Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea trandafirilor: cum sa dezvolti afacerea cu fonduri europene

de Stanciu Ioana 28 Mar. 2017 7931
3.95 din 39 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lipsa unui plan de afaceri bine structurat, coerent si convingator este un impediment in accesarea fondurilor europene. Pentru a beneficia de finantare, proiectul tau trebuie sa fie eligibil. Nu este suficient sa ai o idee buna, trebuie sa indeplinesti o serie de conditii inainte de a incepe demersul pentru ca altfel risti sa primesti un raspuns negativ. Cu toate acestea, daca ai o viziune pe termen lung si iti pregatesti din timp dosarul cu toate actele necesare, poti accesa mai usor fonduri nerambursabile. Un exemplu in acest sens este Csiki Tunde Viorica, o tanara antreprenoare care si-a transformat pasiunea pentru flori in afacere de succes.

Csiki Tunde Viorica din comuna Ciumbrud, judetul Alba, detine o plantatie de trandafiri pe o suprafata de 2.200 mp. Pentru dezvoltarea afacerii familiei, a accesat fonduri europene (25.000 euro).

Scopul urmarit de tanara fermiera din Ciumbrud a constat in dezvoltarea si adaptarea exploatatiei prin achizitionarea de utilaje si echipamente tehnologice performante,  care pot eficientiza munca depusa la cultivarea trandafirilor si sunt capabile sa asigure un randament ridicat si un consum mai mic pe unitatea de suprafata.

Obiectivele economice au fost realizate prin cresterea veniturilor fermei, imbunatatirea performantelor ei generale si alinierea la cerintele tehnologice moderne, care presupun existenta unor dotari corespunzatoare.

Echipamentele achizitionate prin proiect au fost: o masina de plantat, un plug cu vibratie hidraulica pentru scos trandafiri (pentru recoltat) si un atomizor (recipient pentru stropit).

Din resurse proprii, a cumparat un motocultor de 9 CP si o masina de tocat resturile vegetale care raman pe camp.

Cu ajutorul fondurilor, a reusit sa creasca cifra de afaceri cu pana la 80% si suprafata cultivata cu trandafiri de la 2.200 m² la 5.000 m².

Potrivit specialistilor famousroses.eu, pentru infiintarea de plantatii de trandafiri de mari dimensiuni, trebuie avut in vedere ca locul ales sa nu fie umbrit de copaci sau garduri vii, deoarece trandafirii au nevoie de soare cel putin pe durata primei parti a zilei. Pentru o inflorire abundenta, planta are nevoie de temperaturi cuprinse intre 15 si 30°C.

Pentru o dezvoltare buna a plantei, in primul an, se recomanda irigarea cu cel putin 10 litri de apa pentru fiecare planta, o data pe saptamana, in perioadele foarte calduroase si mai uscate. In perioadele ploioase, foarte important este drenajul corespunzator pentru ca apa de ploaie excesiva sa se scurga de pe plantatie.

Pentru ca inflorirea sa fie abundenta, plantele au nevoie de un sol fertil, bogat in humus si imbunatatit cu ingrasaminte minerale complexe. Pentru randamete bune sunt recomandate si solurile argiloase sau luto-nisipoase cu un pH intre 6 si 8.

Petalele de trandafiri sunt foarte apreciate si intra in componenta sapunurilor, cremelor si lotiunilor.

Sursa: RNDR, Bune practici, nr 23, anul II, iulie 2015


Tags: cultivarea trandafirilorafacere cu trandafiritrandafir de damasctrandafir pentru dulceata

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.95 din 5 - 39 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]