Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea familiei Romosan: de la telemea la branza maturata

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nicolae Romosan din localitatea Vintu de Jos, judetul Alba, detine un efectiv de 500 de turcane si 20 de vaci de lapte din rasele Holstein si Baltata Romaneasca. Cum s-a remarcat familia Romosan pe piata produselor traditionale?

Oieritul este o traditie mostenita in familie. Activitatea familiei Romosan de la Vintu de Jos este impartita in doua sectoare: cel de crestere a animalelor si cel de producere a branzeturilor. Care este drumul parcurs de familia Romosan in demersul de a aduce pe piata un produs gustos, capabil sa concureze cu cele mai rafinate branzeturi din tarile cu traditie?

Acum doi ani, Nicolae s-a gandit sa scoata pe piata un produs deosebit: cascaval de casa maturat. A analizat piata si a observat ca cererea pentru produse bio este in crestere, asadar, dupa mai multe incercari, a obtinut reteta perfecta. In functie de sortiment si de perioada de maturare, cascavalul se vinde cu preturi intre 30 si 38 de lei pe kilogram.

Potrivit fermierului, valorificarea laptelui sub forma de telemea nu mai este o activitate rentabila intrucat preturile sunt foarte mici. Pentru ca cei mai multi crescatori de ovine vand telemea, cas si urda, Nicolae a vrut sa se diferentieze de acestia si, pentru ca avea si studii de specialitate, a ales sa faca branzeturi maturate.

Retetele au fost inspirate din Italia, Franta, tari care sunt renumite pentru cascavaluri si branzeturi maturate. A fost in aceste tari impreuna cu sotia sa pentru a afla mai multe detalii despre modul de preparare, insa strainii nu au fost prea darnici in explicatii atunci cand au dorit sa afle retete si sa fure secrete.

Pana la urma s-au documentat si au testat multe retete pana sa ajunga la acest rezultat. In prezent, comercializeaza urmatoarele sortimente de cascaval maturat: in boabe de piper, cu ardei iute, chimen sau in vin rosu de casa.

Foto: pixabay.com
 
”Mai nou avem si branza pusa la maturat in vin de casa, aceasta branza isi trage din vin tot ce e bun. Clientii din Romania chiar isi doresc sa incerce lucruri noi, daca nu au incercat astfel de branzeturi in afara tarii. Foarte multi din cei care gusta din branzeturile noastre spuna ca acestea sunt mult mai bune decat cele din afara, pentru ca se simte gustul de lapte proaspat. Am avut multi romani plecati in strainatate care sunt atrasi de gustul din Romania. Probabil ca aerul, clima si iarba pe care o mananca vacuta ii dau un altfel de gust”, a explicat fermierul Nicolae Romosan pentru Agrointel.ro

Produsele se vand la targuri sau prin intermediul paginii de Facebook a familiei Romosan.


Tags: afacere cu cascavalbranzeturi maturatezootehnieafacere de familie

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]