Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea albinelor: un apicultor roman dezvaluie secretul afacerii sale

de Alina Constantinescu 24 Ian. 2018 4130
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Unul dintre sectoarele agriculturii cu cele mai vechi traditii este apicultura, in Romania existand conditii naturale favorabile acestei activitati si resurse melifere insemnate.

In Romania, exista doua mari categorii de miere, respectiv: miere florala (miere de nectar) ce poate fi monoflora sau poliflora si miere extraflorala (miere de mana sau de padure).
 
Cele mai cunoscute sortimente de miere monoflora sunt cele de: salcam (Robinia pseudoacacia), de tei (Tilia platiphyla)l, de floarea soarelui (Helianthus anuus), de menta (Mentha sp.) si de zmeura (Rubus ideaus L.), rapita (Brassica napus oleifera L.), coriandru (Coriandrum sativum L.), zburatoare (Epilobium augustifolium L.), sanziana de gradina (Solidago canadenisis L.) si altele.
 
Pe langa miere, un rol important in productia apicola este detinut de produsele secundare intre care se pot enumera: polenul recoltat cu ajutorul colectoarelor, propolisul, laptisorul de matca, ceara de albine, veninul (apitoxina) si trituratul din larve de trantor cunoscut sub denumirea comerciala de apilarnil. 
 
Aceste produse secundare sunt utilizate la prepararea unei game foarte largi de suplimente nutritive si/sau medicamente precum si pentru productia de cosmetice.

Retetele proprii cresc vanzarile de produse apicole
 
Wilhelm Tartler, unul dintre cei mai cunoscuti producatori de miere ecologica din Romania, reuseste sa isi creasca afacerea prin lansarea unor produse apicole neconventionale, iar acest lucru l-a facut cunoscut in randul consumatorilor traditionali de miere. El este detinatorul unor retete iesite din comun, precum mierea cu ghimbir, Apivit – o combinatie de miere, polen si propolis sau Hidromel, un mied facut dupa o reteta originala. 
 
Potrivit lui Wilhelm Tartler, detinatorul a 200 de stupi, productia de miere de calitate este la fel de importanta ca si metodele prin care apicultorul alege sa o promoveze si sa o vanda.  
 
Wilhem Tartler este cunsocut ca fiind unul dintre cei mai creativi apicultori. El participa la targurile de sarbatori cu o gama foarte mare de produse apicole, o parte dintre ele fiind concepute chiar de el. 


 
“Pe langa produsele clasice cum sunt mierea poliflora si cea de salcam a inceput sa creasca cererea pentru mierea de mana si cea de rapita. Anul asta a fost o mana foarte buna de 2-3 saptamani si a iesit o miere neagra, foarte buna in apiterapie. Mierea de salcam si cea de mana se vand la un pret superior celor clasice. In 2017 ele s-au vandut cu 40 lei/kg fata de 30 lei/kg cat este mierea de rapita si cea poliflora”, spune Wilhelm Tartler.
 
Printre produsele originale ale apicultorului se numara amestecurile cu miere, foarte apreciate de clienti: miere poliflora cu ghimbir, cu scortisoara, cu propolis sau cu catina. Apicultorul a realizat propria reteta de miere, polen si propolis, pe care o vinde sub numele de Apivit.

“Este o combinatie foarte buna pentru imunitate”, mai spune Tartler. Printre produsele de succes ale sale se numara si mierea de salcam cu miez de nuca sau Hidromelul, un vin din miere cunoscut ca mied. Bautura se realizeaza din resturi de miere cu drojdie de vin, care fermenteaza. 
 


Tags: apiculturacresterea albinelormiereferma apicola

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afaceri in apicultura: doua povesti de succes care sa va inspire in antreprenoriat

de Alina Constantinescu
19 Dec 2017
Romania este o tara cu traditie in cresterea albinelor. Tara noastra produce anual, in medie, 22.000 de tone de miere, clasandu-se pe locul patru in...

O afacere prospera cu bani europeni: cresterea albinelor

de Alina Constantinescu
14 Dec 2017
Pentru Romania, apicultura reprezinta un vector al cresterii economice prin polenizarea plantelor cultivate entomofile, o sursa de venit suplimentar...

Apicultura, o indeletnicire profitabila pentru un antreprenor din Banat

de Idei de afaceri
10 Nov 2017
Apicultura a fost si ramane o activitate importanta, mai ales datorita rolului deosebit pe care albinele il au in cresterea productiilor agricole ca...

Pasionat de cresterea albinelor inca din adolescenta, un tanar din Arges a dezvoltat o ferma apicola

de Alina Constantinescu
14 Iun 2017
Romania detine o traditie indelungata in domeniul cresterii albinelor si realizarii de produse apicole (miere, polen, laptisor de matca, propolis,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]