Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bacanie online cu produse de tara

de Marian Curelaru 21 Feb. 2014 5614
4.29 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

V-ati saturat de produsele din supermarketuri, fara gust ori incarcate de E-uri, si va simtiti atras de o evadare culinara, de produse naturale si de preparate traditionale autentice? Pentru a raspunde unei astfel de dorinte a consumatorilor, compania franceza Balibert a lansat un site internet care se doreste a fi o veritabila bacanie online, arata cotidianul L'Express.

Site-ul pentru vanzarea online a produselor de tara a fost lansat in octombrie 2013. Confruntat cu o concurenta dura, Balibert mizeaza pe calitate, pe exclusivitatea produselor si pe punerea in valoare a furnizorilor sai.

Tinerii Alice si Bertrand, originari din Toulouse, au pornit de la constatarea ca produsele de calitate din zonele rurale sunt adeseori greu de gasit dincolo de planul local. Ei s-au gandit sa puna aceste produse, cu gust exceptional, la dispozitia unui numar cat mai mare de oameni prin intermediul unui site internet simplu si prietenos. Pe Internet sunt multe bacanii online, dar majoritatea ofera produse pe care le poti gasi cu usurinta oriunde. Balibert a incercat sa gaseasca produse mai rare, de negasit in alta parte pe web.

Pentru finantare, antreprenorii au apelat la crowdfunding, estimand un buget initial de 3.000 de euro. Au reusit sa obtina acceasta suma, si chiar mai mult, pe site-ul Kisskissbankbank.

Pentru a gasi primele produse si primii producatori cu care sa inceapa colaborarea, cei doi antreprenori au luat la pas pietele din sud-vestul Frantei. S-au orientat initial catre cunoscuti si prieteni. S-au intalnit cu artizanii producatori, au mers in piete, in ferme, in gospodarii, colindand prin Aveyron, Gard si Pays Basque, iar acum cauta noi furnizori in Normandia.

O alta particularitate a companiei tine de punerea in valoare a producatorilor regionali, pe care ii prezinta intr-o rubrica dedicata pe site. In prezent, Balibert isi livreaza produsele in Franta metropolitana, dar si in Belgia, Germania, Olanda, Luxemburg, Marea Britanie si Spania.

Initiative similare in Romania

In Romania sunt mai multe proiecte asemanatoare, dar ofertele par limitate si sunt prea putin cunoscute, astfel incat exista loc suficient pentru lansarea unor afaceri in acest domeniu.

- Produse de la tara - Un SRL din Timisoara a infiintat site-ul www.produsedelatara.ro, prin care intermediaza vanzarea pentru 5 producatori locali autorizati. Produsele disponibile sunt: lactate si branzeturi, gemuri, dulceturi, miere, legume conservate, fructe si legume proaspete, produse de panificatie, prajituri, dulciuri si produse din carne. Pentru a cumpara, clientii au nevoie de un cont de utilizator. Comanda minima este de 100 lei, iar costul transportului este 15 lei. Livrarea se face in 72 de ore de la data confirmarii comenzii pe raza orasului Timisoara.

- Produse de tara - Un site cu o denumire asemanatoare, produse de tara.ro, a fost creat de o tanara familie din Bucuresti care a ales viata la tara si si-a creat o ferma in Adunatii Copaceni, jud. Giurgiu. Tinerii fermieri ofera pui de carne, gaini de oua, cocosi, rate, gaste si curcani, porci vietnamezi si capre din ograda proprie si fac livrari gratuite in Bucuresti.

- Legume fericite - Un antreprenor din comuna Tartasesti, judetul Dambovita, ofera legume diverse, verdeturi, ingrediente de salata, conserve, dulceturi, sucuri, siropuri, ceaiuri si mirodenii pentru remedii aromatice, produse de tara, plante medicinale, rasaduri sau seminte din recolta proprie pe un site numit Legume Fericite. Din mai 2013, site-ul promite livrari in toata tara. Valoarea minima a comenzii este de 100 lei.

- Cutia taranului este o initiativa inceputa la Cluj si extinsa apoi in Deva si Hunedoara, iar mai nou in Bucuresti si Giurgiu. Cutiile taranului sunt de mai multe tipuri, cu branzeturi, cu legume, cu produse de brutarie si pot fi personalizate in functie de zona. La unele din ele, clientii pot adauga si alte produse: oua de tara, carne de curcan, ulei, zacusca, dulceturi, miere, compot, muraturi, ghiveci de legume, fasole la borcan, si asa mai departe, in functie de anotimp, de vreme si de ograda distribuitorului.

Reteaua de ograzi, gradini de zarzavaturi si livezi care alimenteaza "Cutia taranului" este deocamdata mica, iar timpul de livrare este destul de mare.


Tags: bacanie onlineproduse de tarafrantabalibertromania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.29 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Un magazin online in Romania poate avea succes neasteptat

de Ideideafaceri.ro
12 Iun 2020
Afacerile online cresc destul de repede in Romania si pot avea succes neasteptat, insa care este reteta succesului pe Internet? Ce trebuie sa stim...

Povestea antreprenoarei care a cucerit industria de infrumusetare din Romania

de Idei de afaceri
02 Apr 2018
Corina Turcuman a renuntat la jobul ei sigur din banca pentru a-si transforma pasiunea intr-o afacere in industria de beauty, care in scurt timp a...

Produsele handmade - cea mai profitabila afacere la domiciliu. O investitie de succes in Romania!

de Alina Constantinescu
16 Feb 2018
Fie ca va doriti un obiect realizat exact pe gustul dumneavoastra, fie ca vreti sa-i bucurati pe ceilalti, conceptul handmade inseamna o activitate...

Piata vinului in Romania: Jidvei a inregistrat anul trecut vanzari de 14 milioane de sticle

de Idei de afaceri
05 Feb 2018
Grupul Jidvei este cel mai mare producator de vin din Romania, avand 2.500 de hectare de vita-de-vie si crame dotate cu cele mai performante...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]