Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii despre subventiile de la stat pentru cumpararea masinilor electrice si hibrid

de Idei de afaceri 26 Nov. 2019 9252
4 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Programul Rabla Plus se adreseaza celor care vor sa achizitioneze o masina electrica sau hibrid, prin acordarea unei subventii care acopera o parte din pretul autovehiculului. Subventiile difera in functie de tipul masinii si se ofera intr-un numar limitat in fiecare an, la fel ca si in cadrul programului Rabla. Iata care sunt sumele si cum poate fi eligibila alegerea ta:

Conditiile pe care masinile trebuie sa le indeplineasca

Cei care vor sa-si cumpere masini pur electrice pot primi ecotichete in valoare de 45.000 de lei, fara a depasi 50% din pretul masinii. Acest tichet poate fi combinat cu prima acordata la casarea unui vehicul vechi. In cazul unei masini hibrid, ecotichetul are o valoare de 20.000 de lei si nu trebuie sa depaseasca 50% din pret, la fel ca in cazul celor electrice. La hibrid apare si conditia ca emisiile de dioxid de carbon pe kilometru sa fie de maximum 50 de grame. In 2019, statul roman a suplimentat bugetul pentru Rabla Plus cu 15 milioane de lei, in urma raspunsului pozitiv al soferilor fata de acest proiect. Masinile nu sunt scutite de platile obligatorii precum RCA, deoarece acestea circula pe aceleasi drumuri si in aceleasi conditii ca restul autovehiculelor din Romania. Detinatorii de masini electrice sau hibrid pot primi un singur ecotichet pe an. 

Masini electrice disponibile pe piata din Romania

Cei care vor sa beneficieze de subventiile pentru achizitionarea unei masini electrice trebuie sa aiba resedinta pe teritoriul Romania si sa cumpere masina de la dealerii din tara. In tara nostra, la momentul actual, exista in jur de zece modele de masini electrice disponibile. Renault Zoe este unul dintre modele bine vandute in Europa si are un pret de 33.350 de euro, Nissan Leaf costa 35.000 de euro, iar BMW i3 in jur de 40.000 euro. In Romania au fost inregistrate peste 300 astfel de masini, dar numarul este mic fata de totalul de autovehiculelor de pe drumurile din tara. Preturile acestora, dar si lipsa unui sistem mai dezvoltat de statii de incarcare ii mentin pe romani sceptici fata de o astfel de optiune.

Masinile hibrid din Romania

Optiunile pentru modelele hibrid din Romania sunt: Mini Cooper Countryman All4, cu un pret de la 37.000 de euro, Volkswagen Passat GTE la aproximativ 39.000 de euro sau Volkswagen Gold GTE, la 36.000 de euro. Pentru a fi eligibile pentru programul Rabla Plus, masinile hibrid trebuie sa fie dotate cu sistem de incarcare plug-in.

Cum aplici pentru programul Rabla Plus si de ce acte ai nevoie

Pentru a beneficia de subventiile oferite de stat in 2020 va trebui sa urmaresti anuntarea inceputului acestui program si sa aplici intr-o anumita perioada. Odata cu achizitionarea unui autovehicul electric sau hibrid nou, producatorii vor introduce in sistem factura in termen de zece zile de la emiterea acesteia pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice au un termen de 90 de zile pentru inregistrarea achizitiei. Sunt necesare pentru inscriere: actul de identitate, certificat de atestare fiscala emisa de primarie prin care se dovedeste ca persoana nu are datorii la bugetul local, declaratie pe propria raspundere care atestă că te angajezi sa cumperi masina de la dealer. In cazul celor care aleg sa caseze un vehicul vechi si sa combine prima cu ecotichetul, pe langa documentele mentionate mai sus vor include certificatul de inmatriculare al autoturismului vechi in original si copie, plus cartea de identitate in copie legalizata. Ei au un termen de 30 de zile de la primirea notei de inscriere de la dealer sa caseze masina veche si sa depuna la dosar ultimele documente.


Masinile electrice si hibrid sunt o alegere perfecta daca vrei sa ajuti la protejarea mediului si sa fii parte din schimbare. Stai cu ochii in patru pentru inceputul programului Rabla Plus pentru 2020, iar pana atunci, afla ce model de masina s-ar potrivi bugetului si nevoilor tale.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: masinirablamasini electricerabla plushibrid

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 17 voturi.

Articole conexe

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Afaceri de jumatate de milion de euro in garaj - Reconditionari de masini clasice sau mai vechi

de Andreescu Sorin
21 Iun 2016
Premisele afacerii: Masinile sunt curatate atat inauntru, cat si pe dinafara astfel incat sa arate ca noi. Nu este un serviciu de curatatorie...

Esti pasionat de masini? E perfect! Afacerea este ca si pornita.

de Silviu Marian Banila
20 Mar 2020
Daca sunteti pasionat de masini, o afacere in domeniu este ca si pornita. Ramane sa cuplati treapta a doua... a treia... calcati acceleratia. In...

Afaceri in industria auto: O noua strategie care va ridica nivelul de vanzari a masinilor de oras

de Ilinca Dobrescu
10 Mar 2014
Producatorii auto doresc sa sporeasca atractivitatea masinilor de oras folosind tehnologia smartphone. Astfel, acestia spera sa se impuna pe piata...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]