Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ciupercile ?champignon? si valoarea lor terapeutica
Cu un gust deosebit si o aroma delicata, ciupercile „champignon“ sunt foarte apreciate de catre gurmanzi. In acelasi timp, datorita compozitiei chimice, ele constituie un valoros aliment nutritiv, recomandat pentru diverse diete de viata cumpatata si sanatoasa.
In prezent, alaturi de ciupercile „champignon“, numeroase alte specii sunt tot mai mult studiate si cultivate intensiv pentru obtinerea de extracte si preparate „nutraceutice“. Acestea sunt folosite sub forma de tablete, capsule, ceaiuri s.a, ca suplimente nutritive cu proprietati medicinale.Cresterea prepelitelor japoneze
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Propriul meu plan de afaceri
Ele sunt utilizate in diete pentru combaterea starilor de stress si intarirea sistemului imunitar in vederea cresterii rezistentei la boli si a remisiei unor boli grave deja instalate (Chang, 1996).
Cateva dintre caracteristicile cu utilitate terapeutica ale ciupercilor Agaricus bisporus sunt redate sintetic in cele ce urmeaza:
Spre deosebire de multe legume si fructe, ciupercile proaspete contin putine zaharuri asimilabile, ceea ce le face foarte potrivite pentru regimul diabeticilor. O mare parte dintre glucide (chitina, celuloza, chitozani, manani s.a) sunt componente ale fibrelor nedigerabile cu rol benefic pentru tranzitul intestinal si prevenirea constipatiei.
Ciupercile Agaricus bisporus sunt foarte sarace in grasimi si nu contin colesterol, dar au putine zaharuri asimilabile si multe fibre; ca urmare, ele sunt recomandate in dietele hipocalorice si regimurile de slabire, cu atentie insa, la modul de preparare (fara grasimi!).
Comparativ cu multe legume si fructe, ciupercile au un continut mare de proteine usor digestibile, ceea ce le face foarte potrivite pentru cei care au optat pentru un regimde viata vegetarian („carne vegetala“).
Au in compozitie mult potasiu si fosfor, dar si cantitati apreciabile de cupru, seleniu, fier si zinc, ceea ce le recomanda in dietele de reechilibrare minerala si combaterea starilor anemice. Datorita continutului scazut in sodiu, magneziu si clor, ele sunt potrivite pentru ...
>>> Ghidul "Cultivarea ciupercilor Champignon"
Articole conexe
Cultivarea ciupercilor Champignon, asta da afacere banoasa in 2013!
de Matei AntonescuCultivarea ciupercilor Champignon in strat plan supraetajat
de Ideideafaceri.roCultivarea ciupercilor Pleurotus in sistem intensiv
de Ideideafaceri.ro3 idei de afaceri pentru cei pasionati de cultivarea ciupercilor!
de Adela SimonescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit