Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum a reusit o antreprenoare din Cluj sa deschida o afacere cu materiale plastice pentru constructii
Deoarece sectorul constructiilor este intr-o continua dezvoltare, iar cererea pentru materiale din PVC in crestere, Livia Sorina Sanpetrean din comuna Borsa, judetul Cluj, s-a gandit sa profite de aceasta oportunitate si sa dezvolte propria afacere. Astfel, antreprenoarea a accesat fonduri nerambursabile prin Axa 4, Leader, Masura 41.312 - Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi din vechiul PNDR, si a achizitionat utilaje pentru fabricarea de mase plastice.
In realizarea unui proiect cu finantare europeana este nevoie de multa rabdare si perseverenta. Totodata, investitia pe care o realizati trebuie sa permita dezvoltarea ulterioara din punct de vedere profesional si din cel al potentialului din piata.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Si-a pregatit dosarul de finantare si a beneficiat de fonduri nerambursabile de 17.802 euro. Potrivit antreprenoarei, principalele dificultati intampinate au fost perioadele relativ lungi in care s-au obtinut diferitele avize si aprobari.
Obiectivele proiectului de finantare
Obiectivul general al proiectului a avut in vedere demararea unei activitati de productie de tamplarie termoizolanta din material PVC utilizata in sectorul constructii.
Obiectivele specifice au fost achizitionarea unor echipamente specializate in vederea desfasurarii activitatilor de productie a tamplariei din material PVC pentru constructii, respectiv crearea unui loc de munca.
Obiectivul operational/tehnic a constat in achizitionarea de echipamente moderne cu performanta ridicata in procesul industrial.
Ce achizitii a facut antreprenoarea cu banii europeni
Activitatile proiectului au constat in angajarea unei persoane din teritoriul GAL Somes Transilvan cu norma de munca de opt ore pe zi si achizitia de echipamente, cum ar fi o masina de debitat automata, o masina de frezat automata, o masina de sudat, un ciocan rotopercutor, o masina de gaurit cu percutie, dar si software specializat pentru ofertare, proiectare si optimizare.
Rezultatele proiectului au constat in achizitiile realizate, respectiv crearea unui loc de munca pentru o persoana cu domiciliul in teritoriul Somes Transilvan.
Acest proiect implementat cu fonduri europene nerambursabile evidentiaza un model ce poate fi adaptat altor contexte, respectiv altor investitii similare din sectorul non-agricol productiv din mediul rural.
Sursa: Reviste Bune Practici, RNDR, nr. 19, anul II, mai 2015
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit