Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii despre deschiderea unui restaurant

de Andrioae Ruxandra 12 Iul. 2014 3505
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru cei care sunt pasionati de gastronomie, a deschide un restaurant reprezinta ultimul vis antreprenorial. Poate ca ti-ai imaginat deja: vei incepe intr-un spatiu stramt si in jur vei avea cateva mese si o bucatarie micuta. Inainte sa-ti dai seama, localul tau va deveni unul apreciat si plin de clienti.

 
A-ti desfasura afacerea, adica restaurantul, poate fi, cu siguranta, o recompensa care se castiga greu. Ca orice afacere aflata la inceput, vei avea multa treaba de facut, plus ca trebuie sa fii dedicat si sa ai ambitia sa depasesti obstacolele pe care le vei intampina. 
 
Fa-ti temele
 
In orice industrie, a-ti face datoria este necesara pentru a atinge succesul. Acest fapt este valabil pentru o afacere precum cea privind deschiderea unui restaurant, unde nu este de ajuns sa stii ce inseamna mancarea de calitate. Chiar daca ai mai lucrat intr-un restaurant, exista cursuri de marketing managerial pe care le poti studia. Daca nu ai fonduri suficiente, poti apela la imprumutul unui investitor, cu conditia sa-i prezinti planul tau de afaceri si scopul restaurantului. Niciun investitor nu iti va acorda credit daca nu vei fi scurt si la obiect.
 
Experienta te ajuta
 
Poate fi dificil pentru tine sa incepi in aceasta industrie daca nu ai experienta. Iti poti alege un partener de afaceri care te poate ajuta unde este nevoie. 
 
Adapteaza-te mediului
 
Chiar daca mancarea si serviciile de calitate alcatuiesc succesul, restaurantul tau mai are de parcurs lungul drum spre implinirea scopului. In primul rand, trebuie sa te faci cunoscut in zona ta si sa iti faci publicitate. Va trebui ca restaurantul tau sa aiba un site bine pus la punct si sa prezinte clientilor totul despre tine si angajatii tai, despre servicii si meniuri. 
 
Un restaurant presupune disciplina si o conduita de prima clasa, ceea ce inseamna ca va trebui sa te ocupi in permanenta de igiena toaletelor si de intregul local, inclusiv de curatarea impecabila a vaselor. Niciun client nu va reveni a doua oara daca va descoperi un pahar, un tacam murdar sau o fata de masa patata. Angajatii tai trebuie sa fie bine instruiti si sa aiba o experienta minima in servirea clientilor. Igiena trebuie sa fie impecabila si in randul bucatarilor care se ocupa de mancare, pentru ca nu vrei sa te trezesti cu vreo amenda pentru gatit in conditii insalubre.
 
Fiind la inceput, trebuie sa te gandesti ca este mai simplu sa te adresezi oamenilor simpli si sa nu pui preturi prea piperate; poti sa oferi si reducere studentilor sau elevilor sau chiar sa oferi desertul din partea casei. In acest fel, vei avea parte de o reintoarcere garantata a unui client multumit.
 
Exista mult mai multe lucruri care contribuie la succesul unui restaurant, in afara mancarii de calitate. De exemplu, publicitatea, pe care ti-o poti face cu ajutorul retelelor de socializare. Intr-un restaurant, totul se invarte in jurul clientului, iar tu si echipa ta trebuie sa ii indepliniti dorintele.
 
Sursa: www.businessnewsdaily.com


Tags: afaceriidei de afaceriafaceri restaurantafaceri profitabiledeschidere restaurant

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]