Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea familiei Romosan: de la telemea la branza maturata

de Alina Constantinescu 05 Dec. 2016 3342
3.5 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nicolae Romosan din localitatea Vintu de Jos, judetul Alba, detine un efectiv de 500 de turcane si 20 de vaci de lapte din rasele Holstein si Baltata Romaneasca. Cum s-a remarcat familia Romosan pe piata produselor traditionale?

Oieritul este o traditie mostenita in familie. Activitatea familiei Romosan de la Vintu de Jos este impartita in doua sectoare: cel de crestere a animalelor si cel de producere a branzeturilor. Care este drumul parcurs de familia Romosan in demersul de a aduce pe piata un produs gustos, capabil sa concureze cu cele mai rafinate branzeturi din tarile cu traditie?

Acum doi ani, Nicolae s-a gandit sa scoata pe piata un produs deosebit: cascaval de casa maturat. A analizat piata si a observat ca cererea pentru produse bio este in crestere, asadar, dupa mai multe incercari, a obtinut reteta perfecta. In functie de sortiment si de perioada de maturare, cascavalul se vinde cu preturi intre 30 si 38 de lei pe kilogram.

Potrivit fermierului, valorificarea laptelui sub forma de telemea nu mai este o activitate rentabila intrucat preturile sunt foarte mici. Pentru ca cei mai multi crescatori de ovine vand telemea, cas si urda, Nicolae a vrut sa se diferentieze de acestia si, pentru ca avea si studii de specialitate, a ales sa faca branzeturi maturate.

Retetele au fost inspirate din Italia, Franta, tari care sunt renumite pentru cascavaluri si branzeturi maturate. A fost in aceste tari impreuna cu sotia sa pentru a afla mai multe detalii despre modul de preparare, insa strainii nu au fost prea darnici in explicatii atunci cand au dorit sa afle retete si sa fure secrete.

Pana la urma s-au documentat si au testat multe retete pana sa ajunga la acest rezultat. In prezent, comercializeaza urmatoarele sortimente de cascaval maturat: in boabe de piper, cu ardei iute, chimen sau in vin rosu de casa.

Foto: pixabay.com
 
”Mai nou avem si branza pusa la maturat in vin de casa, aceasta branza isi trage din vin tot ce e bun. Clientii din Romania chiar isi doresc sa incerce lucruri noi, daca nu au incercat astfel de branzeturi in afara tarii. Foarte multi din cei care gusta din branzeturile noastre spuna ca acestea sunt mult mai bune decat cele din afara, pentru ca se simte gustul de lapte proaspat. Am avut multi romani plecati in strainatate care sunt atrasi de gustul din Romania. Probabil ca aerul, clima si iarba pe care o mananca vacuta ii dau un altfel de gust”, a explicat fermierul Nicolae Romosan pentru Agrointel.ro

Produsele se vand la targuri sau prin intermediul paginii de Facebook a familiei Romosan.


Tags: afacere cu cascavalbranzeturi maturatezootehnieafacere de familie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Afacere de familie - producerea de sapunuri si cosmetice naturale

de Alina Constantinescu
22 Aug 2017
Pasionata de plante medicinale si aromaterapie, in urma cu 6 ani, Ioana Matei a demarat afacerea numita Jovis Homemade Beauty - marca romaneasca de...

Cea mai importanta provocare pentru o afacere de familie

de Alina Constantinescu
03 Mai 2017
In ciuda mediului economic instabil, afacerile de familie dau dovada de rezistenta si capacitate de adaptare. Pentru a continua sa creasca, afacerile...

Afacere de familie de un milion de euro, inspirata de retetele din trecut

de Idei de afaceri
03 Mar 2016
De la o mica afacere de productie cu preparate din carne, o familie din Campulung Moldovenesc s-a extins cu primul magazin La Baciu. Familia Baciu...

Cresterea racilor- o excelenta afacere de familie

de Tudor Corneliu
24 Oct 2014
Aceasta activitate de crestere si valorificare in sistem intensiv si supraintensiv a racilor, reprezinta o combinatie de lucrari in aer liber cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]