Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile in 2014: Cum iti deschizi o gelaterie de succes?

de Adela Simonescu 21 Oct. 2013 9429
3.78 din 18 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Gelateriile reprezinta adevarate oaze de liniste si relaxare pentru orice persoana, de la copii si pana la bunici. In mod clar, audienta tinta este uriasa atunci cand discutam despre inghetata. Daca ai de gand sa infiintezi o gelaterie care sa ofere sortimente variate de inghetata, lucrurile se simplifica si mai mult, crescand in mod clar oportunitatile de profitabilitate.

Iata si care sunt aspectele principale de care tinem cont atunci cand ne dorim sa incepem o afacere cu propria noastra gelaterie:

1. Facem planul de atac!
Nu este de ajuns sa fii pasionat de ideea ta de afacere, sa te inarmezi cu o agenda groasa si cateva citate motivationale! Gelateriile sunt afaceri cat se poate de serioase si cat se poate de complexe, asa ca este esential sa te asezi la birou si sa lucrezi alaturi de cativa profesionisti cu experienta in domeniul lor de referinta.

Iti recomandam: un marketer care sa te ajute sa iti faci afacerea vizibila si sa iti promovezi serviciile si produsele, un contabil care sa te ajute la capitolul finante, un specialist in domeniul juridic si unul in legislatia muncii si salarizare.

2. Aduna suma de bani necesara pentru ca aceasta idee de afacere sa devina o afacere gata sa inceapa sa isi consolideze nivelul de incasari. De cati bani ai nevoie pentru a pune pe picioare afacere? In cazul in care iti doresti o gelaterie de lux, intr-o locatie de basm, cu dotari exceptionale si ingrediente al caror nume abia poti sa il pronunti, atunci vei avea nevoie de capital banesc extrem de serios, de minim 60.000 de euro.

In cazul in care te multumesti cu o locatie mai modesta si cu sortimente clasice de inghetata, poti sa incepi afacerea si cu suma de 45.000 de euro. Sansele de succes sunt mari in ambele situatii insa a doua varianta prezinta riscuri mai reduse si sanse mai mari sa atingi pragul de rentabilitate in timpul propus. Nu uitam faptul ca in conditii de criza, produsele considerate a fi "de lux", "dorinte", "rasfat", inregistreaza un nivel mai redus de incasari.

3. Gaseste locatia perfecta, in functie de capitalul banesc de care dispui, de tipul audientei-tinta, de obiectivele tale, de viziunea care te calauzeste catre succes in acest domeniu.

4. Aduna echipa de profesionisti care te vor ajuta sa aduci aceasta afacere pe cele mai inalte culmi ale profitabilitatii. Pentru ca acest lucru sa se intample, este clar nevoie de un cofetar cu experienta solida in gelato, de vanzatori amabili, de un marketer priceput in a-ti face un brand solid, de contabili, web designeri, programator, grafician si nu numai!

De calitatea acestor angajati depinde si calitatea serviciilor oferite si sansele de succes ale gelateriei tale.

5. Cateva sfaturi de final, de care sa tii cont intotdeauna, indiferent ce fel de gelaterie iti doresti:

- negociaza totul!
Contrar asteptarilor multor persoane, totul se poate negocia. Negociaza chiria locatiei, ce garantie vei plati, preturile materiei prime si a ingredientelor, comisioanele distribuitorilor si nu numai.

- lucreaza si cu SH acolo unde se poate. Daca echipamentul de realizare a inghetatei trebuie sa fie nou-nout, regula nu se aplica si atunci cand discutam despre mobilier sau despre decoratiuni, pancarte de intampinare si multe alte produse. Lucreaza si cu SH pentru ca astfel poti sa iti reduci enorm de mult costurile de start-up si pe cele de administrare a afacerii.

- nu face rabat de la calitatea oamenilor pe care ii ai in echipa. Daca poti sa lucrezi cu mobilier de calitate mai putin stralucita, acest lucru nu se aplica si cand lucram cu profesionistii de care depindem pentru ca afacerea noastra sa functioneze la capacitate maxima! Nu supranegociati salariile angajatilor dvs pentru ca riscati sa ramaneti cu oameni nepregatiti si care nu vor putea niciodata sa va ajute sa va consolidati nivelul de profitabilitate!

- puneti pasiune in ceea ce faceti! Nu este de ajuns sa porniti o afacere din dorinta de a avea incasari cat mai mari. Dorinta de prosperitate financiara trebuie sa ramana in plan secund, de importanta mult mai redusa decat dorinta de a deveni cel mai bun din domeniul dvs de referinta!

- lasati-va originalitatea si creativitatea sa functioneze la maxim! Daca veti miza pe aceleasi afaceri care deja exista, sansele de succes sunt minime. Nu copiati modele de business-uri, chiar daca acestea functioneaza. Singura dvs sansa este sa veniti pe piata cu produse mai bune din punct de vedere calitatativ, mai convenabile, mai originale, mai inedite decat s-a vazut pana in acest moment.

Mult succes si afaceri profitabile cu propria dvs gelaterie!


sursa foto: sacchef.com


Tags: afaceri profitabileafacere gelaterieafaceri gelaterieafaceri profitabile cu o gelaterie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.78 din 5 - 18 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

10 afaceri profitabile pentru femei. Idei geniale pentru anul 2018

de Alina Constantinescu
08 Ian 2018
Daca esti in cautarea unor idee de afaceri pentru femei cu sanse reale de succes avem ca pentru tine cate propuneri ideale pentru 2018. Se pot...

Afaceri profitabile la tara. Ghidul unui business de succes

de Idei de afaceri
23 Nov 2023
Lavanda (levantica) este o planta aromatica si medicinala cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Se gaseste sub forma de ulei, tinctura, ceai sau...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]