Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Constructiile pasive, afaceri profitabile pentru oricine

de Zenobia Badescu 28 Apr. 2016 8389
3.47 din 19 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O constructie pasiva ofera conditii de locuire foarte confortabile si sanatoase, atat iarna, cat si vara. Intr-o casa pasiva lipseste cu desavarsire igrasia, iar vara, racoarea din interior este foarte placuta.

DL. Marin Crutescu, AMVIC, ne-a oferit cateva informatii legate de constructiile pasive.

Idei de Afaceri: O casa poate fi reamenajata pentru a deveni pasiva sau trebuie construita de la bun inceput pe un anumit standard?

Marin Crutescu: Orice constructie existenta poate fi adusa la performanta unei case pasive. Cei care doresc sa-si realizeze o casa noua, pasiva, o pot realiza cu usurinta, deoarece experienta noastra de peste 7 ani in acest domeniu garanteaza siguranta de succes.

Idei de Afaceri: Ne puteti da un exemplu de cost pentru o constructie pasiva? In cat timp se amortizeaza costul ei si ce economie se poate face?

Marin Crutescu: Din tot ce s-a construit pana acum, costurile unei case pasive au fost intre 500 euro/mp si 900 euro/mp.
Costul de 500 euro/mp s-a obtinut la cladirea de birouri a S.C. Amvic din Bragadiru, unde la suprafata de 2.400 mp, pretul la cheie a fost de 1.200.000 euro.

Practic, in aceasta cladire exista echivalentul a 24 case x 100 mp fiecare, iar costul intretinerii/an este de circa 15.000 lei, adica 1.250 lei/luna medie.

Suma aceasta lunara o repartizam la cele 24 de case x 100 mp fiecare si rezulta un cost de 52 lei/luna/100 mp. in aceasta suma intra: cost incalzire + cost ventilatie aer (vara il racim si iarna il incalzim cu pompa de caldura).

Incredibil, insa aceasta este realitate: avem contor la pompa de caldura, avem consumul/ora de functionare ventilatie; putem verifica aceste cifre. Contorul pompei geotermice arata acum un consum de 5.500 ore functionare/3 ani si cateva luni si practic a functionat permanent.

Mai stiti vreo locuinta de 100 mp care plateste lunar doar 52 lei pentru incalzire in pardoseala si ventilatie aer proaspat 24 ore/zi? La Bragadiru exista aceasta cladire.

Idei de Afaceri: Intr-adevar incredibil! Exista proiecte-tip si/sau personalizari pe care firma AMVIC le propune? Cum se procedeaza?

Marin Crutescu: Pe site-ul nostru oferim gratuit 30 de proiecte complete, care fiecare poate fi realizat pasiv. Cine este interesat sa-si realizeze o constructie pasiva, se poate uita pe site-ul nostru pentru a intelege conceptul de casa pasiva si a vedea modelele prezentate.

Tot aici avem prezentati toti pasii legati de realizarea constructiei, in imagini. Astfel, in cunostinta de cauza, oricine poate alege proiectul dorit care poate fi realizat in functie de posibilitati. Apoi, urmeaza consultarile si demararea lucrarilor. Pentru persoanele
care solicita un proiect personalizat, realizam proiectul si il punem in practica de la A la Z.

Idei de Afaceri: Piata constructiilor eficiente energetic creste foarte repede si in Romania, sustinute de programe europene si/sau guvernamentale.

Marin Crutescu: Cei care si-au realizat constructii pasive au beneficiat de finantare prin programul guvernamental „Casa verde“.

Idei de Afaceri: Am vorbit despre casa pasiva din trecut si prezent. Cum vedeti viitorul ei?

Marin Crutescu: Constructiile cu un consum foarte redus de energie – casele pasive – sunt, asa cum imi place sa afirm, casele viitorului. Ca atare, in primavara acestui an vom demara in comuna Domnesti-Ilfov realizarea unui complex de case (36 de locuinte) de joasa energie, iar cateva dintre acestea vor fi pasive.
www.amvic.ro



Tags: pasiveconstructii pasivecase pasiveafaceriidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.47 din 5 - 19 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]