Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri profitabile in 2012 cu ... mazare ecologica!
Mazarea de gradina se cultiva pentru boabele sale verzi, dulci, foarte bine valorificate in arta gastronomica, atat in stare proaspata, cat si conservata - sterilizate sau congelate.
Mazarea de gradina este bine apreciata pentru savoarea sa, pentru simplitatea prepararii, dar si pentru continutul ridicat in proteine si zaharuri, precum si in vitamine si saruri minerale.
Cultura castravetelui anti-diabet

Propriul meu plan de afaceri

Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Mazarea este una dintre cele mai vechi specii comestibile si apoi cultivate. Avand originea in epoca bronzului, se ajunge astfel ca in Grecia antica si in Imperiul roman sa se cultive pe suprafete insemnate, constituind, se pare, unul dintre alimentele de baza ale acestor timpuri.
Ca boabe verzi, mazarea a fost consumata prima data pe la inceputul secolului al XVIII-lea, in Franta, de unde s-a raspandit in Europa si pe mapamond mai ales in tarile nordice, datorita perioadei scurte de vegetatie si tolerantei la temperaturi scazute. In tara noastra, mazarea se poate cultiva in toate zonele agricole.
Mazarea este o specie anuala, cu tulpina erbacee, de diverse inaltimi (30-100 cm). Soiurile pitice sunt mai ramificate decat cele inalte. Radacina pivotanta patrunde in sol la peste 1.0-1.2 m, prezentand multe radacini secundare care se dezvolta pe orizontala. Caracteristic este faptul ca pe radacini sunt prezente nodozitati datorate prezentei bacteriilor fixatoare de azot atmosferic (Rhizobium).
Florile au insertie axilara, sunt grupate cate 2-3 si au culoare alba sau usor violacee. Fructul este o pastaie cu valvule turgescente, pergamentoase. In functie de soi, pastaile sunt cilindrice, drepte sau curbate si se termina cu un mucron. O pastaie poate cuprinde 6-12 seminte (boabe) care se consuma dupa primele 10-12 zile de la formare, cand au un continut important de zaharuri.
>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate informatiile necesare pentru a va pune pe picioare propria afacere cu legume cultivate in sistem ecologic!
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Cresterea prepelitelor japoneze
Comanda acum ghidul afacerii tale cu prepelite japoneze CD-ul Cresterea prepelitelor japoneze Evita acum riscurile inerente inceputului unei afaceri

[GHID PRACTIC] Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Afacerea foarte accesibila cu care veti da lovitura Produceti BERE ARTIZANALA

[GHID PRACTIC] Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aflati cum puteti obtine un castig substantial parcurgand ghidul practic Afacere la cheie cu flori in ghiveci Informatii complete


Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit