Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ambasadorul Frantei la Bucuresti vrea mai multe produse romanesti si mai putin din import!

de Ilinca Dobrescu 12 Feb. 2014 1704
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ambasadorul Frantei la Bucuresti doreste o prezenta mai mare a produselor alimentare romanesti in retelele de hypermarketuri.

Prezent la forumul regional de afaceri "Franta - Europa de Sud Est", organizat la Bucuresti, oficialul francez s-a aratat nemultumit cu privire la importul de fructe din tari precum Polonia, informeaza Agroromania.

Philippe Gustin si-a aratat sustinerea fata de producatorii romani inca de anul trecut, sustinere concretizata in organizarea unor serii de intalniri cu retaileri francezi de pe piata din Romania, noteaza Recolta.eu.

“Am organizat, va spun fara modestie, in martie 2013, o serie de intruniri cu marile lanturi de magazine franceze din Romania, alaturi de Ministerul Agriculturii si cu reprezentantii din agricultura si respectiv din sectorul bio. Si asta pentru ca, mi-am dat seama de niste aberatii, alaturi de consumatorul roman. Dupa acum ati auzit des spunandu-se pana acum  - si a (…) spus-o si primul-ministru astazi – Romania este un paradis agricol, dar care se poate transforma intr-un infern, daca nu reorganizam lucrurile, in general, in acele canale scurte”, a declarat Phillippe Gustin.

“Cum se poate asa ceva? Sa ai mere, merele de pe piata, pe care le consumam cu totii, importate din Polonia? Pornind de la acest exemplu, al marului, am organizat aceste intruniri intre marile lanturi de distributie si producatori, avand ca obiectiv final de a gasi maine in aceste lanturi de magazine mere din Romania”, a mai adaugat oficialul francez, citat de Agroromania.

In consecinta, oficialul francez propune masuri prin care sa se reorganizeze sectorul si sa se introduca reglementari care sa asigure calitatea necesara si fluxul permanent de marga.

Acesta a mentionat fatul ca marii retaileri au nevoie de regularitate in asigurarea marfurilor. "Trebuie sa existe o regularitate, o uniformitate a calitatii.", a declarat Gustin.

Ambasadorul Frantei la Bucuresti a mai explicat ca romanii au nevoie de spatii frigorifice de depozitare, cu organizare care sa permita alimentarea continua.


sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: mere din importmere romanestimere din polonia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]