Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri profitabile in 2012 - Cultivarea pepenelui galben!
Pepenele galben mai este cunoscut si sub denumirea de Cantalup. Pepenele galben se cultiva pentru fructul sau zemos, delicios, aromat, folosit si ca desert si ca aperitiv. Fructul de pepene galben se consuma la maturitate fiziologica, fie in stare proaspata, fie conservat in diverse forme.
Pepenele galben este originar din Africa tropicala de Sud-Est. Dupa domesticire, pepenele galben a fost introdus in Asia MIca cu 2000 de ani i.e.n., apoi s-a extins in ansamblul bazinului meditaranean in antichitate. In China ajunge in anii 800, iar in America Centrala in secolul al XVI-lea.Cresterea prepelitelor japoneze
Cultura castravetelui anti-diabet
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Astazi, pepenele galben se cultiva in toata lumea nu numai in camp, ci si in solarii si in sere, productia fortata fiind din ce in ce mai importanta pe piata tarilor cu agricultura avansata.
Pepenele galben este o specie cu tulpina erbacee, taratoare, cu lungimea de 2-3 m, cilindrica, acoperita cu peri destul de aspri.
Tulpina are aptitudinea de a forma radacini adventive pe toata lungimea ei si este, de asemenea, prevazuta cu carcei care ii permit sa se agate pe sistemele de sustinere. Radacina este superficiala, foarte ramificata mai ale sin stratul de suprafata al solului.
Fructul este o baca mare, carnoasa, care este cunoscuta si sub denumirea de melonida. Este destul de diferita ca forma si dimensiuni, in functie de soi. Forma fructului poate fi sferica, turtita, cilindrica, ovoidala, elipsoidala si poate avea o culoare galbuie, portocalie, castanie, alba, verde sau maslinie. Coaja fructului are grosimea de 3-10 mm si este prevazuta cu desene caracteristice soiului, putand fi sila cu striatiuni multicolore caracteristice.
In mijlocul fructului se gasesc semintele de culoare alba-galbuie, elipsoidale, plate, alungite. Intr-un gram intra 15-25 de seminte si isi pastreaza germinatia timp de 6-9 ani.
>>>Aflati toate informatiile necesare pentru a cultiva pepenele galben si date esentiale complete pentru cultivarea legumelor in sistem ecologic!
Articole conexe
Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral
de Idei de afaceriDe ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri
de IdeideafaceriIdei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro
de Alina ConstantinescuAfaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit