Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile in 2012 cu ... mazare ecologica!

de Ideideafaceri.ro 28 Apr. 2012 2993
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mazarea de gradina se cultiva pentru boabele sale verzi, dulci, foarte bine valorificate in arta gastronomica, atat in stare proaspata, cat si conservata - sterilizate sau congelate.

Mazarea de gradina este bine apreciata pentru savoarea sa, pentru simplitatea prepararii, dar si pentru continutul ridicat in proteine si zaharuri, precum si in vitamine si saruri minerale.

Mazarea este una dintre cele mai vechi specii comestibile si apoi cultivate. Avand originea in epoca bronzului, se ajunge astfel ca in Grecia antica si in Imperiul roman sa se cultive pe suprafete insemnate, constituind, se pare, unul dintre alimentele de baza ale acestor timpuri.

Ca boabe verzi, mazarea a fost consumata prima data pe la inceputul secolului al XVIII-lea, in Franta, de unde s-a raspandit in Europa si pe mapamond mai ales in tarile nordice, datorita perioadei scurte de vegetatie si tolerantei la temperaturi scazute. In tara noastra, mazarea se poate cultiva in toate zonele agricole.

Mazarea este o specie anuala, cu tulpina erbacee, de diverse inaltimi (30-100 cm). Soiurile pitice sunt mai ramificate decat cele inalte. Radacina pivotanta patrunde in sol la peste 1.0-1.2 m, prezentand multe radacini secundare care se dezvolta pe orizontala. Caracteristic este faptul ca pe radacini sunt prezente nodozitati datorate prezentei bacteriilor fixatoare de azot atmosferic (Rhizobium).

Florile au insertie axilara, sunt grupate cate 2-3 si au culoare alba sau usor violacee. Fructul este o pastaie cu valvule turgescente, pergamentoase. In functie de soi, pastaile sunt cilindrice, drepte sau curbate si se termina cu un mucron. O pastaie poate cuprinde 6-12 seminte (boabe) care se consuma dupa primele 10-12 zile de la formare, cand au un continut important de zaharuri.


>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate informatiile necesare pentru a va pune pe picioare propria afacere cu legume cultivate in sistem ecologic!


Tags: mazaremazare ecologicamazare de gradinalegume cultivate in sistem ecologic

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]