Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa incepi o afacere cu martisoare handmade

de Stanciu Ioana 15 Feb. 2017 5649
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De cativa ani, martisoarele lucrate manual au inceput sa aiba mare cautare. Orice femeie primeste cel putin un martisor de 1 martie, asadar in una-doua saptamani poti face bani frumosi din aceasta activitate. Martisoarele handmade sunt cea mai buna optiune pentru barbatii care doresc sa ofere doamnelor un simbol al primaverii.

Realizarea martisoarelor este o activitate sezoniera dar, in principiu este asemanatoare cu tehnica producerii invitatiilor si felicitarilor. Acestea se pot confectiona din materiale ieftine si la indemana, ca ulterior sa genereze un venit suplimentar oricarei familii. Este o munca migaloasa, implica multa rabdare si simt estetic.

Cei ce doresc sa isi deschida o afacere cu martisoare au nevoie de cateva elemente de baza:

- snururi alb-rosii;
- pasta fimo, lut polimeric;
- cartonase;
- cutiute;
- celofan;
- diverse pandantive, brose, flori uscate etc.

Veniturile depind foarte mult de implicarea dumneavoastra in afacere. Puteti porni pe acest drum cu o suma foarte mica, din care sa va asigurati doar materia prima (investitia este in jur de 150-200 de lei).

De exemplu, sotii Maftei din Galati, pensionari, confectioneaza in fiecare an martisoare, pe care le vand cu 7.5 lei bucata. Design-ul martisoarelor este gandit imediat dupa perioada sarbatorilor de iarna, iar productia incepe la mijlocul lunii ianuarie.

Si sotii Metelauca din Drobeta-Turnu Severin pregatesc de zor in aceasta perioada mai multe modele de martisoare pentru ca domnii sa aiba de unde alege. Roxana si Mihai realizeaza martisoare din paie, frunze uscate de porumb, cochilii de melci. Potrivit antreprenorilor, acestea sunt foarte apreciate de clienti deoarece sunt unice pe piata. Pretul de pornire al martisoarelor confectionate este de 5 lei si poate ajunge pana la 8 lei.

De asemenea, Gina Dumitrascu din Reghiu (Focsani) este pasionata de confectionarea martisoarelor.

„Bunica a fost cea care m-a initiat in tainele confectionarii martisoarelor, iar cand am mai crescut am inceput sa lucrez cu mama, asa cum si eu fac acum alaturi de cele doua fete ale mele. Pana si snurul este lucrat manual, cu ajutorul fusului", marturiseste Gina Dumitrascu pentru adevarul.ro.


Tags: afacere cu martisoaremartisoare handmadeafacere de sezon

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]