Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatoria de pastravi, o afacere savuroasa

de Andrioae Ruxandra 18 Aug. 2014 5399
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pastravul a devenit un peste popular in ceea ce priveste consumul, iar daca te gandesti sa deschizi o crescatorie, te poti inspira din randurile de mai jos in legatura cu ceea ce trebuie sa faci pentru a-ti indeplini visul.

Pastravul traieste in zonele montane si face parte din meniurile restaurantelor din lumea intreaga. Pastravii sunt crescuti pentru a reduce efectele pescuitului masiv care a fost practicat de-a lungul anilor. Din aceasta cauza, pretul pe piata comerciala este foarte ridicat.  O astfel de afacere nu este deloc complicata, dar ai nevoie de resurse financiare ca sa poti pune pe picioare afacerea. Daca detii o proprietate intr-o zona montana in apropierea unui rau, poti face in asa fel incat sa iti dezvolti legal crescatoria si sa lupti astfel impotriva care se ocupa cu furtul pastravilor.

De obicei, crescatorii de pastravi cumpara icrele si puii deja nascuti pentru a-i creste si dezvolta ulterior, pentru ca depunerea icrelor presupune o munca laborioasa, abilitati speciale (personal calificat) si cheltuieli in plus. Cresterea pastravilor poate fi intreprinsa pe scala larga, implicand un capital solid si distribuirea in restaurante, supermarket-uri si fabrici de procesare a carnii.

Fiind pesti de apa proaspata, pastravii pot fi crescuti in mediul lor natural: lacuri, ape curgatoare sau iazuri. Pot fi crescuti, de asemenea, si in acvarii special amenajate.

Apa trebuie sa fie filtrata astfel incat sa nu contina clor si sa fie mentinuta la o temperatura moderata. Poti construi un incubator special pentru oua care sa aiba ventilatie suficienta, insa nu uita ca si acvariul sau raul amenajat artificial trebuie sa aiba sisteme de ventilatie si filtre de purificare a apei.

Un alt aspect care trebuie luat in calcul este verificarea calitatii apei, intrucat aceasta poate contine micro-organisme periculoase, chimicale si alte substante daunatoare metabolismului pestilor.

Este nevoie ca antreprenorul sa monitorizeze anti-furt crescatoria si sa tina evidenta numarului de pesti existenti in crescatorie.

Pastravii din crescatoria ta trebuie sa arate bine si sa fie sanatosi, pentru a suscita interesul cumparatorilor. Dupa ce vei avea destule exemplare, vei putea vinde si distribui pesti celor care sunt interesati de gustul deosebit al pastravilor.

Daca esti incepator in ceea ce priveste acvacultura, poti cere sfatul antreprenorilor care deja au afaceri in acest domeniu, pentru a obtine informatii care sa iti largeasca orizonturile.

Pentru detalii suplimentare despre cresterea pastravilor, acceseaza www.pastravarie.ideideafaceri.ro.




Tags: pastraviferma piscicolaidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

6 idei de afaceri in care sa investesti in 2018

de Alina Constantinescu
01 Mar 2018
Punctul de pornire in demararea unei afaceri trebuie sa fie identificarea unor oportunitati de afaceri. Pentru a porni o afacere identificati o nisa...

Idei de afaceri la tara: deschiderea unui complex turistic, locul perfect pentru orice vacanta

de Alina Constantinescu
15 Nov 2017
Directiile de dezvoltare in mediul rural sunt numeroase dar si deosebit de diverse, de la activitati obisnuite pentru viata la tara, precum cresterea...

Vara aceasta este timpul sa pui bazele propriului business: idei de afaceri care sa te inspire

de Alina Constantinescu
29 Iun 2017
Esti pasionat de afaceri, dar nu stii cum sa faci primul pas catre succes? Ai deja o afacere, dar pasiunea te indruma catre alta? Nimic mai simplu!...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]