Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri cu plante aromatice: Oregano te poate imbogati!

de Adela Simonescu 21 Iul. 2013 6026
4.78 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Oregano este o planta aromatica originara din zona mediterana. Se poate folosi in stare uscata sau in stare proaspata, in mancare, in salata si super diverse, chiar si in cadrul mai multor remedii terapeutice, noteaza Agroromania.

Pentru cei interesati de o mica idee de afacerea, aceasta poate fi bazata pe comertul cu ghivece de oregano. Sa tinem cont de faptul ca aceasta planta se cultiva exceptional de usor in locuri pline de soare. In acelasi timp, oregano poate fi crescut si in casa, in ghiveci, atat timp cat ii oferim acces la lumina suficienta.

Conform Agroromania.manager.ro, oregano se uda regulat, dar nu in exces. Pamantul trebuie sa se usuce intre udari. In cazul in care se intarzie cu udarea, oregano va fi bine, el fiind o planta aromatica foarte rezistenta la seceta.

Mai mult, specialistii din domeniu ne spun ca pamantul trebuie sa fie aerat, usor drenabil si la nevoie putem folosi un feritilizator lichid diluat.

De asemenea, tinem cont de faptul ca oregano se inmulteste prin seminte, lastari sau butasi de funze. Astfel, ne asiguram ca avem intotdeauna in ghiveci cat oregano ne dorim noi.

La final, va atragem atentia ca oregano se vinde la ghiveci cam in orice piata si hipermarket. Le gasim la preturi de minim 15-20 de lei si o astfel de mica afacere putem incepe si noi. Totul va fi pe modelul: vindem cat producem, in cazul nostru, cat cultivam. Se poate sa plasam doar 30 de ghivece pe luna sau poate mai mult. Important este sa intelegem ca totul poate pleca de jos, de la o comanda minima pe luna si apoi, in timp, se poate sa descoperim un model de afacere care poate functiona si la scara mai larga.

Asa se face ca din gluma si dintr-o mica afacere, putem ajunge sa cumparam teren si sa accesam si fonduri europene!

Sa aveti succes si curaj sa incepeti o afacere!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: oreganooregano la ghivecighiveci oreganocultivarea oregano

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.78 din 5 - 9 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]