Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai o idee de afacere? Afla cum sa o imbunatatesti!

de Ilinca Dobrescu 04 Mar. 2014 2432
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Avem sute de idei de afaceri si nu exageram deloc. Tentatia de a incepe o afacere este foarte mare, insa suntem deplin constienti ca nu toate ni s-ar potrivi.

Asa ca alegem sa ne concentram pe cele ce prezinta cel mai mare potential. Finalista va fi imbunatatita, finisata, verificata si recontrolata pentru a fi siguri ca toate investitiile noastre sunt bine canalizate.

Iata si cateva strategii care te vor ajuta sa iti imbunatatesti ideea de afacere:

1. Aduna profesionisti din domenii variate si roaga-i sa iti acorde cateva sedinte de brainstorming care sa te ajute sa vii cu idei care sa iti imbunatateasca viitoarea afacere.


Vei avea nevoie de profesionisti de marketing, de branding, din domeniul fiscal-contabil, de juristi si chiar de specialisti in domeniul Resurselor Umane. Fiecare specialist iti poate imbunatati o anumita bucata din viitoarea ta afacere.

In acest sens, te invitam sa iti privesti afacerea ca pe un diamant neslefuit, insa fatetat. Fiecare fateta poate sa fie finisata de un anumit specialist si in niciun caz doar de tine. Cu cat sunt la mijloc mai multe perspective, cu atat ai mai multe sanse sa iti imbunatatesti afacerea mai usor.

2. Testeaz-o la scara mica. Nu recomandam nimanui sa lanseze o afacere din prima incercare. Realizati un canvas, un model de business care sa se autosustina, pe termen lung. Alcatuiti mai multe prototip-uri si testati-le, pe rand, pe cele care va surad cel mai mult.

In urma testelor efectuate, veti putea lua o decizie cat mai buna, cu privire la modelul final de business pe care sa il puneti in practica.

3. Lasa-ti creativitatea sa se implice cat mai mult in afacerea ta. Daca vrei, joaca-te cu ideea ta de afacere. Imagineaza-ti ca in loc sa ai majoritatea clientilor femei, sunt barbati. Imagineaza-ti ca esti nevoit sa inchizi afacerea si sa le dai produse de alternativa. Ce brand ai alege? Acum descopera ce are acel brand si afacerea ta nu are.

4. Nu copia restul afacerilor din industrie. Copiatul nu te ajuta la absolut nimic. Trebuie sa aduci anumite puncte forte din randul anumitor business-uri inovative, sa le imbunatatesti si sa le adaptezi afacerii tale.

5. Imagineaza-ti ca ai 24 de ore la dispozitie pentru a-ti vinde afacerea. Maine, vei avea langa tine un cumparator care iti va oferi un pret urias pentru afacerea ta, daca aceasta este ceea ce cauta el. In cele 24 de ore ai la dispozitie puteri magice care te ajuta sa operezi orice modificare doresti. Ce vei face pentru ca afacerea ta sa devina sigur vandabila la unp pret perfect?



sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: idei de afaceriidee de afacereafaceri in romaniacum iti imbunatatesti afacerea

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

6 idei de afaceri in care sa investesti in 2018

de Alina Constantinescu
01 Mar 2018
Punctul de pornire in demararea unei afaceri trebuie sa fie identificarea unor oportunitati de afaceri. Pentru a porni o afacere identificati o nisa...

Idei de afaceri la tara: deschiderea unui complex turistic, locul perfect pentru orice vacanta

de Alina Constantinescu
15 Nov 2017
Directiile de dezvoltare in mediul rural sunt numeroase dar si deosebit de diverse, de la activitati obisnuite pentru viata la tara, precum cresterea...

Vara aceasta este timpul sa pui bazele propriului business: idei de afaceri care sa te inspire

de Alina Constantinescu
29 Iun 2017
Esti pasionat de afaceri, dar nu stii cum sa faci primul pas catre succes? Ai deja o afacere, dar pasiunea te indruma catre alta? Nimic mai simplu!...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]