Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afacerea familiei Romosan: de la telemea la branza maturata
Nicolae Romosan din localitatea Vintu de Jos, judetul Alba, detine un efectiv de 500 de turcane si 20 de vaci de lapte din rasele Holstein si Baltata Romaneasca. Cum s-a remarcat familia Romosan pe piata produselor traditionale?
Oieritul este o traditie mostenita in familie. Activitatea familiei Romosan de la Vintu de Jos este impartita in doua sectoare: cel de crestere a animalelor si cel de producere a branzeturilor. Care este drumul parcurs de familia Romosan in demersul de a aduce pe piata un produs gustos, capabil sa concureze cu cele mai rafinate branzeturi din tarile cu traditie?Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cultura castravetelui anti-diabet
Propriul meu plan de afaceri
Cresterea prepelitelor japoneze
Acum doi ani, Nicolae s-a gandit sa scoata pe piata un produs deosebit: cascaval de casa maturat. A analizat piata si a observat ca cererea pentru produse bio este in crestere, asadar, dupa mai multe incercari, a obtinut reteta perfecta. In functie de sortiment si de perioada de maturare, cascavalul se vinde cu preturi intre 30 si 38 de lei pe kilogram.
Potrivit fermierului, valorificarea laptelui sub forma de telemea nu mai este o activitate rentabila intrucat preturile sunt foarte mici. Pentru ca cei mai multi crescatori de ovine vand telemea, cas si urda, Nicolae a vrut sa se diferentieze de acestia si, pentru ca avea si studii de specialitate, a ales sa faca branzeturi maturate.
Retetele au fost inspirate din Italia, Franta, tari care sunt renumite pentru cascavaluri si branzeturi maturate. A fost in aceste tari impreuna cu sotia sa pentru a afla mai multe detalii despre modul de preparare, insa strainii nu au fost prea darnici in explicatii atunci cand au dorit sa afle retete si sa fure secrete.
Pana la urma s-au documentat si au testat multe retete pana sa ajunga la acest rezultat. In prezent, comercializeaza urmatoarele sortimente de cascaval maturat: in boabe de piper, cu ardei iute, chimen sau in vin rosu de casa.
Foto: pixabay.com
Produsele se vand la targuri sau prin intermediul paginii de Facebook a familiei Romosan.
Articole conexe
Afacere de familie - producerea de sapunuri si cosmetice naturale
de Alina ConstantinescuCea mai importanta provocare pentru o afacere de familie
de Alina ConstantinescuAfacere de familie de un milion de euro, inspirata de retetele din trecut
de Idei de afaceriCresterea racilor- o excelenta afacere de familie
de Tudor CorneliuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit