Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri profitabile in 2012 - Cultivarea anghinarei!
Anghinarea era utilizata de vechii egipteni drept leguma, dar si de romani, in tot felul de preparate alimentare (G. Racz, 1961). Anghinarea a fost introdusa in terapeutica in secolul al XVI-lea, insa abia in anul 1931 s-a stabilit actiunea coleretica a acestei plante. Mai tarziu, studiile efectuate au confirmat ca aceste proprietati se datoreaza cinarinei si polifenolilor.
De la aceasta planta se folosesc frunzele care contin cinarina, polifenoli, flavone, principii amare, inulina si saruri de potasiu si magneziu (L. Muntean, 1990). Din punct de vedere terapeutic, frunzele de anghinare se caracterizeaza prin efecte sigure asupra bolilor de ficat si rinichi, avand proprietatea de a mari secretia biliara si diureza, regland in acelasi timp procesul de formare a colesterolului, precum si nivelul glucidelor. Anghinarea sta la baza obtinerii produsului "Anghirol", utilizat datorita actiunii sale colagog-coleretica, diuretica, metabolica si antialergica. Nu se recomanda copiilor sub 3 ani, precum si celor care sufera de boli acute hepatice sau biliare.
Afacere la cheie cu flori in ghiveci

Ghid practic Realizarea de sapun natural

Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cura cu anghinare sub forma de ceai nu se face mai mult de 30 de zile, deoarece supradozarea provoaca adesea colici hepatobiliare. Mai poate fi utilizat si pentru obtinerea unor bauturi aperitive.
Anghinarea este pretentioasa fata de temperatura si luminozitate; de aceea, zonele favorabile se situeaza in sudul tarii, in judetele riverane Dunarii. Pentru a germina, anghinarea are nevoie ca temperatura sa depaseasca 8 grade Celsius. Se recomanda, de asemenea, cultivarea pe soluri profunde, bogate in elemente nutritive, permeabile, cu reactie neutra sau alcalina.
Anghinarea este o planta bienala sau perena, erbacee, care formeaza la inceputul perioadei de vegetatie rozeta de frunze si, in anul urmator, tulpinile florifere.
In cultura, anghinarea este considerata planta anuala, datorita faptului ca frunzele constituie materialul vegetal utilizat in scop terapeutic.
>>> Ghidul "Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic"
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghidul practic pentru incepatorii in lumea criptomonedelor

[GHID PRACTIC] Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul Propriul meu plan de afaceri Ai planuri de afaceri standard - aplicabile in orice domeniu

[GHID PRACTIC] Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Afacerea foarte accesibila cu care veti da lovitura Produceti BERE ARTIZANALA


Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit