urma cu 4 ani a ales sa cultive soiuri de ardei iute mai putin cunoscute si cultivate in Romania.
Cultivarea ardeilor iuti este o afacere agricola de succes pentru fermierii care detin o suprafata mica de teren. Condimentele iuti sunt foarte apreciate pentru ca au proprietati antioxidante si ajuta organismul uman sa se apere de numeroase boli si afectiuni. Ardeii iuti, proaspeti, uscati sau in otet sunt un antibiotic natural, distrug bacteriile, ne feresc de infectii, intaresc sistemul imunitar.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cresterea prepelitelor japoneze
Cultura de sofran
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
In perioada studentiei Predrag Jivici crestea ardei iuti in ghivece. Pentru ca simtea nevoia unei schimbari a inceput sa cultive in gradina cele mai cunoscute soiuri la nivel mondial.
Acum 4 ani antreprenorul a achizitionat un teren de 2.000 mp in localitatea Cenad, judetul Timis. Pe o suprafata de 350 mp din acest teren a cultivat ardei iuti din soiurile Jalapeno, Habanero si Cayenne Golden.
Soiul de ardei iuti Cayenne
Primul pas a fost construirea unui solar de 100 metri patrati pentru a obtine rasadurile. Urmatorul pas a constat in procurarea semintelor de ardei iute.
A cumparat diverse soiuri pentru a le urmari evolutia, pentru a vedea daca se adapteaza conditiilor climatice din Romania. Cultivatorul a cumparat 1.000 de fire cu 800 de euro.
Soiul de ardei iuti Habanero
Potrivit antreprenorului, productia anuala medie este de 300 de kilograme si se vinde in restaurante si persoanelor fizice. Preturile sunt intre 40-80 lei/kg, in functie de soi.
Soiul de ardei iuti Jalapeno
Iuteala unui ardei este masurata in Scoville Heat Unit (SHU). Scara Scoville masoara nivelul capsaicinei dintr-un ardei iute. Potrivit clasificarii realizate de World Guiness Book, iata top 5 cei mai iuti ardei din lume:
1. Carolina Reaper
2. Trinidad Moruga Scorpion
3. 7 Pot Douglah
4. 7 Pot Primo
5. Trinidad Scorpion Butch T
Sursa: Agrointel
Foto: pixabay.com
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit