Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultura de sparanghel, profituri de pana la 100.000 de euro

de Alexandra Popescu 01 Iul. 2014 4413
4.1 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In Romania, agricultura vine tot timpul cu ceva nou. Daca culturile exotice dau roade, iar cei care se ocupa de asta se imbogatesc imediat, iata ca o alta cultura poate aduce profituri foarte mari, de pana la 100.000 de euro. Este vorba de sparanghel sau, cum mai este numit in tara noastra, leguma celor instariti. Se numeste asa pentru ca nu oricine isi permite sa isi cumpere sparanghel si sa-l manance la masa ca pe o rosie.

 
Pana acum cativa ani, sparanghelul nu era cunoscut in tara noastra, iar cererea pentru acesta era foarte mica, aproape inexistenta. In ultimii ani, odata cu aparitia si transmiterea emisiunilor culinare, acesta a inceput sa fie foarte cunoscut, iar interesul oamenilor a crescut semnificativ in ceea ce il priveste.
 
Sparanghelul are nenumarate proprietati nutritive, perfecte pentru cei care adopta un stil de viata sanatos. Iar cum cererea a crescut, multi cauta producatori locali de la care sa se aprovizioneze cu aceasta costisitoare leguma, importul ei nefiind prea ieftin.
 
De aceea, cultura cu sparanghel poate fi perfecta pentru cei care isi doresc sa demareze o afacere care sa fie deosebita si care sa se incadreze in randul celor care sunt foarte cautate pe piata, insa nu exista oferta numeroasa. Cu alte cuvinte, aceasta cultura iti poate aduce succesul rapid. Insa, este destul de pretentioasa in ceea ce priveste ingrijirea. 
 
Pentru inceput, trebuie sa stii ca exista doua tipuri de culturi de sparanghel: cel galben, care creste in pamant si este mai scump, dar este mai fraged, si cel verde, care se cultiva deasupra solului si are continut de clorofila. Mai apoi, trebuie sa stii ca este foarte pretentios in ceea ce priveste solul. Acesta trebuie sa fie uscat, nisipos, iar cultura are nevoie de caldura si lumina.
 
De aceea, iarna ar putea reprezenta un impediment in protejarea culturii. Durata de viata a unei plantatii de sparanghel ajunge la 20 de ani.
Pentru initierea afacerii ai nevoie de 25.000 de euro pentru un singur hectar. Incepand cu anul patru, profitul poate ajunge la 100.000 de euro pe hectar, in cazul unei culturi de 10 tone. Costul unui kilogram de sparanghel pe piata este in jur de 40 de lei. 
 
Informatiile despre cultura de sparanghel nu sunt foarte multe, iar cei care cultiva deja la noi in tara sunt foarte putini. Trebuie sa profiti de acest lucru la maximum, mai ales ca poti fi printre "jucatorii" importanti de pe aceasta piata. Chiar daca aceste costuri sunt ridicate, profitul este de patru ori mai mare. 
 
Sparanghelul poate fi livrat marilor comercianti, dar poate fi vandut si pe cont propriu. Cert e ca este destul de cautat, mai ales de catre restaurantele de lux.
 


Tags: afacerisparanghelafaceri sparanghelafaceri agricoleafaceri profitabilecultura sparanghel

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei ā€žcastiga intr-o luna cat altii in zeceā€, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]