Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antifrauda, catre o antreprenoare: "Ai si tu doi copii. Nu ai vrea sa se intample asta, nu?"

de Florin Amariei 20 Feb. 2020 7092
4.07 din 23 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O tanara antreprenoare marturiseste cum a ajuns la limita suportabilitatii, dupa ce Antifrauda i-a spus ca putea "sa ajunga la inchisoare pentru trei ani" in urma unui control care a dus la confiscarea de marfa in valoare de peste 200.000 de lei. "Ai si tu doi copii. Nu ai vrea sa se intample asta, nu?", spune Anca Tamba despre interactiunea avuta cu organele de control ale statului.

Tanara mama este implicata in afaceri si a publicat un mesaj joi dimineata prin care isi exprima frustrarea cu privire la valurile de control ale statului si, mai ales, cu privire la faptul ca nimeni nu iarta nicio greseala. 
 
"Dragi antreprenori, am ajuns la un moment in care ma simt “urmarita” de organele de control al statului. Poate sunt paranoica, nu stiu. Sunt unic administrator in firma mea pe care o am de fix 3 ani. In ultimul an si jumatate am avut 13 controale de pe la toate institutiile posibile. Unele s-au lasat cu amenzi altele nu dar ma simt obosita. Si dezamagita. Ma intreb daca asta e o normalitate sau nu?", a scris Tamba pe o retea de socializare.
 
Aceasta arata ca incearca sa se imparta pe cat posibil intre viata de afacerist si cea de parinte, insa, ca orice alt om de altfel, mai si greseste. Ea ofera cel mai recent exemplu cu privire la aceasta situatie.
 
"Totusi eu abia mai apuc sa ma ocup de business intre 2 copii mici, 12 angajati, gospodarie si “controale”. Mentionez ca platesc toate taxele la zi, nu am angajati platiti “la negru” si nu am incercat nici o clipa sa ma sustrag de la vreo datorie fata de stat. Ce nu am facut a fost pentru ca nu am stiut si nu pentru ca am incercat sa ocolesc legea. Ultimul control antifrauda s-a lasat cu consecinte grele. Mi-au confiscat marfa de peste 200 000 lei pentru ca o aveam in depozit si nu am apucat sa ii facem receptia", arata femeia.
 
Ea le marturiseste internautilor ca isi recunoaste greseala, dar nu intelege de ce au devenit lucrurile atat de stricte. 
 
"Am avut multi angajati in concediu medical, eu insami am fost in spital internati de urgenta cu baietelul meu de un an. Nu am apucat sa le facem exact in saptamana aceea. Stiu acum ca am gresit, dar chiar nu se mai intamplase pana atunci. Angajatii mei au afirmat ca e intr-adevar o exceptie. Nu am fi avut nici un motiv sa nu vrem sa le facem Nir, aveam documente de provenienta, dovada a cat valorau, le puteam demonstra. Nu au vrut sa auda nimic. Pe cand au venit ultima data receptiile erau facute dar bineinteles ca nu le-au mai luat in considerare, spune Tamba.
 
Antifrauda a revenit telefonic ulterior si a anuntat-o pe antreprenoare ca vor urma noi controale. In plus, ea va trebui sa puna noi documente la dispozitie.
 
"Azi dimineata m-au sunat sa imi spuna ca acest control va continua, si ca-mi vor spune ce documente sa le pun la dispozitie. Mi-au spus si ca vor mai urma multe controale de la diverse institutii de la care asteapta instructiuni. Au fost suparati ca la ultima lor vizita am venit cu un avocat. Au plecat din firma la ora 01:15 noaptea", mai precizeaza Tamba.
 
In continuare, femeia arata ca Antifrauda i-a recomandat sa inteleaga ca e norocoasa, intrucat ar fi putut ajunge la puscarie.
 
"Mi-au spus ca am noroc ca ei sunt de treaba si nu mi-au constituit fapta ca infractiune si ca eram pasibila de dosar penal cu posibilitatea de inchisoare pana la 3 ani. “Ai si tu 2 copii, nu ai vrea sa se intample asta, nu?” mi-a zis una dintre dudui. Am amutit. Niciodata nu m-am gandit ca voi ajunge aici. Nu am crezut ca asta inseamna business. Le-am spus, e prima abatere, nu am istoric de “nasoale”. Nu conteaza. Au explorat la maxim o perioada vulnerabila pentru noi", transmite antreprenoarea.
 
Aceasta incheie mesajul cu atasarea unei fotografii si cu o concluzie descurajatoare: "nu stiu daca mai am bani sa-mi refac afacerea".

anca tamba control antifrauda
 
"Nu stiu ce sa fac. Magazinul asta a fost visul meu devenit realitate, inceput cu o mie de dolari daruiti de o prietena. Totusi a ajuns sa imi fie teama sa mai continui. Poate, poate ca lupta asta e prea mare pentru mine. Nu stiu daca mai am bani sa-mi refac afacerea. Cred ca asta a fost...", conchide Tamba.

Plateste taxe si impozite MINIME catre stat! Poti face acest lucru usor si legal!

 
Toate detaliile sunt disponibile in Consilier Fiscalitate Practica!
 

 
Am concentrat in Consilier Fiscalitatea Practica informatii unice, gandite cu un singur scop - sa ajute firma dvs. sa plateasca statului cat mai putin!
 
O situatie precum cea de mai sus poate fi evitata fara probleme, daca nu le permiti inspectorilor sa exploateze portite legislative care te pot falimenta.
 
Sunt informatii greu de gasit in alta parte. Ele constituie asii din maneca pe care se bazeaza marile firme de consultanta si, evident, sunt furnizate clientilor contra unor sume spectaculoase.
 
Le gasiti acum in Consilier Fiscalitate Practica, intr-un pachet extrem de avantajos!
 
 



Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: antreprenoareantifraudacopiipuscariecontrol

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.07 din 5 - 23 voturi.

Articole conexe

Sedinte foto pentru copii. Cum sa castigi bani din fotografie

de Idei de afaceri
05 Iun 2023
Cand deveniti parinte, una dintre foarte importantele dvs. preocupari este sa va fotografiati bebelusul din toate pozitiile, dimineata, la pranz si...

Povestea antreprenoarei care a cucerit industria de infrumusetare din Romania

de Idei de afaceri
02 Apr 2018
Corina Turcuman a renuntat la jobul ei sigur din banca pentru a-si transforma pasiunea intr-o afacere in industria de beauty, care in scurt timp a...

Andreea Jianu, antreprenoare: 'Nu poti reusi in afaceri daca prioritatea ta nu este sa aduci zambete'

de Alina Constantinescu
26 Mar 2018
"Nu poti reusi in afaceri daca prioritatea ta nu este sa aduci zambete”. Acesta este crezul cu care medicul dentist Andreea Jianu a intrat, in 2014,...

O antreprenoare face 35.000 de euro din realizarea bijuteriilor handmade

de Alina Constantinescu
19 Sep 2017
Luminita Voica, in varsta de 40 de ani, a renuntat la locul de munca din corporatie ca sa isi urmeze pasiunea pentru bijuterii unicat, din lut,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]