Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ciupercile ?champignon? si valoarea lor terapeutica

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu un gust deosebit si o aroma delicata, ciupercile „champignon“ sunt foarte apreciate de catre gurmanzi. In acelasi timp, datorita compozitiei chimice, ele constituie un valoros aliment nutritiv, recomandat pentru diverse diete de viata cumpatata si sanatoasa.

In prezent, alaturi de ciupercile „champignon“, numeroase alte specii sunt tot mai mult studiate si cultivate intensiv pentru obtinerea de extracte si preparate „nutraceutice“. Acestea sunt folosite sub forma de tablete, capsule, ceaiuri s.a, ca suplimente nutritive cu proprietati medicinale.

Ele sunt utilizate in diete pentru combaterea starilor de stress si intarirea sistemului imunitar in vederea cresterii rezistentei la boli si a remisiei unor boli grave deja instalate (Chang, 1996).

Cateva dintre caracteristicile cu utilitate terapeutica ale ciupercilor Agaricus bisporus sunt redate sintetic in cele ce urmeaza:

Spre deosebire de multe legume si fructe, ciupercile proaspete contin putine zaharuri asimilabile, ceea ce le face foarte potrivite pentru regimul diabeticilor. O mare parte dintre glucide (chitina, celuloza, chitozani, manani s.a) sunt componente ale fibrelor nedigerabile cu rol benefic pentru tranzitul intestinal si prevenirea constipatiei.

Ciupercile Agaricus bisporus sunt foarte sarace in grasimi si nu contin colesterol, dar au putine zaharuri asimilabile si multe fibre; ca urmare, ele sunt recomandate in dietele hipocalorice si regimurile de slabire, cu atentie insa, la modul de preparare (fara grasimi!).

Comparativ cu multe legume si fructe, ciupercile au un continut mare de proteine usor digestibile, ceea ce le face foarte potrivite pentru cei care au optat pentru un regimde viata vegetarian („carne vegetala“).

Au in compozitie mult potasiu si fosfor, dar si cantitati apreciabile de cupru, seleniu, fier si zinc, ceea ce le recomanda in dietele de reechilibrare minerala si combaterea starilor anemice. Datorita continutului scazut in sodiu, magneziu si clor, ele sunt potrivite pentru ...


>>> Ghidul "Cultivarea ciupercilor Champignon"


Tags: cultivarea ciupercilorcultivarea ciupercilor champignonciuperci champignon

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]