Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Afaceri profitabile in 2012 cu ... mazare ecologica!
28 Apr. 2012
2993
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Mazarea de gradina se cultiva pentru boabele sale verzi, dulci, foarte bine valorificate in arta gastronomica, atat in stare proaspata, cat si conservata - sterilizate sau congelate.
Mazarea de gradina este bine apreciata pentru savoarea sa, pentru simplitatea prepararii, dar si pentru continutul ridicat in proteine si zaharuri, precum si in vitamine si saruri minerale.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cresterea prepelitelor japoneze
Mazarea este una dintre cele mai vechi specii comestibile si apoi cultivate. Avand originea in epoca bronzului, se ajunge astfel ca in Grecia antica si in Imperiul roman sa se cultive pe suprafete insemnate, constituind, se pare, unul dintre alimentele de baza ale acestor timpuri.
Ca boabe verzi, mazarea a fost consumata prima data pe la inceputul secolului al XVIII-lea, in Franta, de unde s-a raspandit in Europa si pe mapamond mai ales in tarile nordice, datorita perioadei scurte de vegetatie si tolerantei la temperaturi scazute. In tara noastra, mazarea se poate cultiva in toate zonele agricole.
Mazarea este o specie anuala, cu tulpina erbacee, de diverse inaltimi (30-100 cm). Soiurile pitice sunt mai ramificate decat cele inalte. Radacina pivotanta patrunde in sol la peste 1.0-1.2 m, prezentand multe radacini secundare care se dezvolta pe orizontala. Caracteristic este faptul ca pe radacini sunt prezente nodozitati datorate prezentei bacteriilor fixatoare de azot atmosferic (Rhizobium).
Florile au insertie axilara, sunt grupate cate 2-3 si au culoare alba sau usor violacee. Fructul este o pastaie cu valvule turgescente, pergamentoase. In functie de soi, pastaile sunt cilindrice, drepte sau curbate si se termina cu un mucron. O pastaie poate cuprinde 6-12 seminte (boabe) care se consuma dupa primele 10-12 zile de la formare, cand au un continut important de zaharuri.
>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate informatiile necesare pentru a va pune pe picioare propria afacere cu legume cultivate in sistem ecologic!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit