Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri de succes: Tamaioasa Romaneasca Domeniul Coroanei Segarcea a fost medaliata cu aur in Franta!
Inca o medalie de aur pentru vinul romanesc. De data aceasta, premiul a fost acordat cu ocazia competitiei internationale Muscats du Monde 2014, din Franta.
Muscats du Monde 2014 a avut loc in Franta, de curand si a reunit producatori de vinuri din 23 de tari, printre care si Romania.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cultura de sofran
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Cu ocazia evenimentului, expertii au degustat peste 230 de mostre, fiind in final recompensate cu medalii de aur 25 de vinuri, in vreme ce medaliile de argint au ajuns la 48 de vinuri.
Vinurile frantuzesti au primit 5 medalii de aur si 21 de medalii de argint.
Printre cele 25 de soiuri medaliate cu aur s-a numarat si Tamaioasa Romaneasca 2013 – Domeniul Coroanei Segarcea, in timp ce Tamaioasa Romaneasca Zestrea 2011 – Murfatlar a primit medalia de argint la aceeasi competitie.
Cat despre podgoria de la Segarcea, de unde provine tamaioasa medaliata cu aur, AgroRomania.ro noteza ca este administrata de Mihai Anghel, care s-a lansat in afaceri cu vinuri din 2002. Acesta a cumparat vechea crama a Casei Regale de la Segarcea si a reinventat marca Domeniul Coroanei Segarcea, recunoscuta astazi in intreaga tara.
Antreprenorul a inlocuit la Segarcea 300 de hectare de vie si a realizat investitii totale de 30 de milioane de euro, din fonduri proprii dar si europene.
Cele 300 de hectare plantate cu vita-de vie ii aduc omului de afaceri anual doua milioane de sticle de vin, produsul fiind clasat pe segmentul superior.
In ceea ce priveste soiul Tamaioasa Romaneasca, sursa noteaza ca provenienta este datata in urma cu 2000 de ani, in Sudul Greciei. Din acest soi se obtin vinuri albe cu nuante intre galben auriu si chihlimbariu, aromate si de regula dulci. Strugurii din care se face acest vin acumuleaza in mod uzual 240-260 grame pe litru de zaharuri. Aceste vinuri au o aroma bogata de flori de tei si de salcam, iar prin invechire la sticla, vinul capatand aroma de miere, conform expertilor din domeniu.
Articole conexe
Cum sa deschizi un atelier de tamplarie cu fonduri europene. Modelul unei afaceri de succes
de Nita AlinaDoi intreprinzatori au pus bazele unei afaceri de succes: microfabrica de bere
de Nita AlinaCum sa faci bani din cultura de lavanda? Povestea unei afaceri de succes
de Alina ConstantinescuPovestea unei afaceri de succes cu incaltaminte, genti si accesorii
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit