Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea albinelor pentru obtinerea de laptisor de matca

de Ideideafaceri.ro 11 Iun. 2012 4192
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cresterea albinelor se dovedeste a fi una dintre cele mai serioase si banoase afaceri pentru romani. Mierea de albine este intampinata cu mult interes pe pietele externe si acest lucru se intampla si mai mult cand discutam despre productii certificate din punct de vedere ecologic.

Iata cateva detalii referitoare la cresterea albinelor pentru obtinerea de laptisor de matca, conform ghidului "Cresterea albinelor - Ghidul apicultorului de succes":

Laptisorul de matca este produs de glandele de secre tie ale albinelor lucratoare, in special la albinele doici ce este folosit la hranirea larvelor in primele trei zile, la hranirea larvelor de matca pana la inchiderea botcilor si la hranirea matcii.


Este utilizat in medicina si in industria farmaceutica. Daca este proaspat, el contine o serie de vitamine printre care tiamina, riboflavina, biotina sau cantit ti mici de vitamina C. Producerea acestui produs se poate face prin doua procedee – orfanizarea familiei de albine sau prin metoda producerii continue de lapti sor in prezenta matcii.

Aceste doua procedee depind de experienta apicultorului. In ambele cazuri, ca actiuni pregatitoare, se confectioneaza botcile artificiale unde vor fi transvazate larvele (operatiunea de mutare a unei larve de albina dintr-o celula normala intr-o celula speciala construita de apicultor, sau din plastic, in scopul virarii acesteia din dezvoltarea fireasc a spre dezvoltarea unei matci).

Atunci cand sunt facute de apicultor, botcile sunt confectionate din ceara cu un sablon de 8-9 mm in diametru avand extremitatea rotunda fiind p utin conice pentru a se desprinde mai repede. Acesta se tine in apa ulterior se introduce in ceara topita de 3 -4 ori.

Dupa mai multe inmuieri se pun in apa pentru racire, iar dupa dislocarea botcii operatiunea se repeta pentru confec tionarea altor botci. Dupa realizarea acestora, se lipesc cate 25-30 pe o bucata de lemn cu patru muchii denumita si leat care se monteaza in numar de trei sau patru pe o rama.

In cazul in care se orfanizeaza familiile matca impreuna cu to ti fagurii cu larve si oua se ...



>>>>Ghidul "Cresterea albinelor - Ghidul apicultorului de succes".


Tags: ghidul apicultoruluicresterea albinelorlaptisor de matcaalbineafaceri albinecresterea albinelor afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cresterea albinelor: un apicultor roman dezvaluie secretul afacerii sale

de Alina Constantinescu
24 Ian 2018
Unul dintre sectoarele agriculturii cu cele mai vechi traditii este apicultura, in Romania existand conditii naturale favorabile acestei activitati...

O afacere prospera cu bani europeni: cresterea albinelor

de Alina Constantinescu
14 Dec 2017
Pentru Romania, apicultura reprezinta un vector al cresterii economice prin polenizarea plantelor cultivate entomofile, o sursa de venit suplimentar...

Pasionat de cresterea albinelor inca din adolescenta, un tanar din Arges a dezvoltat o ferma apicola

de Alina Constantinescu
14 Iun 2017
Romania detine o traditie indelungata in domeniul cresterii albinelor si realizarii de produse apicole (miere, polen, laptisor de matca, propolis,...

Ferma apicola: un antreprenor a accesat 16.000 de euro fonduri nerambursabile pentru cresterea albinelor

de Alina Constantinescu
09 Mai 2017
Romania detine o traditie indelungata in domeniul cresterii albinelor si realizarii de produse apicole, apicultura impunandu-se ca ocupatie de sine...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]