Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri in apicultura: doua povesti de succes care sa va inspire in antreprenoriat

de Alina Constantinescu 19 Dec. 2017 3922
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania este o tara cu traditie in cresterea albinelor. Tara noastra produce anual, in medie, 22.000 de tone de miere, clasandu-se pe locul patru in Europa, iar efectivele au atins un varf de 1,47 milioane de familii de albine.

Daca unele domenii si meserii apar si dispar de pe piata, apicultura este una dintre indeletnicirile foarte apreciate, care dainuie si care este indragita din ce in ce mai mult. Mai mult, apicultura ajuta la dezvoltarea mai multor domenii agricole prin polenizarea realizata de albine.

Ionel Emil Dragan este un antreprenor din Banat care, dupa ce a incercat sa dezvolte mici afaceri in mai multe domenii, s-a orientat catre apicultura. A privit la inceput apicultura ca pe un hobby, din dorinta de a se relaxa in mijlocul naturii. Intors in satul natal, a achizitionat 20 de familii de albine, iar dupa doi ani apicultura de devenit pasiune si afacere.

"Am inceput cu cativa ani in urma, cand ma gandeam ca peste 10 ani voi iesi la pensie si o sa am nevoie de un venit constant, intrucat pensiile de stat sau cele private nu pot acoperi nevoile unei familii de varsta a treia. Am pornit de la 20 de stupi si am ajuns la peste 170.", a explicat antreprenorul pentru publicatia Romania Rurala.

Valorificarea o face la targurile apicole si pe internet, in magazinele online si pe retelele de socializare.

Citeste aici detalii despre afacerea antreprenorului din Banat >>

In urma cu 4 ani, Adina Todereni din localitatea Faget, judetul Timis, a preluat afacerea de la tatal ei, pasionat de apicultura. Detinea 175 de familii de albine. In plus, pentru vatra stupinei a incheiat un contract de comodat pentru 1.100 mp de tern si unul de inchiriere cu Primaria Faget pentru 1.500 mp, fiind foarte important sa existe cel putin doua suprafete pentru desfasurarea activitatilor din cursului unui an, mai ales cand se realizeaza roirea.

Avand deja cunostinte in domeniu de la tatal ei, intreprinzatoarea din Faget a accesat fonduri europene pentru modernizarea afacerii.

Citeste aici povestea afacerii >>

In perioada 2017-2019, Romania beneficiaza de un buget de 21,5 milioane de euro pentru Programul National Apicol, in crestere cu 7,2% fata de suma alocata acestui program in perioada 2014-2016.

Programul National Apicol 2017-2019 se adreseaza atat apicultorilor, care detin pana la 75 familii de albine, cat si celor care detin peste 75 familii de albine, dar cu conditii diferite de eligibilitate, si vizeaza masuri precum achizitia de medicamente, de familii de albine, de matci ori de utilaje pentru apicultori, informeaza Agerpres.


Surse: Agerpres; Publicatia Romania Rurala, RNDR, nr. 19, anul II, februarie 2015


Tags: afaceri apiculturacresterea albinelorferma apicolamierefonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cresterea albinelor: un apicultor roman dezvaluie secretul afacerii sale

de Alina Constantinescu
24 Ian 2018
Unul dintre sectoarele agriculturii cu cele mai vechi traditii este apicultura, in Romania existand conditii naturale favorabile acestei activitati...

O afacere prospera cu bani europeni: cresterea albinelor

de Alina Constantinescu
14 Dec 2017
Pentru Romania, apicultura reprezinta un vector al cresterii economice prin polenizarea plantelor cultivate entomofile, o sursa de venit suplimentar...

Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene

de Idei de afaceri
02 Oct 2017
Serviciile au fost si vor ramane intotdeauna tipul de activitate care nu presupune in mod obligatoriu existenta unor resurse materiale considerabile...

Afaceri la tara: cum sa infiintezi o livada de meri cu fonduri europene

de Alina Constantinescu
14 Sep 2017
Tot mai multi romani sunt interesati sa porneasca propria afacere si astfel isi indreapta atentia spre sectorul pomicol, si asta deoarece activitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]