Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CRESTEREA RACILOR - Racul merge inapoi iar profitul inainte!

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cresterea racilor este una dintre cele mai promitatore afaceri in domeniul acvaculturii. Cresterea racilor de apa dulce a castigat popularitate in intreaga lume insa, in prezent, principalii producatori sunt China si SUA. Cei mai mari consumatori de raci, apropiati teritorial de noi sunt francezii. Urmeaza apoi englezii, scandinavii, italienii, germanii si zonele turistice din sudul Europei.

De ce sa crestem raci? Sunt o multime de motive pro.
 
Primul, si cel mai important, este faptul ca racii sunt cautati pentru carnea al carei gust este comparat cu a homarului, aroma sa fiind mult mai fina, datorita habitatul sau de apa dulce. Are un continut bogat de proteine si foarte putine grasimi. Carnea este bogata in calciu, vitamina B12 si vitamina E.
 
Fiind considerat o delicatesa marina, racul se vinde la preturi ridicate. Spre exemplu, pretul unui kg de raci in stare proaspata, pe piata europeana, variaza intre 12 si 20 euro. Clientii sunt: restaurante, piete de peste, supermarketuri,  persoane fizice, hoteluri si pensiuni, distribuitori.

Un alt motiv pro il reprezinta investitiile modice. Suma variaza in functie de amploarea fermei. Nu sunt necesare instalatii sofisticate si mari consumatoare de energie in vederea cresterii lor, iar hrana racilor este reprezentata de alimente cu valoare economica extrem de redusa. Singura conditie este asigurarea unui habitat optim.
 
Trebuie mentionat ca o astfel de afacere este eligibila pentru obtinerea de fonduri europene nerambursabile - o veste foarte buna pentru orice intreprinzator.
 
Racul este un animal prolific si nepretentios.

Un alt atu este faptul ca in Romania crescatoriile de raci sunt de ordinul a 2-3. Practic, la noi, racii pentru consum provin din mediul natural sau din exploatatii externe de crestere a acestora.
 
 
Detaliile afacerii le gasiti in Ferma de raci


Tags: cresterea racilorraciferma de raciafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]