Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea pe care au mizat doi soti din Harghita: fabrica de sarmale

de Alina Constantinescu 16 Dec. 2016 6643
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In 2010, la Gheorgheni, a fost infiintata prima fabrica de sarmale din Romania. Bajko Laszlo a reabilitat o constructie veche din oras si a utilat spatiul de productie cu instalatii de ultima generatie. A investit 130.000 de euro in constructia fabricii, din care 40.000 de euro au provenit dintr-un credit bancar.

Traim in secolul vitezei si de multe ori, desi ne dorim sa mancam sanatos, nu avem timp de gatit. Deoarece femeile sunt tot mai ocupate, iar prepararea sarmalelor necesita foarte mult timp, sotii Bajko s-au gandit sa inceapa o afacere cu sarmale gata pregatite si congelate. In plus, sunt nelipsite de pe masa de Craciun. Pe aceste lucruri au mizat Laszlo si Eniko (ambii in varsta de 47 de ani), iar ideea simpla s-a transformat intr-o afacere de succes.

Bajko Laszlo a declarat pentru Agerpres ca muncitoarele pregatesc sarmale in varza murata dupa o reteta secuiasca, le fierb, le ambaleaza in mai multe moduri, dupa care le congeleaza si sunt gata pentru piata.

Varza este achizitionata de la producatori din judetul Covasna.  Murarea se face la fabrica, de catre angajati, cu apa din fantana si cu sare din salina de la Praid.

"Cine vrea sa pregateasca sarmale trebuie sa se gandeasca din toamna, cand trebuie pusa varza la murat. Apoi, tot procesul de pregatire necesita destul de mult timp", a spus Bajko Laszlo.

Totul se prepara manual, iar la preparare nu se folosesc conservanti. Pe langa carna si slanina, in compozitie se mai adauga ceapa, cimbru, sare, piper, boia, marar si orez.

"Eu am facut reteta, m-am inspirat de la mama, de la soacra mea, de aici, de acolo si am facut o multime de incercari, combinand ingredientele traditionale in diferite cantitati, pana am ajuns la formula actuala, care s-a bucurat de cele mai multe aprecieri. Folosim varza murata de noi, intotdeauna carne proaspat tocata, punem si slanina afumata in compozitie, orez, multa ceapa calita, sare, piper, boia, marar, cimbru si nimic altceva. Le facem ca acasa", povesteste Bajko Eniko, sotia proprietarului afacerii pentru Mediafax.

Sarmalele sunt puse la fiert in oale de inox, cu o capacitate de 100 de litri.

O caserola de 8 sarmale costa aproximativ 14 lei, iar cea cu 4 sarmale, 7 lei,  si se vand atat in tara cat si la export (in special in Suedia, Franta, Spania si Ungaria). Cele mai multe comenzi se inregistreaza in perioadele dinaintea sarbatorilor, din noiembrie si pana de Paste. Sunt insa comenzi si in celelate perioade din an, pentru diferite evenimente: nunti, botezuri, inmormantari, targuri si festivaluri.

Anual, la fabrica din Gheorghieni se produc anual 300.000 de sarmale. Pe langa sarmale, au dezvoltat si o linie de condimente si baze pentru supe si ciorbe din bucataria secuiasca si romaneasca.



Tags: afacere cu sarmaleafacere de sarbatorifabrica de sarmaleafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu

de Alina Constantinescu
28 Feb 2018
Adoram obiectele handmade pentru ca ne infrumuseteaza locuintele, birourile, pentru ca ne relaxeaza si ne ofera o senzatie de armonie deplina. Apelam...

Florarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila

de Idei de afaceri
06 Feb 2018
Aranjamentele florale au devenit unele dintre cele mai creative moduri de a transmite un mesaj privat sau de business, iar investitiile in aceste...

Afacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille

de Alina Constantinescu
15 Ian 2018
Succesul apartine intotdeauna oamenilor curajosi si vizionari. Iata un exemplu de succes care arata ca o doza de curaj, o idee originala si...

Cum sa transformi pasiunea pentru vinuri in afacere profitabila

de Alina Constantinescu
16 Oct 2017
Pasionat de vinurile de calitate, Virgil Harabagiu a accesat fonduri europene pentru a pune bazele unei unitati de vinificatie-procesare in comunca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]