Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea ciupercilor Champignon - Cum se face insamantarea?

59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultivarea ciupercilor Champignon a devenit o afacere foarte banoasa. Cererea pentru aceasta specie de ciuperci este una de neignorat si pretul de comercializare este unul avantajos pentru detinatorii acestor afaceri. Iata cateva detalii referitoare la insamantare in cazul ciupercilor Champignon.

In ciupercariile clasic-sezoniere – miceliul se repartizeaza si se amesteca manual in sub-stratul de cultura, indiferent de modul de asezare al acestuia in local: strat plan, lazi, saci.

Atunci cand se lucreaza cu un compost pasteurizat natural, dupa ce este introdus in local, acesta se lasa 2-4 zile neinsamantat. Este o perioada necesara pentru eliminarea amoniacului rezidual si pentru cedarea surplusului de caldura ambientului local.

Dupa acest interval, cand temperatura compostului a scazut sub 27grade C si nu se mai simte miros de amoniac, se poate trece la insamantare. Operatiunea se executa in conditii de igiena deosebita, cu echipament de lucru (manusi, halat/salopeta) si unelte bine dezinfectate.

Lazile se pot insamanta prin amestecare in masa, dar si prin dispunerea compostului in 2-3 straturi, alternativ cu miceliul corespunzator. In cazul sacilor si paturilor de cultura (straturi plane) se prefera administrarea uniforma a miceliului pe suprafata substratului, dupa care se face amestecarea.

Incorporarea miceliului in masa compostului se poate face cu mana sau, in cazul paturilor – cu ajutorul unei furci cu dintii intorsi. Ulterior, substratul insamantat se taseaza cu mana sau cu ajutorul unui tasator (drisca), urmarindu-se obtinerea unei grosimi corespunzatoare a patului de cultura si a unei suprafete bine nivelate.

Toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va pune pe picioare de la zero o afacere profitabila le gasiti in Ghdiul "Cultivarea ciupercilor Champignon>>


Tags: ciuperci champignoninsamantare ciuperci champignonchampignoncultivare champignonafaceriafacereafacere profitabilaciuperci champignng

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]