Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea familiei tale: cresterea albinelor

de Botezatu Razvan 28 Feb. 2017 4021
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere cu profituri sigure, ferma apicola este o investitie de viitor. Cine se incumeta? Cu siguranta este o afacere ideala pentru pasionati si pentru cei care deja detin terenul potrivit, pentru profesionisti si cei care au la dispozitie sprijin din partea unui cunoscator, evident.

Fie ca sunt produse de baza - miere, ceara, laptisor de matca, polen, venin de albine, apilarnil, propolis sau pastura -, fie ca sunt combinate si prezentate sub forma de lotiuni sau creme, produsele apicole sunt din ce in ce mai mult solicitate pe piata romaneasca. Efectele terapeutice si energizante ale acestora justifica orientarea tot mai puternica a cumparatorilor, indiferent de varsta, spre produsele naturale.

Cata miere produce o familie de albine? O familie de albine poate produse cca 20-25 de kilograme de miere iar crescatorii profesionisti pot obtine profit uimitor de mare daca mizeaza pe culturi protejate de poluare, pe culturi certificate din punct de vedere ecologic.

Pasiunea pentru apicultura si dorinta de a face din aceasta o afacere profitabila i-a determinat pe membrii familiei Vieru, din comuna galateana Schela sa puna in aplicare o strategie pentru a diversifica produsele apicole obtinute in propria gospodarie si, implicit, pentru a se extinde si a se face cunoscuti pe plan local.

Cresterea albinelor necesita o investitie relativ mica si are o piata de desfacere in continua dezvoltare, iar tara noastra dispune de toate conditiile necesare obtinerii unor produse apicole de calitate superioara.

In 2009, familia Vieru detinea 75 de familii de albine. Afland despre oportunitatile de finantare oferite de Programul National de Dezvoltare Rurala, a decis sa acceseze fonduri nerambursabile prin Masura 112 - „Instalarea tinerilor fermieri”. Finantarea posibila a fost insuficienta in raport cu nevoile solicitantilor, din cauza numarului mic de UDE pe care il avea exploatatia agricola la momentul depunerii proiectului.

Pentru a atinge rezultatele dorite, in calitate de persoana fizica autorizata, Gabriela Vieru a accesat, in aceeasi perioada, si Masura 141 - „Sprijinirea  fermelor de semi-subzistenta”, obtinand astfel mijloacele financiare necesare.

Obiectivul general al proiectului a constat in cresterea productiei apicole prin inmultirea familiilor de albine din cadrul exploatatiei. Cu ajutorul finantarii obtinute, au fost achizitionati 100 de stupi cu colector de polen incorporat, un uscator de polen, echipamente de protectie si diverse ustensile necesare in desfasurarea activitatii. Produsele obtinute sunt 100% naturale si constau in diverse sortimente de miere, polen, propolis si ceara de albine.

Pe langa acestea, familia Vieru produce si comercializeaza material biologic, respectiv familii de albine, roiuri pe faguri si roiuri la pachet. Punerea in practica a unui astfel de proiect poate fi un bun exemplu pentru tinerii din mediul rural, accesarea de fonduri publice si europene nerambursabile fiind o oportunitate pentru  sustinerea de activitati care sa se constituie intr-o sursa de trai decent pentru intreprinzatori si pentru familiile lor.

In cazul de fata, dublul sprijin financiar obtinut a fost hotarator pentru dezvoltarea exploatatiei si comercializarea de produse apicole competitive.

Sursa: Publicatia "Bune practici", RNDR, nr 16, anul II, aprilie 2015


Tags: ferma apicolacresterea albinelorpolenmierefonduri europenestupi

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cresterea albinelor: un apicultor roman dezvaluie secretul afacerii sale

de Alina Constantinescu
24 Ian 2018
Unul dintre sectoarele agriculturii cu cele mai vechi traditii este apicultura, in Romania existand conditii naturale favorabile acestei activitati...

O afacere prospera cu bani europeni: cresterea albinelor

de Alina Constantinescu
14 Dec 2017
Pentru Romania, apicultura reprezinta un vector al cresterii economice prin polenizarea plantelor cultivate entomofile, o sursa de venit suplimentar...

Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene

de Idei de afaceri
02 Oct 2017
Serviciile au fost si vor ramane intotdeauna tipul de activitate care nu presupune in mod obligatoriu existenta unor resurse materiale considerabile...

Afaceri la tara: cum sa infiintezi o livada de meri cu fonduri europene

de Alina Constantinescu
14 Sep 2017
Tot mai multi romani sunt interesati sa porneasca propria afacere si astfel isi indreapta atentia spre sectorul pomicol, si asta deoarece activitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]