Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cadouri de neuitat: baloane cu obiecte in interior. O afacere ingenioasa in 2018
Un ursulet de plus nu este un cadou extraordinar. dar daca respectivul ursulet vine „impachetat” intr-un balon transparent, fara sa existe niciun indiciu despre modul cum a ajuns acolo, atunci se schimba situatia. „Cum oare au bagat ditamai ursul in balon? Gura balonului nu are mai mult de cativa centimetri…” se vor intreba toti si, brusc, ursuletul va deveni foarte atractiv si va merita cu prisosinta cateva zeci de lei.
Bineinteles, oferta nu este limitata la ursuleti de plus: orice obiect poate fi introdus intr-un balon, indiferent ca e carte, papusa, hainuta, walkman sau sticla de sampanie – singura conditie fiind ca respectivul obiect sa incapa printr-o deschidere circulara cu diametrul de 18 cm (tehnica este descrisa mai jos). de mare efect este suspendarea obiectului cu un fir de nylon, invizibil pentru privitori, dandu-se astfel impresia ca el pluteste fantomatic in interiorul balonului. Sa vedem in continuare datele acestei oportunitati de exceptie.Cum se introduce obiectul in balon?
Procedeul nu este foarte complicat si dureaza cca trei minute. Ca aparatura se folosesc un dispozitiv mecanic pentru largirea gurii balonului si o pompa de vid conectata la o incinta din plastic transparent.Cultura de sofran
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Dispozitivul pentru largirea gurii balonului este de fapt un cadru de forma unei rachete de tenis de camp prevazut cu doua manere. Prin apropierea acestor manere unul de altul se actioneaza asupra unor tije dispuse radial in centrul cadrului, determinand distantarea lor spre margini (similar modului cum se misca diafragma unui aparat foto). Iar incinta din plastic este o cutie cubica sau o sfera, care in partea superioara are o deschidere cilindrica (o iesitura) cu diametrul de 18 cm.
Foarte pe scurt, etapele de lucru sunt urmatoarele:
1) se fixeaza gura balonului pe capetele tijelor cand acestea sunt in pozitie apropiata, apoi se unesc manerele. Tijele se departeaza, antrenand dupa ele (radial) si buza balonului si obtinandu-se astfel deschiderea la maximum a gurii acestuia.
2) tinand manerele apropiate, se pozitioneaza gura deschisa a balonului peste capatul cilindric al incintei transparente. Prin departarea manerelor balonul este eliberat si gura sa ramane stransa in jurul cilindrului.
3) corpul balonului este impins cu mana prin interiorul iesiturii cilindrice, pana cand ajunge in interiorul incintei transparente.
4) se porneste motorul pompei de vid. Incinta este golita de aer, iar vidul creat in jurul balonului determina umflarea lui pana cand este oprit de peretii incintei si nu mai are unde sa se umfle.
5) pastrand pompa in functiune pentru mentinerea vidului, se introduc obiectele dorite prin gura largita a balonului.
6) se desprinde buza balonului de pe iesitura cilindrica si se etanseaza cu un inel special sau, pur si simplu, i se face un nod. Pe tot parcursul acestei operatii, balonul nu are cum sa se dezumfle, deoarece peretii sai sunt in contact ferm cu peretii incintei si aerul nu are pe unde sa patrunda.
7) se intrerupe alimentarea pompei de vid.
8) se introduc doua degete prin iesitura cilindrica si se preseaza peretele balonului pana se creeaza un mic spatiu prin care aerul atmosferic poate patrunde intre balon si peretii incintei transparente.
9) se desface capacul incintei si se scoate balonul (daca incinta e sferica, ea se desface in doua jumatati).
Baloane cu obiecte in interior: investitia initiala
Cele doua echipamente descrise mai sus costa in jur de cateva sute de euro si pot fi comandate pe Internet de la diversi furnizori (e suficient sa dati o cautare dupa „balloon stuffer machine”), dar aceasta investitie nu este neaparat necesara: va puteti construi o „masinarie” similara prin mijloace proprii, folosind o incinta transparenta de constructie artizanala, o bucata de teava si un aspirator obisnuit cu care sa realizati vidarea incintei.Si, intrucat activitatea de introducere a obiectelor in baloane o faceti intr-un spatiu propriu, ferit de ochii curiosilor, chiar nu e nevoie sa folositi un echipament original si scump.
Pe langa aceasta dotare mai aveti nevoie de un stoc de cateva sute (mii) de baloane si de stative speciale pentru produsele finite. La investitii in publicitate nu are rost sa va ganditi, deoarece produsul se cumpara spontan, la locul unde este expus, pe principiul „vazut, placut, cumparat”.
Ca loc de expunere, puteti avea in vedere un mic stand amplasat in cadrul unui mare centru comercial.
Afluenta de vizitatori, mai ales intr-o luna cum este decembrie, garanteaza succesul afacerii. Este bine ca expunerea sa se faca pe niste stative special concepute pentru asemenea produse. Aveti, pe de o parte, varianta comercializarii baloanelor gata umplute cu mici cadouri si, pe de alta parte, varianta personalizata care presupune introducerea in baloane, pe loc, a obiectelor aduse de clienti.
Aceasta a doua varianta este foarte oportuna, pentru ca cineva care tocmai a cumparat un cadou ii poate spori considerabil atractivitatea prin acest mod ingenios de „ambalare”.
Cu exceptia cazului cand este spart intentionat, balonul rezista fara sa se dezumfle cateva saptamani sau chiar luni. Spargerea intentionata are loc atunci cand cadoul din interior este deosebit de tentant, de exemplu atunci cand balonul este umplut cu… bancnote.
Cat de profitabila este afacerea?
In S.U.A., costul balonului in sine si al diferitelor accesorii (celofan, fundite, beteala) este de cca 1 $, la care se adauga costul obiectului din interior (un ursulet de plus este cca 3 $), in timp ce pretul de vanzare al produsului finit variaza intre 16 si 30 $. Am luat in calcul situatia unui balon relativ modest ca dimensiuni si ca decoratiuni, dar, bineinteles, exista si oferte de baloane-gigant, cu cadouri pe masura, care se vand cu cateva sute de dolari.Furnizorii echipamentelor de lucru spun ca, la un numar de 10 comenzi medii pe zi, investitia initiala se amortizeaza in mai putin de doua saptamani.
Important!
Intregul proces de lucru este prezentat in numeroase filmulete pe Youtube. iar aceste filmulete arata foarte clar cat de accesibila este afacerea.
Descopera si alte afaceri profitabile in 2018 >>
Surse foto: www.keepsakestuffer.com
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Articole conexe
Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu
de Alina ConstantinescuFlorarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila
de Idei de afaceriAfacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille
de Alina ConstantinescuCum sa transformi pasiunea pentru vinuri in afacere profitabila
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit