Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri la tara cu fonduri europene: producerea ambalajelor din polietilena
Cu ajutorul fondurilor europene, Brandusa Virvara din comuna Scheia, judetul Suceava a deschis o fabrica care produce ambalaje din polietilena. Datorita unei strategii bine gandite, compania Megaplast infiintata in 2001 a ajuns rapid in topul producatorilor de ambalaje biodegradabile din Romania.
Inainte de accesarea fondurilor europene, societatea si-a desfasurat activitatea timp de 10 ani intr-un spatiu mic, cu chirie, care nu oferea posibilitatea extinderii productiei, din lipsa spatiului necesar pentru utilaje, pentru desfasurarea procesului tehnologic pentru depozitarea materiilor prime si a produselor finite.Afacerea a inceput ca una de familie, iar antreprenorii s-au gandit sa se axeze pe flexografie, imprimarea pe folie din polietilena. Prima data au achizitionat o masina de imprimat pungi si sacose, in sase culori. Apoi au cumparat masini sudeze automate (pentru realizarea produselor finite) care au simplificat munca.
Strategia afacerii a fost bazata pe reinvestirea profitului si investitii in vederea realizarii de ambalaje din folii PE imprimate in una pana la sase culori, in functie de cerintele clientilor (saci menajeri si industriali, pungi simple de diverse dimensiuni, coperti pentru carti si caiete scolare, folii film, tubulare, etc).
Pentru innoirea tehnologiilor de fabricatie si pentru realizarea de produse de calitate au depus un proiect prin Masura 312, concretizat cu semnarea contractului de finantare in 2009.
Titlul proiectului: Ambalaje biodegradabile
Proiect finantat prin Axa 3 a Programului National de Dezvoltare Rurala, Masura 312 - „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi”
Buget total: 1 041 744 lei
Finantare nerambursabila: 729 200 lei
Cofinantare (contributia beneficiarului): 312 544 lei
Teme abordate: dezvoltarea si diversificarea serviciilor non-agricole din mediul rural, calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale
Cu ajutorul banilor europeni, familia Virvara a reusit sa ridice o hala de productie noua, in localitatea Scheia. Sediul se intinde pe o suprafata totala de 2.107 metri patrati si include o hala de 600 de metri patrati.
Firma are relatii comerciale atat cu marile lanturi de magazine, cat si cu micii comercianti si firmele producatoare din industrie.
Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 16, anul II, aprilie 2015
Articole conexe
Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene
de Idei de afaceriAfacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare
de Alina ConstantinescuAfacere la tara cu investitie mica, rentabila si de viitor: cresterea prepelitelor
de Alina ConstantinescuAfacere la tara cu fonduri europene: un clujean castiga bani frumosi din masuratori topografice
de Botezatu RazvanAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit