Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afacerea perfecta pentru fermierii cu suprafete mici de teren: cultura de mangold
Cultura de Mangold sau sfecla elvetiana castiga tot mai multa popularitate, este foarte usor de cultivat si reprezinta afacerea perfecta pentru fermierii care detin o suprafata mica de teren agricol. Face parte din aceeasi familie cu sfecla, rubarba si spanacul. Se cultiva pentru frunzele sale foarte mari, carnoase, ce pot fi folosite in supe, salate, placinte sau budinci.
Mangoldul contine o cantitate mare de fibre si proteine care stimuleaza digestia si stabilizeaza nivelul de zaharuri din sange. Frunzele sunt excelente in dietele de slabire deoarece sunt foarte satioase. Mai mult, potrivit nutritionistilor, pentru ca are in compozitia sa o cantitate mare de antioxidanti, poate preveni cancerul.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cresterea prepelitelor japoneze
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Propriul meu plan de afaceri
Marin Dumbrava, fondatorul fermei ecologice Biodumbrava din comuna Joita, judetul Giurgiu, spune ca nu este o planta pretentioasa si are proprietati nutritive asemanatoare cu spanacul. Semintele bio de Mangold le-a cumparat din SUA, pliculetul de 10 grame costand 5 dolari.
Ca orice alta leguma, are nevoie in primul rand de un sol sanatos, curat, fara buruieni. Planta prefera solurile cu un pH intre 6-7, afanate, si are nevoie de irigatii.
De asemenea, cei care aleg sa cultive mangold e important sa stie faptul ca cele mai populare soiuri si hibrizi sunt: Bright Lights, Ruby Red, Fordhook Giant, Rhubarb, Large White Ribbed, Lucullus si Rainbow.
Cea mai buna perioada pentru infiintarea unei culturi de mangold este in lunile aprilie, mai, iunie.
Un alt aspect important pentru cei interesati de aceasta cultura este ca distanta dintre plante trebuie sa fie de 8-10 centimetri, iar intre randuri de 40 de centimetri.
Fata de spanac, are avantajul ca nu face seminte la inceputul verii si se poate culege permanent din primavara pana in toamna.
Singura problema pe care o intampina fermierul la cultura ecologica de mangold sunt daunatorii.
"(...)Noi plantam galbenele sau craite printre randurile de legume pentru ca tin la distanta nematozii. La fel, daca pe langa pomii fructiferi plantezi hrean sau usturoi, tin la departare daunatorii. Sau daca stropesti plantele cu ceai de pelin, fiind foarte amar tine la distanta insectele.
Mai este permisa in cultura bio si zeama bordeleza dar cumparata doar de la magazinele de specialitate, cu indicatii clare pe eticheta de cine si cum a fost produsa. Sunt permise prin legislatie europeana doar 3 kilograme la hectar pe an, stropiri cu zeama bordeleza”, a explica Marin Dumbrava pentru Agrointel.
Productia se vinde in supermarketuri si la magazine bio.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit