Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum a luat nastere afacerea Lavanda de Romania

de Marinache Paula 03 Ian. 2018 6287
4.05 din 56 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tot mai multi agricultori sunt tentati de ideea unei afaceri cu lavanda, mai ales pentru ca planta este nepretentioasa, se vinde excelent atat in Romania cat si la export si aduce un profit de peste 8.000 de euro/ha! Vorbim astazi despre povestea a doi tineri, Irina si Tudor Panait, care au inceput sa cultive lavanda in Banat.

Ideea a venit in urma vizitarii regiunii Provence, faimoasa pentru campurile nesfarsite de lavanda. Au fost incantati de frumusetea campurilor liliachii si de parfumul deosebit si s-au gandit sa inceapa sa cultive lavanda in Romania. La cateva luni dupa acea vizita in Franta s-au documentat despre soluri si randamentul culturii, ba chiar au vizitat alte culturi proaspat infiintate la noi in tara pentru a invata din greselile si succesele altor antreprenori.

Au achizitionat un teren cu 6.000 de euro si, in timp, au mai investit treptat pentru a creste afacerea. Nu au apelat la nici o sursa de finantare externa. Materialul saditor a fost achitizionat de la diversi producatori din UE si dupa ce au testat mai multe soiuri au inceput sa multiplice butasi de lavanda din soiurile ce produc ulei.

Lavanda se poate cultiva toamna sau primavara. Plantarea lavandei se poate face mecanizat sau manual, majoritatea agricultorilor optand pentru ultima varianta deoarece este mai ieftina.

Productia se valorifica usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esential, aranjamente si decoratiuni pentru diferite evenimente.

In plus, butasii de lavanda rezista chiar si 15 ani, deci aceasta cultura se poate exploata pe termen lung.

Potrivit lui Tudor Panait, crestearea numarului de hectare cultivate la nivel national precum si asocierea producatorilor sunt cheia succesului pentru export.

In acest moment comercilizeaza ulei si apa de lavanda si produse cu scop decorativ: flori de lavanda proaspete sau uscate, boboci de lavanda uscati.


Tags: afacere cu lavandacultura de lavandabutasi de lavandaulei de lavanda

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.05 din 5 - 56 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]