Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile in 2012 - Cultivarea pepenelui galben!

de Ideideafaceri.ro 27 Mar. 2012 3961
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pepenele galben mai este cunoscut si sub denumirea de Cantalup. Pepenele galben se cultiva pentru fructul sau zemos, delicios, aromat, folosit si ca desert si ca aperitiv. Fructul de pepene galben se consuma la maturitate fiziologica, fie in stare proaspata, fie conservat in diverse forme.

Pepenele galben este originar din Africa tropicala de Sud-Est. Dupa domesticire, pepenele galben a fost introdus in Asia MIca cu 2000 de ani i.e.n., apoi s-a extins in ansamblul bazinului meditaranean in antichitate. In China ajunge in anii 800, iar in America Centrala in secolul al XVI-lea.

Astazi, pepenele galben se cultiva in toata lumea nu numai in camp, ci si in solarii si in sere, productia fortata fiind din ce in ce mai importanta pe piata tarilor cu agricultura avansata.

Pepenele galben este o specie cu tulpina erbacee, taratoare, cu lungimea de 2-3 m, cilindrica, acoperita cu peri destul de aspri.


Tulpina are aptitudinea de a forma radacini adventive pe toata lungimea ei si este, de asemenea, prevazuta cu carcei care ii permit sa se agate pe sistemele de sustinere. Radacina este superficiala, foarte ramificata mai ale sin stratul de suprafata al solului.

Fructul este o baca mare, carnoasa, care este cunoscuta si sub denumirea de melonida. Este destul de diferita ca forma si dimensiuni, in functie de soi. Forma fructului poate fi sferica, turtita, cilindrica, ovoidala, elipsoidala si poate avea o culoare galbuie, portocalie, castanie, alba, verde sau maslinie. Coaja fructului are grosimea de 3-10 mm si este prevazuta cu desene caracteristice soiului, putand fi sila cu striatiuni multicolore caracteristice.

In mijlocul fructului se gasesc semintele de culoare alba-galbuie, elipsoidale, plate, alungite. Intr-un gram intra 15-25 de seminte si isi pastreaza germinatia timp de 6-9 ani.


>>>Aflati toate informatiile necesare pentru a cultiva pepenele galben si date esentiale complete pentru cultivarea legumelor in sistem ecologic!


Tags: pepenele galbenpepene galbencultivarea legumelor in sistem ecologiccultivarea pepeneluiafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]