Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea florilor in ghiveci: 7 lucruri de stiut pentru o afacere prospera

de Alina Constantinescu 19 Oct. 2020 25759
4.3 din 153 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu ambitie si pasiune, romanii se pot incumeta sa puna bazele unei afaceri cu flori in ghiveci, afacere care se poate extinde rapid. Intr-un solar de 100 mp incap lejer 2.000 de ghivece de flori care, la un pret de vanzare de minimum 5 euro fiecare, va aduc venituri de 10.000 de euro! Aceste flori traiesc in ghiveci chiar si cateva luni, nu doar cateva zile ca in cazul florilor taiate, si in toata aceasta perioada persoana careia ii sunt daruite se poate bucura de frumusetea si parfumul lor. E un argument deloc de neglijat. In randurile de mai jos, iata 7 lucruri esentiale de stiut despre aceasta afacere:

1. Cea mai mare parte din cantitatea de flori autohtone este podusa de cultivatori care detin suprafete foarte mici de teren pe care au amenajat un solar/sera (chiar si intr-o curte). Acestia vand pe cont propriu, in piete sau la targurile de martisor, dar au si clienti fideli care vin si cumpara direct.

2 Primavara, cel mai bine se vand primulele, zambilele, petuniile si muscatele. Toamna-iarna au succes crizantemele, craciunitele si florile din soiul cyclamen.

3. Florile la ghiveci produse local au atuul ca sunt mai proaspete decat cele aduse din import. Trebuie insa sa urmariti permanent tendintele pietei si sa oferiti ceea ce se cere.

4. Un solar cu o suprafata redusa, de cateva sute de metri patrati, are avantajul ca poate fi gestionat de o singura familie. In principiu, aveti nevoie de seminte, ghivece, rasaduri, pamant de flori (turba, mranita, nisip, pamant de frunze) si de instalatii care sa asigure conditii speciale de umiditate, temperatura, luminozitate.


5. Productia trebuie programata cu atentie pentru a nu ajunge nepregatiti in perioadele cu cerere mare: 1-8 martie, Paste, Craciun.

6. Foarte important este ca solarul sa fie amplasat pe un teren in apropierea oraselor mari, pentru ca doritorii de flori la ghiveci sa poata veni sa cumpere direct. In acest mod se poate forma o clientela fidela, mai ales din randul companiilor care, in general, achizitioneaza cantitati mai mari de flori (pentru a fi oferite tuturor angajatelor de 1-8 martie, de exemplu).

7. Cunostintele de specialitate sunt esentiale. Chiar nu puteti desfasura aceasta afacere fara sa stiti toate particularitatile plantelor pe care le cultivati, pasii de urmat, modalitatile de desfacere, aspectele practice ale pietei autohtone de flori. Asemenea informatii complete gasiti in ghidul practic Afacere la cheie cu flori la ghiveci.

Gasiti toate informatiile necesare in ghidul practic "Afacere la cheie cu flori in ghiveci">>




Tags: afacere cu floriflori in ghivecicultivare floriafacere prosperaafacere simpla

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.3 din 5 - 153 voturi.

Articole conexe

Stand mobil de sucuri naturale - o afacere simpla si cu bani putini

de Idei de afaceri
11 Apr 2018
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere simpla si extrem de profitabila:...

Afacere simpla si cu bani putini, la domiciliu: realizarea felicitarilor tridimensionale

de Alina Constantinescu
13 Mar 2018
Sunt foarte multi romani care viseaza sa aiba propria afacere si, cu atat mai mult, sa lucreze de la domiciliu. Ideal este sa ne orientam catre o...

O afacere prospera cu bani europeni: cresterea albinelor

de Alina Constantinescu
14 Dec 2017
Pentru Romania, apicultura reprezinta un vector al cresterii economice prin polenizarea plantelor cultivate entomofile, o sursa de venit suplimentar...

Afaceri mari pe suprafete mici: Sera de flori in ghiveci

de Idei de afaceri
03 Mai 2023
Iti place sa cultivi flori? Nu ai vrea sa incepi o mica afacere? Cultivarea florilor este o idee buna pentru cei care vor sa lucreze pe cont propriu....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]