Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti face bani din cultivarea trandafirilor pentru dulceata

de Alina Constantinescu 15 Nov. 2016 4282
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Datorita multitudinii de intrebuintari pe care trandafirii din soiul Rosa Damascena le pot avea, interesul romanilor pentru cultivarea acestora este tot mai mare. Au mai multe denumiri precum Trandafirul de Damasc, Rosa Damascena Trigintipetala sau Trandafirul de Kazanlak.

Trandafirul Rosa Damascena este folosit pentru a prepara dulceata, sirop, ulei esential, apa si parfum. Este considerat a fi soiul cel mai indicat pentru productia de dulceata datorita parfumului intens si a infloririi abundente.

Produsele obtinute din petelele de trandafiri au efect, astringent , antiseptic, antiinflamator , antipiretic dar si laxativ. Infuzia de trandafir este recomandata pentru revigorarea si intretinerea pielii dar si pentru a trata diverse iritatii.

Asadar, o cultura de Rosa Damascena care se intinde pe un hectar aduce o productie de aproximativ 4 - 5 tone de petale la finalul sezonului. Butasii de trandafiri de dulceata se intretin relativ usor si au o productie foarte buna mai ales dupa ce ajung la maturitate, incepand cu anul 3 de la plantare.

Tufele de trandafiri trebuie protejate impotriva frigului si inghetului. In jurul bazei tulpinii trebuie formata o movila de pamant, iar daca  temperaturile sunt extrem de scazute, intreaga tufa se acopera cu folie.

In localitatea Ucea de Sus, familia Florea cultiva pe o suprafata de 2.000 metri patrati in jur de 1.200 butasi. Afacerea este extrem de profitabila deoarece exista o cerere mare atat in tara cat si peste hotare. Borcanul de dulceata de 200 g se vinde cu 10 lei, sticla de 250 ml de sirop cu 12 lei, iar cea de 200 ml de otet, cu 8 lei.

"Trandafirii Rosa Damascena pot creste aproape oriunde in Romania si nu sunt pretentiosi in ceea ce priveste altitudinea sau solul, temperaturile crescute sau foarte scazute. Totusi, pentru infiintarea de plantatii comerciale de mari dimensiuni cu productii ridicate de flori trebuie tinut cont de locul plantatiei, calitatea solului, lumina si temperaturile din timpul anului.

Trandafirul Rosa Damascena poate fi cultivat atat in zonele de campie, cat si pe dealuri foarte inalte. Locul nu trebuie sa fie umbrit de copaci sau garduri vii, deoarece trandafirii au nevoie de soare cel putin pe durata primei parti a zilei, de dimineata pana la pranz”, explica Viaceslav Buhna pentru Agrointel.

Pentru extragerea uleiului se folosesc petalele de trandafiri in stare proaspata, recoltate dimineata.

Surse: FamousRoses.eu, Agrointel.ro


Tags: afacere cu trandafiritrandafiri pentru dulceatatrandafiri rosa damascena

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]