Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri la tara: cum sa infiintezi o livada de meri cu fonduri europene
Tot mai multi romani sunt interesati sa porneasca propria afacere si astfel isi indreapta atentia spre sectorul pomicol, si asta deoarece activitatea de infiintare si intretinere a unei livezi de meri este sprijinta prin fonduri europene prin SubMasura 4.1a din PNDR 2014-2020. Asadar, investitiile in plantatiile de meri se anunta a fi o afacere profitabila in pomicultura.
Mai mult, merele se pot comercializa sub forma de: fruct proaspat, gemuri, compoturi, dulceturi, marmelade, pentru produse farmeceutice si, pentru renumita tuica!Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cultura castravetelui anti-diabet
Propriul meu plan de afaceri
Indiferent de forma de comercializare, recolta de mere se vinde integral, la preturi excelente si aduce profituri frumoase!
SC Eurotrend Farm SRL a fost infiintata in octombrie 2008, avand ca domeniu principal de activitate cultivarea fructelor semintoase si samburoase – Cod CAEN 0124 (aceasta clasa include: mere, caise, cirese si visine, piersici si nectarine, pere, gutui si prune). In mai 2010 a fost depus proiectul care viza infiintarea unei livezi de mar, iar in luna noiembrie a aceluiasi an incepea deja implementarea acestuia.
„Am dorit sa infiintam o livada de mar cu sistem de sustinere (inclusiv plasa antigrindina) si sistem de irigare, pe un teren mostenit de la bunica, despre care toata lumea ne spunea ca este mediocru”, povesteste administratorul societatii beneficiare, multumit de decizia luata.
„Am privit intotdeauna proiectul ca pe o provocare, si nu ca pe o necesitate. Cand cei mai multi incercau sa ne convinga ca nu poti realiza o afacere viabila din ce ne-am propus, am mers mai departe, asumandu-ne toate riscurile.”, mai spune administratorul afacerii.
Prin accesarea fondurilor europene prin Masura 121 s-a urmarit dezvoltarea potentialului agricol prin infiintarea unei plantatii pomicole de mar la standardele nationale si comunitare in ceea ce priveste practicarea unei agriculturi moderne. Obiectivele specifice aferente proiectului au fost infiintarea plantatiei si achizitia de utilaje agricole specifice si a unui sistem de producere a energiei din surse regenerabile.
Detalii despre proiectul de finantare:
Titlul proiectului: Infiintarea unei livezi superintensive de mar
Proiect finantat prin Axa 1 a Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, Masura 121 - „Modernizarea exploatatiilor agricole”
Beneficiar: SC Eurotrend Farm SRL
Localizare: satul Plopana, comuna Plopana, judetul Bacau
Regiunea de dezvoltare: Nord-Est
Buget total: 425 290 lei
Finantare nerambursabila: 198 705 lei
Cofinantare (contributia beneficiarului): 226 585 lei
Teme abordate: valorificarea potentialului agricol si/sau cresterea productivitatii fermelor agricole, cresterea competitivitatii in sectorul agricol si forestier
Principalele activitati vizate de proiect au constat in:
• infiintarea plantatiei pomicole de mar in sistem superintensiv, dotata cu sistem de sustinere, inclusiv plasa antigrindina, si sistem de irigare prin picurare;
• achizitionarea de utilaje agricole, respectiv tractor, cositoare, atomizor si remorca;
• achizitionarea unui sistem de producere a energiei din surse regenerabile prin utilizarea a 13 panouri fotovoltaice.
Plantatia este formata din patru parcele, fiecare cu cate zece randuri de pomi (100 de pomi pe rand), distanta intre randuri este de 3,5 metri, iar intre pomi de 1 metru, densitatea fiind de 2 850 de pomi/hectar.
Achizitia utilajelor performante a permis optimizarea procesului de productie, reducerea costurilor si cresterea eficientei economice. In prezent, societatea functioneaza la un nivel calitativ si cantitativ care indeplineste standardele europene in domeniu.
Daca doresti sa infiintezi propria livada de pomi fructiferi, pentru a sti ce ai de facut pas cu pas, iti oferim acum lucrarea "Trucuri si sfaturi pentru livada ta de vis". Este unicul ghid practic care iti impartaseste evolutia unei astfel de afaceri, de la investitia initiala, la valorificarea pe piata a recoltei de fructe.
Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 23, anul II, iulie 2015
Articole conexe
Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene
de Idei de afaceriO antreprenoare din Vrancea a infiintat o ciupercarie cu fonduri europene
de Alina ConstantinescuAfacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare
de Alina ConstantinescuAfaceri la tara cu fonduri europene: producerea ambalajelor din polietilena
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit