Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa deschizi un business online de succes in zona de fashion pentru copii?

de Zenobia Badescu 10 Feb. 2015 4108
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pasiunea pentru fashion, dragostea pentru copii si universul minunat in care acestia traiesc, au condus la crearea unei afaceri deosebite - Designers for Kids.

Designers for Kids – un proiect unic pe piata de fashion din Romania – este o afacere deosebita care se distinge prin cel putin trei elemente inedite. Unul dintre ele este faptul ca ofera colectii de hainute si accesorii pentru copii, create doar de designeri romani. Sa aflam mai multe despre aceasta afacere de la Roxana Dumitru, partener  Designers for Kids.

Idei de Afaceri: Designers for Kids este un proiect unic pe piata de fashion atat prin faptul ca ofera colectii de hainute si accesorii pentru copii, create doar de designeri romani, cat si exclusivitatii colectiilor lansate. Designerii creeaza special pentru Designers for Kids hainute si accesorii care nu se regasesc decat in magazinul dvs. online. Mi se pare o idee fantastica, cum ati reusit?

Roxana Dumitru: Designul vestimentar Made in Romania a inceput sa faca pasi importanti, sa fie recunoscut, apreciat si dorit nu numai in Romania, dar si pe piete importante din afara. De aceea, cred cu tarie in succesul unui business online in zona de fashion. Statisticile sunt foarte clare in acest sens: se fac din ce in ce mai multe cumparaturi online, piata de fashion avand una din cele mai mari expansiuni in acest sens (32% crestere in 2012 pe industria de fashion online in Romania (conform surselor 2Parale si PayU).

Entuziasmul si pasiunea cu care toti designerii din colaborare s-au alaturat acestui proiect au fost de-a dreptul covarsitoare. Placerea cu care am construit impreuna colectiile dedicate magazinului online Designers for Kids a facut ca acest proiect sa fie o experienta cu adevarat minunata.

Fiecare dintre acesti designeri cred in designul romanesc, in faptul ca acesta trebuie sa fie cat mai mult promovat pentru a i se recunoaste adevarata valoare. Iar faptul ca au creat colectii special pentru copii a fost o provocate si o incantare pentru ei.

De asemenea, toti designerii isi doresc sa avem vanzari din ce in ce mai mari pentru a putea ajuta din ce in ce mai multi copii prin campania sociala „imbraca un copil”, campanie creata de Designers for Kids si asociata acestui proiect minunat.

Idei de Afaceri: Sa vorbim un pic despre startul afacerii. A fost greu?

Roxana Dumitru: Ca intotdeauna, inceputul este cel mai greu. Nu a fost deloc simplu sa punem pe picioare tot acest proces, incepand de la discutiile initiale cu designerii si terminand cu sedintele foto si promovarea colectiilor. Nu stiu cum se vad lucrurile din afara, dar va garantez ca nu este deloc un proces simplu si nicio colectie nu seamana cu cealalta.

De fiecare data apareau noi probleme cu care nu ne-am mai confruntat si trebuia sa gasim solutii si alternative in foarte scurt timp,altfel nu mai putem lansa colectia in sezon si aruncam banii investiti pana atunci pe fereasta. Practic, investitiile continua luna de luna, pentru ca, fiecare colectie pe care o lansam implica investitii in materiale, manopera, promovare etc.

Idei de Afaceri: Pe langa designerii cu care colaborati in prezent vor aparea nume noi?
Roxana Dumitru: Designerii cu care colaboram sunt Rhea Costa, George Neagu, Andreea Raicu, Parlor, Malvensky, Zaysha ș.a.m.d. Evident, vom realiza colectii noi de la designerii cu care am colaborat pana acum, dar vom adauga in lista de designeri si nume noi, care inca sunt surpriza.

Idei de Afaceri: Cum pregatiti lansarea unei colectii?
Roxana Dumitru: Lansarea unei colectii are un traseu foarte bine stabilit si implica foarte, foarte multa munca:
de la schitele realizate de designer la agrearea modelelor, la cautarea materialelor potri vite, la mostrare, la aprobarea modelelor pentru a putea intra in productie, la sedintele foto pentru hainute, la realizarea paginii pe site, la lansarea si promovarea colectiei etc. Partea de productie se lucreaza cu ateliere specializate, iar intregul proces dureaza intre 2 si 3 luni. Nu este deloc simplu, dar este foarte frumos si intotdeauna lucrurile ies bine daca sunt facute din pasiune.

Fetitele care apar cel mai frecvent in sedintele noastre foto sunt fiicele prietenelor noastre. Nu au pregatirea necesara de a face sedinte foto, dar le face mare placere sa pozeze in colectiile noi si au o chimie foarte buna si cu fotografa cu care am realizat pana acum toate sedintele foto – Andreea Retinschi. Baietii mai au putin de asteptat pana in momentul in care vom finaliza o colectie dedicata acestora cu un designer roman.

Idei de Afaceri: Care sunt planurile viitoare pentru si cu Designers for Kids?
Roxana Dumitru: in orizontul apropiat vom ramane o platforma online, dar nu excludem ca in viitor sa avem si magazin offline. De altfel, inca din aceasta vara am avut cateva cereri de la magazine din Bucuresti si din tara care doresc sa expuna si sa vanda si colectiile Designers for Kids. Vrem sa lansam cate 3-4 colectii pe sezon si sa promovam in continuare designul romanesc in care credem cu tarie!

Pentru detalii suplimentare, accesati: www.designersforkids.ro


Tags: afacereafacere onlineafaceribusinessbusiness onlinedesignerdesign vestimentarcopiidesigners for kidsroxana dumitru

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Antifrauda, catre o antreprenoare: "Ai si tu doi copii. Nu ai vrea sa se intample asta, nu?"

de Florin Amariei
20 Feb 2020
O tanara antreprenoare marturiseste cum a ajuns la limita suportabilitatii, dupa ce Antifrauda i-a spus ca putea "sa ajunga la inchisoare pentru trei...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]