Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri rare in Romania: Primii pui de bizon american, crescuti in Transilvania, se exporta in Austria!

de Maria Nicutar 07 Oct. 2013 8022
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un crescator de bizoni americani din Transilvania urmeaza sa exporte in aceasta saptamana patru pui nascuti la ferma sa din comuna sibiana Marpod. Puii vor fi dusi in Austria, acolo unde exista cea mai mare ferma de bizoni din Europa, informeaza Agerpres.

"Saptamana aceasta, vom trimite primele patru exemplare, pui, in nordul Austriei. Acolo, unul dintre cei mai bogati oameni din Europa are cea mai mare turma de bizoni. Este prima data cand vindem din Romania. Noi i-am mai vandut din Germania, unde am avut o ferma de bizoni", a declarat luni, pentru AGERPRES, Victor Dimitriu, proprietarul bizonilor.

Victor Dimitriu este proprietarul a doua ferme de bizoni americani din Transilvania. La ferma din comuna sibiana Marpod se face deja export de bizoni americani. La ferma din judetul Cluj inca nu s-au initiat operatiunile de export, conform crescatorului de bizoni.

Victor Dimitriu a prefera sa isi aduca afacerea in Romania datorita faptului ca la noi pasunile inca nu sunt tratate chimic. " In Germania sau Austria nu mai gasesti pasune care nu a fost fertilizata cu azot sau cu chimicale. In Germania, unde e pasune, e doar iarba, nu exista flori, scaieti, nimic. Aici, locul acesta, a fost un pasunat de care nu s-a atins nimeni, plin de rape, nu i-a trebuit nimanui pentru agricultura, asa am reusit sa-l concesionam", explica Victor Dimitriu, citat de Agerpres.


Ferma de bizoni a omului de afaceri a fost infiintata in urma cu trei ani. In momentul de fata, ferma se lauda cu 29 de bizoni mericani. Totul a inceput cu un singur bizon importat din SUA, transportat cu avionul si apoi cu TIR-ul pana in comuna Marpod.


In prezent, masculii de monta se pot vinde la preturi estimative de 4000 de euro, la varsta de trei ani de zile iar acestea pot creste mult mai mult. Cat despre femele, acestea se vand la pretul estimativ de 2.000 de euro.


Pentru cei care doresc sa inceapa afaceri cu bizoni, interesant este si pretul de comercializare al carnii de bizon. Muschiuletul de bizon este considerata o delicatesa in randul amatorilor de vanat si poate ajunge sa coste si 80 de euro pe kilogram, informeaza Agerpres.

Un avantaj major pentru crescatorii de bizoni este faptul ca aceste animale nu cer cantitati uriase de hrana, desi asa am fi tentati sa consideram. Conform informatiilor oferite de Victor Dimitriu pentru Agerpres, bizonii mananca "pe jumatate cat o vaca" si adora morcovii, care sunt delicatese pentru ei. Adora sa alerge liberi pe pasuni cat mai intinse, cu dealuri si vai si nu vor fi niciodata abordati decat... din masina. Hrana le este oferita de la distanta sau prin gard.

Cat despre rezistenta, trebuie sa stim faptul ca bizonii stau bine la acest capitol. Organismul bizonilor este rezistent la boli si schimbari climatice.


Pentru Victor Dimitriu, tinta este sa ajunga la o ferma de 50 de bizoni si nu doreste sa mizeze pe profituri din sacrificare. Doreste sa exporte pui, sa isi creasca turma si sa atraga turisti la ferma sa din comuna Marpod, la 33 de kilometri distanta de Sibiu. Takko Ranch ar putea sa devina un loc ideal pentru turistii curiosi sa vada bizoni americani nascuti in Romania.


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: ferma de bizonitakko ranchferma bizonibizoniafaceri cu bizoni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]